Hírek
Hogyan találd meg a legjobb generáltakat?

Hogyan találd meg a legjobb generáltakat?

Kövesd ezt az útmutatót és növeld meg az esélyét, hogy megtaláld a következő világsztárt! 

A játék egyik legfontosabb része vitathatatlanul a csiszolatlan gyémántok megtalálása és kinevelése évről évre. Nem csak a játék kezdetén meglévő csodagyerekek kinevelése élvezetes, hanem a minden szezonban a csapatokhoz csatlakozó fiatalok közötti kiemelkedő tehetségek útjának egyengetése is. Így nem feltétlen válik unalmassá a játék néhány szezon után, hiszen mindig lehet új kihívást, célt találni.

A generált játékosok a mai formában nagyjából 8-10 éve vannak jelen a játékban, miután az SI úgy döntött, a létező játékosok újragenerálása helyett élvezhetőbbé válik a játék teljesen véletlenszerűen generált utánpótlással. Így persze a mi dolgunk is nehezebbé vált, hiszen nem elég csak visszavonulás után megkeresni az adott játékos újragenerált énjét.

A dolgok megkönnyítésére azonban itt egy négy lépéses útmutató, mely segíthet megtalálni a jövő sztárjait!

1. Szerződtesd a lehető legjobb megfigyelőket!

Hogy megtaláld a legjobb játékosokat, a legjobb megfigyelőkre van szükséged, nemde?! Ők azok a srácok, akik megnézik és értékelik számodra a játékosokat. Persze ezt elvégezheted helyettük te is, de sokkal könnyebb az ember dolga, ha nem kell több száz teljesen reménytelen játékoson átrágnia magát.

Fontosak még a játékosok tulajdonságainak megismerésében is, hiszen amennyiben nem állítottad át a játék indításánál, a nem ismert játékosok képességei részben vagy egészben rejtve vannak előtted, és csak megfigyeléssel kaphatsz pontos értékeket. Mivel rengeteg játékost kell megfigyelni, a lehető legtöbb scoutra van szükséged, de erről bővebben a 2. pontban.

Mivel minél pontosabb jelentéseket várunk, fontos, hogy a megfigyelő judging current/potential ability képességei minél magasabbak legyenek, hiszen minél profibban végzi a munkáját a megfigyelőnk, annál valószínűbb hogy pontosan ítéli meg az adott fiatal tehetségét. Ez pedig sokat segíthet mikor igazolásra kerül a sor. Persze még a legjobbak sem feltétlenül adnak tökéletes előrejelzést, ahogy a való életben is sült már be szupertehetség, és lett világsztár egy sokáig ismeretlen, későn érő játékosból is.

 

2. Figyeltess meg mindenkit!

Ha mindenkit megfigyeltetsz, kicsi az esélye hogy valaki elrepül a radarjaid alatt. Mind tudjuk milyen érzés, mikor látsz egy játékost, de valamilyen okból nem kelti fel a figyelmed, majd rövid időn belül világklasszissá válik.

Ahhoz hogy mindenkit megfigyeltess, tudnod kell, melyik országban mikor kerülnek a csapatokhoz az új ifik. Ha a játékban a World->World->transfers->youth intake útvonalat követed, láthatod az adott hónapban játékba került fiatalokat. Figyeltess meg MINDENKIT, lehetőleg 3 hónapon keresztül a pontosabb jelentésekért!

Ehhez ahogy korábban említetten, rengeteg játékosmegfigyelőre van szükséged, mivel lesznek hónapok, ahol akár több száz új játékos is bekerül. Természetesen nem lesz mindenkiből jó játékos, valamint rengeteg megfigyelő és idő szükséges hozzá, de ez a leghatásosabb módja a csiszolatlan gyémántok keresésének, és semmi nem ér fel azzal az érzéssel, mikor a befektetett munka megtérül, és tiéd lesz a következő Messi/Ronaldo.

3. Kiemelkedő akadémiák

Mindenki tudja, hogy a kiemelkedő akadémiákkal rendelkező klubok több sztárpalántát termelnek ki. Ez azt jelenti, hogy ha folyamatosan szemmel tartod a legjobb akadémiákat, viszonylag hamar tehetségeket találsz. Ha ezt az utat választod, a nagy klubok (Barcelona, Real Madrid, Bayern München, stb.) mellett javaslom, hogy a kisebb, de jó akadémiával rendelkező klubokat is tartsd szemmel, mint például Ajax, Midtjylland, ASEC Mimosas, Southampton, és a többiek.

A módszer legnagyobb problémája amivel szembe fogod magad találni, hogy a nagyobb hírnevű klubok drágábban mérik a játékosaikat, így ha kisebb csapattal játszol, az megnehezítheti a dolgod. A kisebb, de jó akadémiával rendelkező kluboknál viszont nyélbe üthetsz néhány jó üzletet.

Ennél a módszernél jelentősen csökken a szükséges idő, de nő az esélye hogy nagy tehetségeket nem veszel észre, valamint szükséges előre tervezni, ugyanis a figyelésre kiválasztott klubok bajnokságát javasolt betölteni a játék kezdetén, mivel az aktív bajnokságokba több ifi kerül be minden évben. Ez ugyan lassítja a játék sebességét, de gyorsítja a keresést.

4. Célozz kisebb csapatokat!

Ha a csapatod pénzügyi lehetőségei korlátoltak, mindenképp a kisebb, kevésbé erős országok csapatait figyeld meg, mert tőlük olcsón tudod megvenni a fiatal tehetségeket.

Kelet-Európa, Skandinávia és Afrika megfelelő célpont lehet, mert az itteni országoknál még megvan a lehetősége, hogy a minőségi fiatal játékosok nem túl ismertek.

Persze egy Lilleström nem fog annyi sztárpalántát kinevelni mint egy Monaco, de időről időre náluk is megjelenik néhány tehetség. Az olyan klubok, mint az izraeli Maccabi Tel-Aviv vagy a norvég Rosenborg elég jó akadémiákkal rendelkeznek, és az alacsonyabb hírnevük miatt nem is kérnek túl sokat a játékosokért.

Ez a módszer is időigényes tud lenni, sok klubot át kell nézni, de az érzés felbecsülhetetlen, mikor megtalálod a következő meghatározó játékosod cirka 50,000₤-ért.

Te melyik módszert követed?

Forrás: https://www.footballmanagerblog.org

Comments

comments

About cech19960320

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com