Hírek
Jelentkezz FM scout assistantnak!

Jelentkezz FM scout assistantnak!

Tegyük jobbá EGYÜTT a játékot!

Jelentkezési lap:
https://docs.google.com/forms/d/17GntxAKEl9nKVeCGIoK-TjMyP0Aq8U4rs_TvZDK8S2Y/viewform?edit_requested=true

Kedves FM Kockák!

Mint azt már néhányan tudjátok, új projekten törtük a fejünket. Évek óta probléma, hogy az adatbázis a magyar viszonyokat tekintve nem teljesen pontos, néhol hiányos, bugos. Most eljött az ideje hogy ezen javítsunk! Az alábbiakban a magyar adatbázis felelősének, Gergely Marosinak a felhívását olvashatjátok:

“Sziasztok!

Kezdjük az elején: mint a névből is látjátok, Marosi Gergely vagyok, és 2017-től én vagyok az FM magyarországi adatbázisának a felelőse, miután Holló Attila, aki hosszú évekig csinálta ezt a munkát, engem ajánlott head researchernek. 2005 óta FM-ezek, 2007 óta segítettem Attilának az adatbázissal kapcsolatos különböző dolgokban, és “civilben” sportújságíróként dolgozom, ennek köszönhetően hozzáférek profi scouting eszközökhöz, ami alighanem segíteni fog az FM-adatbázisban is.

De TI még többet segíthettek abban, hogy az adatbázis minél jobb és pontosabb legyen.

Ehhez szeretnék segítséget kérni.

Lesznek olyan segítőim, akik nem FM, hanem IRL oldalról érkeznek (edző és sportújságíró, sportstatisztikus vonalról). És remélhetőleg lesznek olyanok, akik az FM-közösségből érkeznek 🙂

Elsősorban az NB I-es/NB II-es csapatok és utánpótlásuk minél pontosabb reprezentálásában számítanék rátok.

Egyelőre legfeljebb 6 önkéntes segítőt szeretnék kérni, mert a gyors egymásutánban érkező leadási határidők miatt többet nem reális koordinálni. Lehetőleg olyan embereket keresünk, akiknek jó rálátása van egy/több csapat keretére, utánpótlására, és lehetőleg minél több meccsen kint van (mind felnőtt, mind utánpótlás szinten)!

Nyilván a legfontosabb és mindenekelőtt nagyra tartott tulajdonság: légy képes reálisan értékelni a csapatodat, a magyar és a nemzetközi futballvilág kontextusában. Ehhez nyilvánvalóan nyújtok “számszaki” segítséget, de aki editorozik, az láthatja a játékosok képességeit, tehát a skálák már ismerősek lesznek.

A szerkesztéshez club mini editorra lesz szükségetek, azt majd én küldöm, és nyilván magyarázatot is küldök hozzá. Úgy számoljatok, hogy kb. 2-2.5 hét lesz a választott csapatok update-elésére. Attila asszisztensei is segítségemre lesznek, és akiket ő ajánlott, azoknak én is igényt tartok a segítségére – nekik már írtam mailt vagy üzenetet.

BUGOK: az egész FM-közösség segítségét szeretném kérni bugbejelentésben is. Ebbe rossz klubszínektől történelmi pontatlanságokig, rossz hajszíntől hibás adatig minden benne lehet, szeretnék egy nyílt rendszert, amiben ti tudtok hibát jelenteni, én meg priorizálni és a fő adatbázisban javítani. Valószínűleg egy Google-alapú rendszer lesz a legjobb, de ha bárki tud jó és gyakorlatban kipróbált megoldást, azt örömmel várom.

A viszonylag szoros határidők miatt – meg azért, mert elég későn kaptam meg az adatbázist – a bugokból valószínűleg csak a fontosabbakat tudom majd kijavítani, de FM jövőre is lesz, remélhetőleg velem, és akkor több idő lesz, plusz nem megy el az energiám a felület megismerésére, mint most.

Köszönöm a figyelmet, a segítséget pedig előre is!

Gergő ”

Kérlek, vegyétek figyelembe hogy a határidők és a realitás mindennél fontosabbak. A jelentkezők kiválasztásában az FM Kockák Admin csapata is Gergely segítségére lesz, de a végszó mindenben az övé.
Továbbá olyan lehetőség is felvetődött, hogy ha sok jelentkező van, abban az esetben a kiválasztott 6 személy a többi jelentkező közül kérhet fel magának 2-3 segítőt, de kizárólag saját felelősségre, tehát ha nem megfelelő embereket választott, attól még a határidő ugyanaz marad!

Építő észrevételeket szívesen fogadunk!

 

Comments

comments

About Hasy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com