Hírek
FM 2013 Taktika elemzés: Szabó Norbert 4-5-1

FM 2013 Taktika elemzés: Szabó Norbert 4-5-1

Úgy gondoltuk indítunk egy sorozatot amelyben az általatok beküldött taktikákat fogjuk tesztelni és elemezni.

Így ösztönzünk titeket, hogy küldjétek be taktikátokat nekünk, ezt elemezzük, megjelenítjük és letölthetővé tesszük. Valamint versenyeztetjük is őket, ugyanis az elemzés utáni statisztikák alapján rangsoroljuk is. Szóval hajrá, mutassátok meg, hogy ti vagytok a legjobb taktikusok!

 

Küldjétek el nekünk Facebookon, vagy az fmclnshu@gmail.com e-mail címre!

Minden taktikát betöltünk a szezon elején, így négy felkészülési meccsnyi idő van arra, hogy megszokják a játékosok, majd pedig 6 bajnoki meccset elemzünk. A Ferencváros csapatát választottuk, rajtuk teszteljük a taktikákat.

Lássuk is az első beküldött taktika elemzését, Szabó Norbert 4-5-1-e kerül górcső alá!

Felállás:

formation

 

Klasszikus módra generált taktikáról van szó (lehetőségünk van nyilakkal jelezni, hogy támadó vagy védekező legyen a játékos) és egy közkedvelt 4-5-1-es felállás. 4 védő, 1 vkp, 2 kp, 2 szélső és 1 előretolt csatár. Csatárnak érdemes egy Target Man stílusú játékost választani (jó fejelés, erős), hogy tudjon “birkózni” a védőkkel. A két szélső védő segíti a támadást az egyik középpályással együtt, míg a vkp visszalép védekezésnél a két védő közé.

 

Csapat Instrukciók:

taktikacsusz

 

Támadó stílus felé hajló taktika, szélső támadással, hosszú gyors passzokkal, ami alapkövetelménye egy kontra taktikának. A támadások a szélre összpontosulnak, ezért is van szélesre állítva a támadás. Az elöl lévő egy szem csatárunk a Target Man (lábhoz adják neki a labdát, én inkább fejre állítanám), valamint van irányítónk is.

 

Átlagos pozíciók:

mozgas

Egyértelműen látszik, hogy kontrára van berendezkedve a csapat, a saját térfelünk jóval pirosabb mint az ellenfélé, sokkal többet törődik a védekezéssel a csapat (visszahúzódik) mint a támadással. Keveset vagyunk a támadó harmadban és ez problémát okozhat.

Passzok:

passzok

Nem kiemelkedően sok a passz, sőt amit én nagyon fontosnak érzek, a 16-os környékén, 16-on belül szinte alig van passz, így a gólhelyzetek száma is nagyon alacsony. Itt javulni kell.

Támadás:

Főleg kontratámadások jellemzik a taktikát, szélen lendül a csapat előre, a két szélső mellé felfut a két szélső hátvéd is, valamint előrelép az egyik középpályás is segíteni. Sok a hosszú labda, indítás, igaz sok a pontatlan passz is ebből adódóan. Sajnos kevés a kapura lövés, még kevesebb a kaput eltalált, ezen javítani kell, hogy eredményes legyen a támadójáték.

Védekezés:

Bár kontrataktikáról beszélünk, azt kell mondjam, hogy a védekezés a leggyengébb pont a taktikában, ugyanis a két szélső támadó egyáltalán nem segít vissza védekezésben, így a két szélső hátvéd gyakran marad 2 az 1-ben a támadókkal, amiből nem sok jó sül ki. Ha a két szélső visszazárna, sokkal hatékonyabb lenne a taktika, több labdaszerzés lenne és indulhatnának a kontrák.

Eredmények:

results

Elég karcsúra sikerült ez a 6 meccs, és ez főleg a védekezésben leírt hibáknak volt köszönhető. Ott pici javítás és egy egész jó taktikát kaphatunk.

 

Statisztikák:

Lőtt gól: 3 (0.5 meccsenként)

Kapott gól: 6 (1 meccsenként)

Kaput talált lövés: átlagban 3 meccsenként

Kaput talált lövés ellenfél részéről: átlagban 3 meccsenként

Ziccer: 3 (0.5 meccsenként)

Ziccer ellenfélnél: 10 (1.66 meccsenként)

Labdabirtoklás: 45%

 

Összegzés:

Összességében egy közepes taktika, ami viszont hatékonnyá tehető pár apróbb változtatással. Érdemes letölteni, mert egy alapnak tökéletes, könnyen tökéletesíthető!

6 meccs 7 pont!

Ha ti is kipróbáltátok, szívesen fogadjuk a véleményeteket, melyet akár a fórumban is leírhattok. 🙂

Letöltés:

4-5-1SzN (465)

A letöltött filet másoljátok a Dokumentumok/Sports Interactive/Football Manager 2013/tactics mappába!

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com