Hírek
Football Manager 2014 – A tökéletes stábösszeállítás

Football Manager 2014 – A tökéletes stábösszeállítás

A Football Manager 2014-ben az edzői típusok, szerepek széles skáláját találhatjuk meg, az edzőkre pedig különböző feladatokat bízhatunk. Ez a cikk segít abban, hogy összerakd a lehető legjobb edzői csapatot, kezdve az ifiedzőktől egészen a sportigazgatóig. Ezeket a listákat igénybe véve és használva egy lépéssel közelebb leszel ahhoz, hogy az átigazolási piac, az edzés, a meccsre való felkészülés, játékosok felkutatása, megfigyelése a taktika elsajátítása még az eddiginél is sikeresebb legyen számodra és a csapatod számára. Mindez azért, mert a tapasztalt és kiváló szakemberekből összeállított edzői gárda értékes és nagyon fontos tippeket és információkat közöl majd veled a karriered során. Az általunk javasolt szakamberek, úgy mint legjobb edzők, asszisztens, játékosmegfigyelők a szakterületükhöz leginkább szükséges és fontos képességeik alapján vannak válogatva és rendezve. Az edzők esetében nagyon fontos, hogy hány csillagos munkára képesek, ugyanis ez határozza meg az edzések minőségét, hatékonyságát.

Legjobb asszisztensek és tartalékcsapat menedzserek

Kezdjük a legjobb asszisztensek és a tartalékcsapat menedzsereinek listájával. Ennek a két embernek a kiválasztása kulcsfontosságú amikor az edzői stábodat állítod össze. Nekik fontos szerepük van abban, hogy remek legyen az edzői stábod munkája. A listánk segít abban, hogy leszerződtesd azokat a szakembereket, akiknek megvan a képességük arra, hogy megteremtsék a kapcsolatot közted és a csapatod játékosai között. A menedzser asszisztens számos fontos feladatért lesz felelős, de még ennél is fontosabb, hogy rengeteg javaslatot tesz illetve visszajelzést küld neked, tehát ő lesz a jobbkezed. Összeszedtük tehát a legjobb szakembereket annak érdekében, hogy könnyebben össze tudd állítani az edzői gárdádat. Az asszisztensek és a tartalékcsapat menedzsereinek listáját a taktikai ismereteik és vezetői képességeik értékei alapján rendeztük sorba, mivel ezek a legfontosabb tulajdonságaik.

Egy jó menedzser asszisztens munkájához hozzátartozhat a játékosok edzése, az eligazítások megtartása, taktikai elemzések készítése, meccs előtti, közbeni és utáni visszajelzések, tippek közlése. Mindent összevetve, fontos információkat közöl majd veled a csapatodról. Amíg az asszisztens az első csapattal dolgozik, addig a tartalékcsapat menedzsere a ‘B’ csapat játékosaival foglalkozik. Ő állítja össze a kezdőcsapatot, eligazításokat tart, barátságos mérkőzéseket köt le, felügyeli az edzéseket és a meccsre való felkészülést, mindezt pedig ugyanúgy ahogy te és az asszisztensed csináljátok az első csapatnál. A tartalékosok menedzsere foglalkozik azokkal a játékosokkal, akiknek gyenge a moráljuk, a kondíciójuk, valamint a sérülésből visszatérő játékosok edzéstervét is összeállítja. Ez a szakember jó motivátor kell legyen, jól kell tudnia dolgozni a fiatalokkal, valamint taktikai ismeretei és irányítási képességei is kell legyenek. Gyakori, hogy ebben a két szerepkörben olyan szakemberek vannak, akik képesek lennének arra is, hogy a csapat menedzserei legyenek. És akkor itt vannak a listák. Az asszisztenseket a taktikai ismereteik értéke alapján rendeztük sorba, a tartalék menedzsereket a motiváció értéke alapján.

                           Asszisztensek                                                Tartalékcsapat menedzserek

assistant manager        reserves manager

Töltsétek le A tökéletes stábösszeállítás (655) listát!

Csomagold ki a szűrőt a: Dokumentumok/Sports Interactive /Football Manager 2014/filters könyvtárba.

