Hírek
FM2018 – Csapatok, melyeket irányítanod kell!

FM2018 – Csapatok, melyeket irányítanod kell!

Mivel múlt héten kijött a téli átigazolás utáni patch, így idén is eljött az idő, hogy bemutassunk néhány csapatot, amit kihívás lehet irányítani.

1. Ajaccio

Korzika szigete ugyan Franciaországhoz tartozik, és Olaszországhoz van közelebb, de az itteniek se franciának, se olasznak nem tartják magukat. Ők korzikaiak! Ennek megfelelő hangulat szokott uralkodni minden korzikai stadionban, ahol rendszeresek a zárt kapus meccsek a túlbuzgó drukkerek miatt. A csapat legjobb eredménye két másodosztályú bajnoki cím, általában az első két osztály között szoktak liftezni. A rivális Bastia kizárása miatt egy ideig pedig a híres korzikai derby sem kerül megrendezésre, ha csak ügyes managerek vissza nem vezetik őket az első osztályba.

Alapítás éve: 1910 

Liga: Francia 2. osztály

Átigazolási keret: 0

Stadion befogadóképessége: 10.660 fő

2. Aris

Thessaloniké hercegnő Nagy Sándor féltestvére volt, innen ered a város neve, Árész pedig a háború Istene, akiről a klubot elnevezték. Meglepő-e ezek után, ha majd minden hazai meccsen lángba borul a Vikelidis Stadion? Ahogy a görög foci több résztvevője, úgy az Aris is megszenvedte a gazdasági válságot. Szégyen szemre jelenleg a második vonalban szerepel a csapat, pénz nincs, innen kéne feljutni az első osztályba, majd megtörni az Athéniek hatalmát.

Alapítás éve: 1914 

Liga: Görög 2. osztály

Átigazolási keret: 47k-ig átcsoportosítható

Stadion befogadóképessége: 22.574 fő

 

3. Dynamo Dresden

A várost a második világháborúban lebombázták, így kisebb gondjuk is nagyobb volt, mint focicsapatot alapítani. Így erre csak néhány évvel később került sor. A drezdaiak az újraegyesülés után négy szezont is eltöltöttek a Bundesligában, de innen 1995-ben kiestek, és azóta folyamatosan ingáznak a második és harmadik vonal között. A csapat szurkolótábora legendásan hangos, otthon minden meccsen telt ház van és idegenbe is többezres tábor kíséri a srácokat. Idén szeretnék stabilizálni magukat a másodosztályban, hogy hamarosan ismét a Bundesligát ostromolhassák.

Alapítás éve: 1953 

Liga: Német 2. osztály

Átigazolási keret: 0

Stadion befogadóképessége: 32.066 fő

 

4. Millwall

A 2004-es Football Faktor c. film óta mindenki ismeri a hírhedt délkelet-londoni szurkolókat. Számukra a bunyó ugyan olyan fontos mint a szurkolás, Millwall-szurkolónak lenni életforma. A csapat kevésbé híres, a második és harmadok osztály között bukdácsol évről évre. Idén stabil pénzügyi háttérrel szeretnének megragadni a Championshipben, hogy aztán később első osztályú álmokat szövögethessenek.

Alapítás éve: 1885 

Liga: Angol 2. osztály

Átigazolási keret: 500k

Stadion befogadóképessége: 20.146 fő

 

5. Sibir Novosibirsk

Bizony, Szibériában nem csak hokizni, focizni is lehet. Oroszország harmadik legnagyobb városa Novosibirsk, egyben Szibéria közigazgatási központja. A város hokicsapata híresebb, de egyszer a focisták is feljutottak az első osztályba, még 2010-ben. Főleg a második vonalban szerepelnek, az idei szereplést átigazolási tilalom nehezíti, így ügyes kezű managerre van szükség ha komoly célokat szeretnének kitűzni.

