Hírek
FM 13 Taktika elemzés: Dencs Zoltán 4-4-2

FM 13 Taktika elemzés: Dencs Zoltán 4-4-2

Úgy gondoltuk indítunk egy sorozatot amelyben az általatok beküldött taktikákat fogjuk tesztelni és elemezni.

Így ösztönzünk titeket, hogy küldjétek be taktikátokat nekünk, ezt elemezzük, megjelenítjük és letölthetővé tesszük. Valamint versenyeztetjük is őket, ugyanis az elemzés utáni statisztikák alapján rangsoroljuk is. Szóval hajrá, mutassátok meg, hogy ti vagytok a legjobb taktikusok!

Küldjétek el nekünk Facebookon, vagy az fmclnshu@gmail.com e-mail címre!

Minden taktikát betöltünk a szezon elején, így négy felkészülési meccsnyi idő van arra, hogy megszokják a játékosok, majd pedig 6 bajnoki meccset elemzünk. A Ferencváros csapatát választottuk, rajtuk teszteljük a taktikákat.

Következő tesztelt taktika Dencs Zoltán 4-4-2-es kreációja.

Felállás:

Ferencvárosi Torna Club_ Tactics Overview

Az FM13-ban nagyon elterjedt 4-4-2-es felállást láthatunk és próbálhatunk ki. Ebben a kiadásban a két csatáros játék az egyik leghatásosabb. A két szélső középpályás támogatja a csatárokat, míg a két szélső védő besegít a középpályán támadáskor.

 

Csapat Instrukciók:

Ferencvárosi Torna Club_ Tactics Team

Egy nagyon megfontolt taktikáról van szó, amely főleg a kontrákra épít, ezért is vannak beállítva a hosszú passzok, valamint a kontratámadás is. Mindezt segíti a feltolt védelem és a letámadás, valamint nem mellékesen az aggresszív szerelések is gyakorta eredményeznek labdaszerzést, vagy lapot. 😀

 

Átlagos pozíciók:

Ferencváros v Diósgyőr_ Analysis Performance

Egyértelműen kirajzolódik a taktikai felállás, nagyon szép szimmetrikus, lehet érzékelni a játékosok egyéni beállításait, a picit védekezőbb felfogású középpályást, valamint a két szélső középpályás támadóbb feladatai is látszódnak. Az egyik csatár mélyebbről indul, míg a másik lesipuskás feladatkörben van, tehát az ellenfél védővonalában settenkedik.

Passzok:

Ferencváros v Diósgyőr_ Analysis Performance-2

Hosszú és az átlagosnál hosszabb passzok vannak beállítva, ebből is adódik a nagyon sok pontatlan passz, valamint abból, hogy néha 3 méterről nem képesek a játékosok egymáshoz passzolni. Sok passz megy be a 16-oson belülre, amiből lehet profitálni, ha olyan csatáraink vannak akik jól mozognak üresbe.

Támadás:

Kontratámadások, gyors, hosszú passzok jellemzik a támadásokat. Gyors szélsőkkel eredményesebbé tehető a támadás.

Védekezés:

A védekezéssel vannak gondok, csak egy középpályás zár vissza és így az ellenfél fölénybe kerül. Komoly gond volt Jova Levente gyenge teljesítménye a mérkőzéseken, de ez javítható lehet.

Eredmények:

Ferencvárosi Torna Club_ Fixtures Schedule

8 pont 6 meccs alatt, ezzel holtversenyben az élre állt a taktika. De ha azt nézzük, hogy 18 pont szerezhető, akkor bizony van esélye más taktikáknak az élre törni. 🙂

 

Statisztikák:

Lőtt gól: 4 (0.66 meccsenként)

Kapott gól: 5 (0.833 meccsenként)

Kaput talált lövés: átlagban 3.33 meccsenként

Kaput talált lövés ellenfél részéről: átlagban 2.66 meccsenként

Ziccer: 6 ( 1 meccsenként)

Ziccer ellenfélnél: 4 (0.66 meccsenként)

Labdabirtoklás: 49 %

 

Összegzés:

Egy közkedvelt 4-4-2-es taktikáról van szó, ami folyamatosan javult a meccsek előrehaladtával. Az utolsó meccsen már nagyon jól működött, igaz ezt a 0-2-es eredmény nem tükrözi, de 3 ziccert hozott össze a csapat, igaz ebből nem sikerült egyszer sem betalálni. Ha a csapat begyakorolja, egy nyerő taktika válhat belőle!

Próbáljátok ki. 🙂

6 meccs 8 pont!

 

Ha ti is kipróbáltátok, szívesen fogadjuk a véleményeteket, melyet akár a fórumban is leírhattok. 🙂

Letöltés:

Dencs Zoltán (428)

A letöltött filet másoljátok a Dokumentumok/Sports Interactive/Football Manager 2013/tactics mappába!

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com