Hírek
FM18 újítások – játékos szerepek

FM18 újítások – játékos szerepek

A Football Manager2018 négy új játékos szerepkört hozott az idei szériába. A következő cikkben mélyebben is bemutatjuk ezen szerepköröket a hozzájuk illő ideális játékos nevekkel együtt.

 

Segundo volante (Segédirányító)

A Segundo volantét csak a védekező középpályás pozícióban lehet használni. Három szerepben tud játszani: védekező, támogató, támadó.

Leírás:

A Segundo volante különbözik a Mélységi irányítótól. Az övé alapvetően egy védekező szerepkör, mely legjobban a Vízhordóval (Anchor Man) állítható párba. Szintén különbözik a Labdaszerző középpályástól (Ball winning midfielder), mivel gyakran fut fel a labdával, vagy érkezik meg második hullámban, hasonlóan mint a Sokat mozgó középpályás (BoxtoBox midfielder).

Ahogy a szerepe mutatja, ez nem egy olyan játékos aki egyedüli védekező középpályásként használható. Leghatékonyabban a Vízhordóval alkot párt. A Vízhordó a védelem előtt helyezkedik és lezárja a Segédirányító által hagyott hézagokat. A Segédirányító inkább egy támadó mentalitású játékos mintsem védekező, és amikor csak lehetséges, csatlakozik a támadásokhoz. A valóságban a játékos aki gyakran játszik ilyen szerepben: Fernandinho (Man.City)

 

Mezzala (Összekötő)

A második új szerepkör az Összekötő. Ez a szerepkör csak középső középpályás (MC) pozícióban használható. Támogató és támadó szerepben játszatható.

Leírás:

Hasonlít a Sokat mozgó középpályáshoz (BoxtoBox Midfielder) de kevesebb védekező feladattal. A Mezzala olyan pozíciókig támad ahol normál esetben a Belső támadó (Inside forward) található.

Ha az SI által kiadott hivatalos leírást nézzük, az Összekötő egy olyan támadó szellemű középpályás, aki a szélek irányába is képes mozogni. Ahelyett, hogy középen tanyázna, a szélek felé indulva próbál területet keresni. A szerepkör tökéletes megfelelője a valóságban Andres Iniesta. A spanyol mindig a három belső középpályás egyikeként játszik, de mindkét irányba mozgásban van a szélekre, megpróbálva összjátékot kezdeményezni a szélső játékosokkal.

 

Carrilero (Ingázó)

Harmadik új szerepkör az Ingázó. Középső középpályás (MC) pozícióban játszik és kizárólag támogató szerepben használható.

Leírás:

Leggyakrabban három belső középpályás egyikeként használatos, vagy ha gyémánt alakzat van a középpályán. Az a dolga, hogy lefedje a pálya oldalirányú területeit, összekapcsolva a védekező területet a támadó középpályával. Ez különbözteti meg a Sokat mozgó középpályástól (BoxtoBox Midfielder). Nem a pályán előre ingázik, sokkal inkább oldalirányba.

Az Ingázó az a játékos, aki a gyakran üresen hagyott hézagokat lezárja. Ügyesen operál a középpályások és támadók között, de nem annyira támadólag, mint egy Sokat mozgó középpályás vagy Labdaszerző középpályás. A játékosnak akit ilyen szerepre kiválasztasz, megfelelő erővel és erőnléttel kell rendelkeznie. A valóságban ez a játékos N’Golo Kante. A Chelsea francia játékosa valószínűleg a legjobb példa, aki úgy szolgálja csapatát, hogy lezárja a területeket és folyamatos mozgásban van, hogy megjátssza a labdát.

 

Inverted Winger (Tükörszélső)

Negyedik és egyben utolsó új szerepkör a Tükörszélső. Olyan játékosok ők akik mindkét szélen (ML,MR) tudnak játszani. Támogató és támadó szerepben is játszathatod.

Leírás:

A Tükörszélső szeret befelé vágni a labdával a támadó harmadban, hogy területet nyisson a mögötte érkező szélső védőknek és így létszámfölényt alakíthassanak ki a védőkkel szemben. Akkor a leghasznosabb, ha az ellenkező oldalon játszatod, mint amilyen lábas. Támogató szerepben, a Tükörszélső átlósan bevág, hogy átjátssza a labdát a középpályán és zavart okozzon a védekező középpályások és védők között a tizenhatos vonala előtt.

Hasonló szerep ez mint a Belső támadó (Inside forward), de csak MR és ML pozíciókban képes játszani. A legnagyobb különbség köztük a mozgásuk. A Belső támadó inkább előre mozdul, hogy a csatárokkal játszhasson össze. A Tükörszélső pedig sokkal inkább a Középső támadóközéppályás (AMC) pozíciója felé játszik. Erről a területről lőni is tud vagy oldalra passzolni. És ahogy befelé mozog, területet nyit a védőknek, hogy felfuthassanak. Leginkább úgy hasznos, ha mögötte támadó szerepben vannak a szélső védőid.

A vaóságban a játékos aki ennek megfelel a Dortmundból Christian Pulisic. A fiatal amerikai egy igazi technikával megáldott tehetség, aki szeret szélen játszani. Hiányos a sebessége és befejező készsége, de lenyűgözően passzol és nagyon technikás. Ő az ideális játékos a Tükörszélső pozícióra, és nem a Belső támadóra.

 

Comments

comments

About Hasy

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com