Hírek
FM 2013 Taktika elemzés: Varju Richárd 1-2-2-1-3-1 libero

FM 2013 Taktika elemzés: Varju Richárd 1-2-2-1-3-1 libero

Úgy gondoltuk indítunk egy sorozatot amelyben az általatok beküldött taktikákat fogjuk tesztelni és elemezni.

Így ösztönzünk titeket, hogy küldjétek be taktikátokat nekünk, ezt elemezzük, megjelenítjük és letölthetővé tesszük. Valamint versenyeztetjük is őket, ugyanis az elemzés utáni statisztikák alapján rangsoroljuk is. Szóval hajrá, mutassátok meg, hogy ti vagytok a legjobb taktikusok!

Küldjétek el nekünk Facebookon, vagy az fmclnshu@gmail.com e-mail címre!

Minden taktikát betöltünk a szezon elején, így négy felkészülési meccsnyi idő van arra, hogy megszokják a játékosok, majd pedig 6 bajnoki meccset elemzünk. A Ferencváros csapatát választottuk, rajtuk teszteljük a taktikákat.

Következő tesztelt taktika Varju Ricsi érdekes Liberos megoldása.

Felállás:

Ferencvárosi Torna Club_ Tactics Overview

Egy nagyon érdekes és szerintem hihetetlenül ritkán használt megoldás található ebben a taktikában, konkrétan a söprögetőre gondolok. A modern futballban ezt már liberonak hívják, ugyanis nem csak a védekezést segíti, hanem támadáskor fellép középpályásnak. Ritka, de érdekes megoldás.

 

Csapat Instrukciók:

Ferencvárosi Torna Club_ Tactics Team

Sok mindent nem lehet elmondani róla, a kép magáért beszél, szinte alap beállítások, a stílus van kicsit védekezőbbre véve, ami nem is árt, hiszen igazából csak két védő van hátul, a két szélső és a libero fellép támadáskor.

 

Átlagos pozíciók:

Ferencváros v Videoton_ Analysis Performance

Egyértelműen kirajzolódik a taktikai felállás, nagyon szép szimmetrikus és itt nem is tűnik ki annyira a söprögető játékos. Fontos, hogy ne állítsunk be lestaktikát, mert a söprögető miatt aki nem lép ki a védelemből, elég sok kellemetlen pillanatot szenvedhetünk el. A középpálya uralva van, ugyanis 7 játékos játszik ott támadáskor (két szélsőhátvéd, libero, 4 középpályás). Főleg középen mennek a támadások, a szélek alig vannak használva.

Passzok:

Ferencváros v Videoton_ Analysis Performance-2

A szélek elhanyagolása itt is kiütközik, főleg középen mennek a passzok, de ott is egy picit jobbra tolódva, köszönhetően a Jenner-Jovanovic együttműködésnek, valamint annak, hogy Böde főleg jobboldalon JÖN!

Támadás:

A támadások főleg jobboldalra koncentrálódnak, a 16-oson belül keveset passzol a csapat, így ziccerek is eléggé elvétve adódnak.

Védekezés:

A védekezés egy szituációban reménytelen, mégpedig labdavesztés után. A két szélső védő és a libero ugyanis támadáskor fellép, így csupán két játékos marad hátul védekezni, középpályás szűrés nincs, így gyakran adódtak 4 a 2-es szituációk, amiket ritkán tudtak megoldani Jováék.

Eredmények:

Ferencvárosi Torna Club_ Fixtures Schedule

7 pont 6 meccs alatt, volna még hova javulni, talán ha a játékosok még gyakorolják a taktikát, akkor hosszabbtávon eredményesebb lesz.

 

Statisztikák:

Lőtt gól: 5 (0.83 meccsenként)

Kapott gól: 8 (1.33 meccsenként)

Kaput talált lövés: átlagban 3.33 meccsenként

Kaput talált lövés ellenfél részéről: átlagban 5.33 meccsenként

Ziccer: 1 ( 0.16 meccsenként)

Ziccer ellenfélnél: 9 (1.5 meccsenként)

Labdabirtoklás: 51 %

 

Összegzés:

A taktika nagyon meglepő és érdekes. 2 és 3 csatáros ellenfelek ellen nem sok sikert hozott, 1 csatáros ellenfelek ellen működik. Ha a csapat hosszabb távon gyakorolja, akkor hatékonyabb lehet, így kevésbé volt sikeres. Az is probléma, hogy a játékban (konkrétan a Fradiban) elég kevés olyan játékos van aki képes a liebero posztot jól játszani.

Próbáljátok ki. 🙂

6 meccs 7 pont!

 

Ha ti is kipróbáltátok, szívesen fogadjuk a véleményeteket, melyet akár a fórumban is leírhattok. 🙂

Letöltés:

Varju Richárd (397)

A letöltött filet másoljátok a Dokumentumok/Sports Interactive/Football Manager 2013/tactics mappába!

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com