Alapítás éve: 1934 

Liga: Orosz 2. osztály

Átigazolási keret: átigazolási tilalom 2018.02.02-ig

Stadion befogadóképessége: 12.500 fő

 

6. Lecce

Ki ne emlékezne a rikító citrom-vörös színű mezükre? A 2000-es évek  közepén a Chevanton-Bojinov-Vucinic trió Zeman mester keze alatt rengeteg gólt termelt, volt, hogy csak a Juve szerzett náluk több gólt egy szezonban. 2012-ig az első osztályban szerepeltek, ahonnan meredek zuhanás következett, egészen a negyedik ligáig. Évek óta próbálnak feljebb kapaszkodni, olyan kiöregedett sztárok segítségével mint Miccoli, de mindezidáig csak a harmadik vonalig jutottak. Városukhoz képest híresen nagy stadionnal és vérmes délolasz szurkolókkal rendelkeznek, itt az ideje, hogy valaki visszavezesse őket a Serie-A-ba.

Alapítás éve: 1908 

Liga: Olasz 3. osztály

Átigazolási keret: 220k-ig átcsoportosítható

Stadion befogadóképessége: 40.670 fő

 

7. Ayr United

Valószínűleg a kis nyugat-skóciai város Ayr rendelkezik a legtöbb pankrátorral a lakosság számához viszonyítva. A helyi focicsapat évtizedeken át tagja volt a skót első ligának, azonban ott ’78-as kiesésük óta nem szerepeltek. A modern időkben inkább a második és harmadik osztály között lifteznek, jelenleg a harmadosztály egyik meghatározó csapataként, reális eséllyel a második osztályba való feljutásra.

Alapítás éve: 1910 

Liga: Skót 3. osztály

Átigazolási keret: 30k-ig átcsoportosítható

Stadion befogadóképessége: 10.185 fő

 

8. Ahmed Sportif

Amed SK avagy Amedspor, mert hogy néhány éve hivatalos engedélyeztetés nélkül megváltoztatták nevüket Amedsporra, amiért a Török szövetség meg is büntette a csapatot. A büntetéshez azonban hozzá vannak szokva a helyiek, azaz a kurd metropolis Diyarbakir lakói. Volt olyan török kupa sorozat, amelyben a szövetség mindenféle hivatkozási pont nélkül kitiltotta a kurd szurkolókat minden idegenbeli meccsről. A török elnök stadionépítési mániájának köszönhetően azért a kurdok is kapnak új stadiont, a szezon végén átadják a 33ezres csilli-villi ékszerdobozt, ami egy harmadosztályú csapatnál nem mindennapi. Hogy nem tűnik nagy kihívásnak feljutni innen az első osztályba? Azt elfelejtetem megemlíteni, hogy a csapat kizárólag török ( de még jobb ha kurd) játékosokat igazolhat.

Alapítás éve: 1990 

Liga: Török 3. osztály

Átigazolási keret: 0 (csak török játékost igazolhatnak!)

Stadion befogadóképessége: 1.530 ideiglenes otthonukban, 2018 nyarán átadják a Diyarbakir Stadiont 33.000 fős befogadóképességgel

 

9. Recreativo Huelva

A legelsőként alapított spanyol csapat, amely tíz éve még spanyol kupadöntőt is játszott és éveken át az első osztály tagja volt. 2009-es kiesésük óta aztán megjárták a poklot is, jelenleg a harmadik vonalban szerepelnek, nem túl stabil pénzügyi háttérrel. A két világháború között még a magyar válogatott Plattkó Ferenc is megfordult a csapatban. Helyi fiatalokra és lelkes szurkolóikra alapozva azonban ismét szeretnék megcélozni a második osztályba való feljutást.

Alapítás éve: 1889 

Liga: Spanyol 3. osztály

Átigazolási keret: 127k-ig átcsoportosítható

Stadion befogadóképessége: 19.860 fő

 

10. Rukh Vynnyky

Minden bizonnyal mindenki tudja, hogy Vynnyky Lviv egyik elővárosa. Mindössze 2003-ban alapították, igen érdekes körülmények között. A csapat jogutódláson is átesett és 2014-ben még az amatőr ligát nyerve jutott fel először “profi” ligába. Jelenleg a kaotikus ukrán másodosztályban szerepel, csupa ukrán játékossal a soraiban. Pénz egy szál se, egy néhány száz főt befogadó libalegelőn vannak a meccsek, a csapatot még az országban se ismeri mindenki. Az egyik legizgalmasabb idei kihívás.

Alapítás éve: 2003 

Liga: Ukrán 2. osztály

Átigazolási keret: 0

Stadion befogadóképessége: 600 fő

 

Comments

comments

About Hasy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com