 

Legjobb edzők (első csapat edzők és tartalékcsapat edzők)

Az edzők jelentik a háttérstáb lelkét. Tőlük függ az edzés minősége és erőssége. A legjobb edzők szerződtetése kulcsfontosságú a játékosok fejlődését és teljesítményét illetően. Profi és határozott edző pontosabb és mérvadóbb visszajelzést küldhet, ami fontos a megfelelő egyéni edzés beállításához fiatal játékosaidnál.

A legjobb edzőket tartalmazó listánkban az edzőket legerősebb kategóriájuk szerint rendeztük táblázatba, és értékelésünk alapján rendeztük őket sorba.

Van néhány kezdő lépés új játék kezdésekor, amit elsődlegesen meg kell tennünk ahhoz, hogy sikeresek lehessünk választott csapatunk élén. A taktika beállítása és a megfigyelő-hálózat kiépítése mellett ugyanilyen fontos a minőségi edzői stáb, nevezzük őket öt csillagos edzőknek.

Hogy segítsünk egy sikeres karrier építésében, összegyűjtöttük az FM14 öt csillagos edzőit egy listába. Ebben megtalálhatod a legjobb edzőket mind felnőtt- mind tartalékcsapatodhoz is. Ezzel segítséget nyújtunk abban, hogy megtaláld a különféle edzési kategóriákhoz a legjobb, öt csillagos edzőket. Az edzőket három és fél csillagtól öt csillagig listáztuk. Ezzel megkönnyíthetjük a legjobb támadó-, védekező-, kapus- és erőnléti edző megtalálását, hogy hatékony edzői stábot állíthass össze az első csapat számára.

Öt csillagos edzők, és befolyásuk az edzésen

A legjobb edzőket tartalmazó listánk célja, hogy megkönnyítse a kiváló edzők felkutatását. Nem számít, hogy az edzést magad irányítod, vagy egy öt csillagos edzőre bízod, fontos, hogy megértsd, miért olyan fontos a lehető legjobb edző alkalmazása.

A legjobb edzők felkutatása elengedhetetlen, ezt főképp holtszezonban érdemes megtenni, de akár hosszasan el is húzódhat a keresés annak érdekében, hogy profi stáb állhasson rendelkezésedre. Idő és pénz áldozása a megfelelő edzői stábra hosszútávon is kifizetődő.

Az edző értékelése függ az edző által végzett gyakorlás minőségétől illetve attól, hogy a játékosok mennyit profitálnak az edzésből. Egy öt csillagos edző hatékonyabb edzést vezényelhet, ami meghatározza a fiatalok fejlődését. Az értékelést befolyásolják még az edző képességei, erősségei illetve gyengébb képességei.

A Football Manager 2014-ben az edzés hét kategóriára osztható a kapusedzéstől az erőnléti edzésig. Minden kategóriához szükséges remek képességű edző a tökéletes edzés kivitelezéséhez. Az edzőt a számára legerősebb kategóriához ajánlott beosztani.

A legjobb háttérstáb alkalmazása létfontosságú az edzés hatékonysága szempontjából. Ezen edzők kihozhatják a játékosból a benne rejlő potenciált, illetve tanácsokkal láthatnak el a fejlődésüket és teljesítményüket illetően, visszajelzést küldhetnek csapatodról.

Kapusedzők

Azon edzők, akiknél nincsen feltüntetve, hogy hány csillagos az értékelésük, illetve, hogy a kapusedzésen belül a labdakezeléshez, vagy a hárításhoz értenek jobban, őket még nem teszteltük játék közben, csupán képességeik alapján kerültek fel a listára.

legjobb kapusedzők

Védekező/Taktikai edzők

Egy kalap alá vesszük a két kategóriát, mivel mindkettőnél nagyjából ugyanazon tulajdonságok a mérvadóak.

Azon edzők, akiknél nincsen feltüntetve, hogy hány csillagos az értékelésük, illetve, hogy a két edzéskategóriai közül melyikhez értenek jobban, őket még nem teszteltük játék közben, csupán képességeik alapján kerültek fel a listára.

legjobb taktikusok

Támadás/lövés edzők

Egy kalap alá vesszük a két kategóriát, mivel mindkettőnél nagyjából ugyanazon tulajdonságok a mérvadóak.

