Hírek
FM 13 Taktika elemzés: Léhárt Zsolt 2-3-2-1-2

FM 13 Taktika elemzés: Léhárt Zsolt 2-3-2-1-2

Úgy gondoltuk indítunk egy sorozatot amelyben az általatok beküldött taktikákat fogjuk tesztelni és elemezni.

Így ösztönzünk titeket, hogy küldjétek be taktikátokat nekünk, ezt elemezzük, megjelenítjük és letölthetővé tesszük. Valamint versenyeztetjük is őket, ugyanis az elemzés utáni statisztikák alapján rangsoroljuk is. Szóval hajrá, mutassátok meg, hogy ti vagytok a legjobb taktikusok!

Küldjétek el nekünk Facebookon, vagy az fmclnshu@gmail.com e-mail címre!

Minden taktikát betöltünk a szezon elején, így négy felkészülési meccsnyi idő van arra, hogy megszokják a játékosok, majd pedig 6 bajnoki meccset elemzünk. A Ferencváros csapatát választottuk, rajtuk teszteljük a taktikákat.

Következő tesztelt taktika Léhárt Zsolt 2-3-2-1-2-es kreációja.

Felállás:

Ferencvárosi Torna Club_ Tactics Overview

A közismert “gyémánt” felállás picit továbbgondolt változatát láthatjuk, a két szélső védő támadóbb szerepkört kapott, így jobban segítik az előrejátékot, szinte 3. és 4. csatárként funkcionálnak.

 

Csapat Instrukciók:

Ferencvárosi Torna Club_ Tactics Team

Támadó taktikáról van szó, még úgy is, hogy balanced és control van beállítva a csapatnak. A támadások középen futnak, csupán a két szélső védő igyekszik picit széthúzni az ellenfelet. Egészpályás letámadás és kemény szerelések zavarják az ellenfelet.

 

Átlagos pozíciók:

Ferencváros v Videoton_ Analysis Performance-2

A széleken alig fut támadás, egyértelműen középen koncentrálódik a játék, de ott komoly fölény alakítható ki. Középen 4 játékos támad, szélen a hátvéd, valamint 2 játékos még biztosít is a középpályán.

 

Passzok:

Ferencváros v Videoton_ Analysis Performance

Sokpasszos taktikáról van szó, melyek főleg rövidebb passzokban jelennek meg. A középen vezetett támadások itt is kirajzolódnak, elvétve van szélen passz, azok is főleg a két szélsőhátvédtól, akik igyekeznek segíteni a támadásban.

Támadás:

Középső támadásban nagyon erős a taktika és ehhez jön még hozzá plusznak a két szélső hátvéd előretörése, akik komoly gondokat okozhatnak az ellenfél védelmének. Sok az üresbe mozgás és így már “csak” jó beindítások kellenek a többiektől a gólhelyzethez. Ez itt a Fradinál is meglátszott, hát még egy erősebb csapatnál.

Védekezés:

Meglepő, de elég stabil a védekezés is (amit én nem hittem el elsőre), hiába fut fel a támadásokkal a két szélsőhátvéd, labdavesztésnél gyorsan visszazárnak és a középpályások is visszasegítenek a védekezésben. a 6 bekapott gólból 1 szöglet volt, 2 pedig 11-es, akciógólból nem sokat szereztek az ellenfelek. Pontrúgások beállításával még hatékonyabbá tehető a taktika.

Eredmények:

Ferencvárosi Torna Club_ Fixtures Schedule

11 pont 6 meccs alatt, ami annyit tesz hogy ez a taktika jelenleg a legjobb!! Érdemes kipróbálni, szerintem komoly sikereket érhettek el vele.

 

Statisztikák:

Lőtt gól: 9 (1.5 meccsenként)

Kapott gól: 6 (1 meccsenként, ebből 2 db 11-es)

Kaput talált lövés: átlagban 4.83 meccsenként

Kaput talált lövés ellenfél részéről: átlagban 3 meccsenként

Ziccer: 10 ( 1.66 meccsenként)

Ziccer ellenfélnél: 8 (1.33 meccsenként)

Labdabirtoklás: 48 %

 

Összegzés:

Engem meggyőzött a taktika, biztosra veszem, hogy kipróbálom offline karrieremben. Hatékony támadásvezetés és jó védekezés jellemzi, ha a pontrúgásokat is sikerül jól beállítani akkor még több gól szerezhető, illetve kerülhető el. Csak ajánlani tudom mindenkinek!!

6 meccs 11 pont!

 

Ha ti is kipróbáltátok, szívesen fogadjuk a véleményeteket, melyet akár a fórumban is leírhattok. 🙂

Letöltés:

Léhárt Zsolt 2-3-2-1-2 (495)

A letöltött filet másoljátok a Dokumentumok/Sports Interactive/Football Manager 2013/tactics mappába!

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com