Hírek

Category Archives: Menedzserképző

Utánpótlásképzés a Football Manager 2015-ben

Ebben az útmutatóban megtalálhatod, melyek a legjobb módszerek, hogy kimagasló potenciállal rendelkező játékosok kerüljenek ki az utánpótlásodból. Mélyebb betekintés következik az alábbi kategóriákba: csapat edzés, egyéni edzések, edzői stáb, infrastruktúra, oktatás, játékidő. Read More »

Edzés II – A csapat edzés

Edzés II – A csapat edzés

  A csapat edzés képernyő áttekintést ad, arról, hogy az edzésben résztvevők, hogyan is teljesítenek és lehetőséget ad arra, hogy egyéni beállításokkal a saját elképzeléseidhez alakítsd az edzést. Read More »

Edzés az FM14-ben- Bevezető rész

Edzés az FM14-ben- Bevezető rész

Az edzés minden nap automatikusan megtörténik, kivéve, ha a játékosoknak pihenőnap van kiadva vagy a szezon lezárultával szabadságukat töltik. A képzés nem csak segít fenntartani a játékosok erőnléti állapotát, de képességek fejlesztésére is nagy befolyással bír. Különösen fontos a fiatalok fejlődése szempontjából, de az idősebb játékosoknál is nagy jelentősége lehet, ha szeretnénk fenntartani minél tovább a már meglévő képességeket. Read More »

Taktikai útmutató – Bevezetés

Taktikai útmutató – Bevezetés

Sikerek eléréséhez menedzseri pályád valószínűleg legfontosabb eleme a taktikád beállítása. Meghatározza játékosaid miképp játsszanak egy csapatként, illetve kulcsszerepe van abban, hogy átlagos játékosaidból valami átlagon felülit hozhass ki, vagy, hogy világklasszis játékosaid stabilan meg tudjanak felelni az elvárásoknak. A footballmanager.hu öt további cikket fog megjelentetni a témával kapcsolatban, mindegyikben kitérve egy-egy taktikai elemre. Read More »

Rögzített szituációk

Rögzített szituációk

A rögzített helyzetek beállítását sok esetben elhanyagoljuk amikor a taktikánkat készítjük, pedig egy szöglet vagy szabadrúgás akár a győzelem és a döntetlen közötti különbséget is jelentheti. Érdemes több játékost is betenni a szabadrúgás-, szöglet- és tizenegyesrúgók listájára azért, hogy mindig a lehető legjobb ember végezze el ezeket. Read More »

Klub hírnevet befolyásoló tényezők

Klub hírnevet befolyásoló tényezők

Bizonyára sokunkat érdekelt mindig is a téma, hogy mitől emelkedik vagy csökken egy-egy klub hírneve (reputation). A régebbi szériákban ez sajnos egy változtathatatlan beállítás maradt, képtelenség volt egy kiscsapatból világhírű, domináns csapatot csinálni. Mára azonban ez –mint oly sok minden- megváltozott, nézzük át tehát, hogy milyen tényezők befolyásolják a csapatok hírnevét. Read More »

Hogyan képezzük a fiatalokat az FM 2014-ben?

Hogyan képezzük a fiatalokat az FM 2014-ben?

A  játékbeli tapasztalataim szerint a legfontosabb tényezők ahhoz, hogy megfelelő utánpótlásunk legyen, a következő szempontokat kell szem előtt tartani, játékidő, edzés, a megfelelő növekedés és a türelem. Azt azonban ne feledd, hogy attól függően, hogy melyik bajnokságban és klubbal játszol, minden oldalról nehézségekbe ütközhetsz. Én a magam részéről úgy érzem, hogy a championship-ből indulva sikerült elérnem a fiatalokkal a maximális ... Read More »

Játékstílusok: Védekező futball (anti-futball)

Játékstílusok: Védekező futball (anti-futball)

Néha még a legjobb csapatoknak is védekezniük kell. Némely csapat többször szorul rá, mint más csapatok. Ez a stílus a védekezést helyezi előtérbe a támadással szemben. A játékosok beállnak védekezni, és a lehető legkevesebb területet hagyják az ellenfélnek. Ha erősebb csapat ellen játszol, a védelmi vonaladat olykor egészen a saját tizenhatosodig vissza kell vonnod, ami azt eredményezi, hogy nagyon nehezen ... Read More »

Játékstílusok: Magasan feltolt, letámadós foci

Játékstílusok: Magasan feltolt, letámadós foci

Ma egy kicsit közelebbről megvizsgáljuk, hogyan is lehet befolyásolni egy bizonyos játékstílust csak a csapat utasításokat használva. Azt is megnézzük, hogy milyen játékos képességekre van szükség egy adott stílushoz, melyek azok a „kedvelt mozgások” (Prefered moves) és játékos képességek, mi szükséges egy sikeres taktikához. Mielőtt nekilátnál a taktika kidolgozásának, nagyon fontos, hogy megnézd, hogy mire is képes a csapatod, melyik ... Read More »

Játékstílusok: Támadó futball

Játékstílusok: Támadó futball

Ez a rész nem lesz olyan mélyreható, mint az eddigi részek, mint a labdatartó és a kontra-támadó stílus. A támadó játék kizárólag olyan formációval lehetséges, ami lehetőséget ad a széles támadójátékra és ahol a játékosok elmozognak a pozíciójukból, fedezik egymást védekezésben és keresik az üres területeket támadásban. Egy támadó fellépés akkor előnyös, ha gólokat szeretnél szerezni és szeretnéd kihasználni a ... Read More »

Scroll To Top
shared on wplocker.com