Azon edzők, akiknél nincsen feltüntetve, hogy hány csillagos az értékelésük, illetve, hogy a két edzéskategóriai közül melyikhez értenek jobban, őket még nem teszteltük játék közben, csupán képességeik alapján kerültek fel a listára.

legjobb támadóezők

Labdakezelés edzők

Azon edzők, akiknél nincsen feltüntetve, hogy hány csillagos az értékelésük, illetve, hogy a két edzéskategóriai közül melyikhez értenek jobban, őket még nem teszteltük játék közben, csupán képességeik alapján kerültek fel a listára.

legjobb labakezelésedző

Erőnléti edzők

Azon edzők, akiknél nincsen feltüntetve, hogy hány csillagos az értékelésük, illetve, hogy a két edzéskategóriai közül melyikhez értenek jobban, őket még nem teszteltük játék közben, csupán képességeik alapján kerültek fel a listára.

legjobb erőnlétiedző

 

Legjobb utánpótlás edzők (U18 és U19 csapathoz)

Amellett, hogy az első csapatot a legjobb edzők készítik fel a trófeák begyűjtéséhez, hosszútávon fontos, hogy a fiatalok képességeit is kiváló edzők fejlesszék. Hosszútávon csakis világklasszis játékosok igazolása nem elegendő. Ugyanis ahhoz, hogy hozzájárulhass az anyagiak gyarapodásához, megéri figyelni az ifi csapatra, és erőt fektetni abba, hogy saját magad nevelhesd ki a később világklasszis játékosokat.

Ahhoz, hogy növeld klubod esélyét, hogy az átlag ifistából csodagyereket neveljen, elengedhetetlen, hogy kiváló edzőket szerződtess. A „nevelési programod” sikerének titka, hogy megfelelő személyiségű, és hasonlóan jó képességű edzőt igazolj, hogy sikeres legyen a fiatalokkal végzett munkája.

Összeállítottunk egy listát annak érdekében, hogy megtaláld a legjobb ifi edzőket tartalék- U18-as- és U19-es csapataid élére. A cél, hogy gyakorlott edzői stábot állíthass össze.

Mindazoknak, akik szeretik kinevelni a saját „csodagyerekeiket”, létfontosságú, hogy minőségi edzőket szerződtessenek.

Azon olvasók, akik a legtöbb erőt és időt az ifijátékosok fejlesztésére fordítják, az első lépés a játékosok fejlődése felé, hogy öt csillagos ifi edzőket igazoljanak. Ez lesz az „ programod” első döntéseinek egyike. A lehető legtöbb edző kell ezekhez a korosztályokhoz, olyan trénerek, akik képességeikkel és mentalitásukkal hozzásegítik az ifjú titánjaid ahhoz, hogy profi, szorgalmas játékosok váljanak belőlük, és kihozza belőlük a potenciált.

A csapat edzői stábjának megfelelő kiválasztása hosszútávon is kifizetődő a klub szempontjából. „Csodagyerekek” kinevelése nem csak élvezetes, de hasznos is lehet a klub gazdasági helyzetét illetően.

A két legfontosabb munkakör, amire megéri pénzt áldozni:

Utánpótlás edzők:

(Az általános utánpótlásedzők a támadó, védekező, taktikai és labdakezelési edzést tudják vezényelni.)

Az erőnléti és kapusedzők az első-, tartalék- és utánpótlás csapat edzéseit is vezényelhetik.

Utánpótlás-igazgató:

Tehetséges fiatalokat szerződtethet a klubhoz, illetve értékes visszajelzésekkel láthat el a fiatalok fejlődését illetően.

Összegyűjtöttük a legjobb edzőket a fiatalokkal való munkájuk hatékonysága alapján.(Listánkra azon edzők kerültek, akiknek ezen értéke legalább 14-es) Ahogy láthatod, az edzőket a leginkább hozzáértő edzéskategóriájuk szerint listáztuk. A legtöbb edző megállná a helyét felnőtt- illetve tartalékcsapatodnál is.

