Hírek
FM 13 Taktika elemzés: Jakab Zoltán 5-3-2

FM 13 Taktika elemzés: Jakab Zoltán 5-3-2

Úgy gondoltuk indítunk egy sorozatot amelyben az általatok beküldött taktikákat fogjuk tesztelni és elemezni.

Így ösztönzünk titeket, hogy küldjétek be taktikátokat nekünk, ezt elemezzük, megjelenítjük és letölthetővé tesszük. Valamint versenyeztetjük is őket, ugyanis az elemzés utáni statisztikák alapján rangsoroljuk is. Szóval hajrá, mutassátok meg, hogy ti vagytok a legjobb taktikusok!

Küldjétek el nekünk Facebookon, vagy az fmclnshu@gmail.com e-mail címre!

Minden taktikát betöltünk a szezon elején, így négy felkészülési meccsnyi idő van arra, hogy megszokják a játékosok, majd pedig 6 bajnoki meccset elemzünk. A Ferencváros csapatát választottuk, rajtuk teszteljük a taktikákat.

Következő tesztelt taktika Jakab Zoltán 5-3-2-es kreációja.

Felállás:

Ferencvárosi Torna Club_ Tactics Overview

Egy védekezőbb stílusú taktikát láthatunk, 5 védővel 3 középpályással és 2 csatárral. A két szélsővédő segíti a támadásokat, felfutnak szélsőknek, de mindezt megfontoltan próbálják csinálni, hogy hátul ne nagyon legyen üres terület a kontrákra.

 

Csapat Instrukciók:

Ferencvárosi Torna Club_ Tactics Team

Rövid, gyors passzok jellemzik a taktikát, komoly letámadással ötvözve. Labdaszerzés esetén 7 játékos indul meg az ellenfél kapuja felé.

 

Átlagos pozíciók:

Ferencváros v Diósgyőr_ Analysis Performance-2

Szélesre van állítva a stratégia, ez látszik is, “narancssárgul” a pálya széle, még úgy is, hogy csupán a két szélső hátvéd szaladgál ott. Jól látható, hogy az egyik csatár DLF beállításokkal játszik, jóval mélyebben helyezkedik el mint a Poacher társa.

 

Passzok:

Ferencváros v Diósgyőr_ Analysis Performance

Nagyon kevés passzal operál a taktika, 30-40 passzokat láttam egy-egy játékostól, ez adódik a kicsi labdabirtoklásból is természetesen. A passzok nagy része a középpályán történik, előre csak akkor megy labda, ha gyors ellentámadásra van lehetőség.

Támadás:

A támadásoknál kulcsszerepe van a két szélső hátvédnek, ők adják azt a bizonyos pluszt ami miatt működik a támadójáték, ugyanis felfutásaikkal 4 csatárossá változik a taktika és így létszámfölényes szituációk alakulnak ki.

Védekezés:

A 3 középső védő elég biztos lábakon áll, bár így hogy csak pár meccs ment le, még látszik az összeszokatlanság, ez helyezkedési hibákban mutatkozik meg. Én a középpályás védekezést picit erősíteném az egyik CM DM-be húzásával, így több segítséget kapna a védelem.

Eredmények:

Ferencvárosi Torna Club_ Fixtures Schedule

9 pont 6 meccs alatt, ami lehetne jobb is, ha az első két meccsen nem látszódott volna még nagyon, hogy a játékosok nem ismerik a taktikát. Az Eger mindenképpen verhető lett volna.

 

Statisztikák:

Lőtt gól: 10 (1.67 meccsenként)

Kapott gól: 8 (1.33 meccsenként)

Kaput talált lövés: átlagban 4.83 meccsenként

Kaput talált lövés ellenfél részéről: átlagban 3.66 meccsenként

Ziccer: 9 ( 1.5 meccsenként)

Ziccer ellenfélnél: 6 (1 meccsenként)

Labdabirtoklás: 44 %

 

Összegzés:

Komolyabb felkészülési időszakkal (több barátságos meccs) jobban megismerik a játékosok a taktikát és jobban működhetne már a szezon első felében is. Így felemás arcot mutatott, de véleményem szerint nagyon is használható, jó taktika.

Próbáljátok ki! 🙂

6 meccs 9 pont!

 

Ha ti is kipróbáltátok, szívesen fogadjuk a véleményeteket, melyet akár a fórumban is leírhattok. 🙂

Letöltés:

Jakab Zoltán 5-3-2 (423)

A letöltött filet másoljátok a Dokumentumok/Sports Interactive/Football Manager 2013/tactics mappába!

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com