Hírek
FM 13 Taktika elemzés: Bergendi Szabolcs 3-5-2

FM 13 Taktika elemzés: Bergendi Szabolcs 3-5-2

Úgy gondoltuk indítunk egy sorozatot amelyben az általatok beküldött taktikákat fogjuk tesztelni és elemezni.

Így ösztönzünk titeket, hogy küldjétek be taktikátokat nekünk, ezt elemezzük, megjelenítjük és letölthetővé tesszük. Valamint versenyeztetjük is őket, ugyanis az elemzés utáni statisztikák alapján rangsoroljuk is. Szóval hajrá, mutassátok meg, hogy ti vagytok a legjobb taktikusok!

Küldjétek el nekünk Facebookon, vagy az fmclnshu@gmail.com e-mail címre!

Minden taktikát betöltünk a szezon elején, így négy felkészülési meccsnyi idő van arra, hogy megszokják a játékosok, majd pedig 6 bajnoki meccset elemzünk. A Ferencváros csapatát választottuk, rajtuk teszteljük a taktikákat.

Következő tesztelt taktika Bergendi Szabolcs furcsának tűnő 3-5-2-es kreációja.

Felállás:

Ferencvárosi Torna Club_ Tactics Overview

Egy olyan taktikát teszteltem most, amilyet én soha sem mertem elkészíteni. 1 középső védő van mindössze, ami óriási kockázatot jelenthet, hiába a 2 védekező középpályás. Védekezésben kiszolgáltatott szituációkat okozhat, ellenben támadásban létszámfölényes szituációk alakulhatnak ki.

 

Csapat Instrukciók:

Ferencvárosi Torna Club_ Tactics Team

Már a felállásból látszott, hogy ez nem egy védekező taktika, sőt jóval inkább támadó. Támadó magatartás, feltolt védelem, letámadás, gyors passzok.

 

Átlagos pozíciók:

Haladás v Ferencváros_ Analysis Performance-2

Az egész taktika picit eltolódik jobbra, de ez lehet hogy Jenner miatt van, aki jobban be tudta játszani ezt az oldalt. Támadásnál létszámfölényes szituációk bőven akadnak, csak el ne veszítse a csapat a labdát…

 

Passzok:

Haladás v Ferencváros_ Analysis Performance

A passzoknál is látszik, hogy főleg a jobb oldalon mentek a támadások, Böde (AM) és Peric (DLF) is inkább Jenner oldalára mozgott ki, itt gyakran adódtak 3 a 2 és 3 az 1-es szituációk, igaz ezeket rendre rosszul oldották meg a játékosok.

Támadás:

Már többször leírtam, hogy a kevés védekező játékos miatt támadásban többször adódott létszámfölényes szituáció, az is inkább a jobb oldalon, ugyanis Jenner jobban be tudta játszani ezt az oldalt Bödével és Periccel kiegészülve, mint Józsi. De ha a csapat nem tud befejezni egy támadást és labdát veszít…

Védekezés:

…akkor szinte indulhat is közepet kezdeni. Szinte minden labdavesztés a támadó harmadban olyan kontratámadást eredményezett amiből gól születhetett volna. Az 1 középső védő nagyon kevés, könnyedén kijátsszák, még úgy is ha csak 1 csatáros az ellenfél taktikája a felzárkózó középpályások miatt. Egy szóval a védekezés nagyon rizikós.

Eredmények:

Ferencvárosi Torna Club_ Fixtures Schedule-2

3 pont 6 meccs alatt és győzni nem sikerült. Voltak biztató pillanatok, de a védekezés mindig tönkretette azokat.

 

Statisztikák:

Lőtt gól: 6 (1 meccsenként)

Kapott gól: 13 (2.16 meccsenként)

Kaput talált lövés: átlagban 3.16 meccsenként

Kaput talált lövés ellenfél részéről: átlagban 6.16 meccsenként

Ziccer: 8 ( 1.33 meccsenként)

Ziccer ellenfélnél: 13 (2.16 meccsenként)

Labdabirtoklás: 53 %

 

Összegzés:

Egy érdekes és nagyon merész taktikáról van szó aminek a gyenge pontja egyértelműen a védekezés. 1 darab középső védő van, akit könnyedén átjátszanak az ellenfél támadói, hiába a két védekező középpályás. A Fradinál nem vált be, persze ez nem zárja ki, hogy olyan csapatnál ahol világklasszis a középhátvéd nem működne. A támadásvezetés pozitívum, gyakorta sikerült létszámfölényt elérni, de a támadók nagyon gyakran hibáztak.

6 meccs 3 pont!

 

Ha ti is kipróbáltátok, szívesen fogadjuk a véleményeteket, melyet akár a fórumban is leírhattok. 🙂

Letöltés:

Bergendi Szabolcs 3-5-2 (422)

A letöltött filet másoljátok a Dokumentumok/Sports Interactive/Football Manager 2013/tactics mappába!

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com