5 csillagos utánpótlásedzők:

Azon edzők, akiknél nincsen feltüntetve, hogy hány csillagos az értékelésük, illetve, hogy a két edzéskategóriai közül melyikhez értenek jobban, őket még nem teszteltük játék közben, csupán képességeik alapján kerültek fel a listára.

Ezen edzők a fiatalokkal való munkájuk hatékonysága alapján lettek rendezve, ami alapkövetelmény egy jó utánpótlás edzőnél.

ifiedzők

 

Legjobb felderítő igazgatók

Az előbbiekben azokat az edzőket vettük sorra, akik kiemelt jelentőséggel bírnak a játékosok és a fiatalok fejlődésében. Most a figyelői hátteret vesszük górcső alá.

Elsőnek a Felderítő igazgatóval (Chief scout) foglalkozunk, aki a hatékony figyelői rendszerért felelős, ami magába foglalja a tehetségek felkutatását, vagy egyszerűen a megfigyelési terület nagyságának növelését, vagy a potenciális csodagyerekek megtalálását.

A Felderítő igazgatói listánkat a jelenlegi képességek felderítése (judging player ability ), és a lehetőségek felderítése (judging player potential) képességek alapján állítottuk össze. Ezeken kívül jónak kell még lennie beilleszkedésben (adaptability), és fiatalokkal való bánásmódban (working with youngsters).
Az a célunk, hogy a legjobb felderítői hálózatot tudd összehozni, bármelyik csapatot is irányítod. Emiatt mellékelünk egy gyorslistát is amit letölthetsz és beimportálhatod a játékba.

A Felderítő igazgatók fontosak!

Ahogy megfigyelhettük a Felderítő igazgató azért fontosak, mert ők osztják ki a többi felderítő feladatait. Annak ellenére, hogy ajánlottabb, hogy te magad állítsd be ezeket, egy jó Felderítő igazgató mindig jól jön.

Megtérülő befektetés, ha sok időt áldozol a legmegfelelőbb Felderítő igazgató megtalálására. Egyértelmű, hogy magasnak kell lennie a vonatkozó tulajdonságainak, hiszen az ő végső jelentése segít eldönteni az aktuális igazolást.

Mint minden felderítő az ő tudása is befolyásolja a felderítői hálózat nagyságát, így fontos, hogy minél nagyobb tudású legyen.

chies scout

Legjobb felderítők

Amíg a jó edzők a játékosok edzéséért és fejlődéséért felelősek, addig a jó felderítők új játékoskat kell hogy találjanak a csapatnak, felderítői jelentésekkel az új lehetséges játékosokról.

A legjobb felderítők azért fontosak, mert pontosabb képet kapsz a leigazolni kívánt játékosról, és így érheted el, hogy aprópénzen vásárolhatsz jó játékosokat.

Összegyűjtöttük a legjobb képességű felderítőket, így mindig a legjobb felderítői hálózatot tudod összehozni, bárhol is vagy menedzser, de ne feledd, ha különböző ismeretűeket igazolsz, növekszik az általános ismereted a játékosokról.

FM14 legjobb vándorló (roaming) Felderítői:

A legjobb vándorló Felderítők abban különböznek az általánosoktól, hogy könnyebben alkalmazkodnak az új kultúrákhoz, és gyorsabban is képesek megtanulni az adott ország nyelvét. A legtöbbjüket alkalmazhatod Felderítő igazgatónak is, de némelyiküknek nincs meg minden szükséges tulajdonsága hozzá.

roaming

FM14 legjobb Felderítői az ellenfél megfigyelésére (Next opposition)

nextopp

FM14 a legjobb általános Felderítők

Ezek a Felderítők, nem kiemelkedőek semmiben, csak a képességek megítélésében jeleskednek, emiatt sem kerültek be egyik listába sem fentebb. Viszont ők olcsóbbak, így nagyszerű erősítés a jelenlétük, főleg ha egy középcsapatot irányítasz, vagy egy feljutásra pályázó csapatnál vagy.

general

 

Sok sikert a tökéletes stáb összeállításához!!

 

 

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com