Hírek
Játékstílusok: Magasan feltolt, letámadós foci

Játékstílusok: Magasan feltolt, letámadós foci

Ma egy kicsit közelebbről megvizsgáljuk, hogyan is lehet befolyásolni egy bizonyos játékstílust csak a csapat utasításokat használva. Azt is megnézzük, hogy milyen játékos képességekre van szükség egy adott stílushoz, melyek azok a „kedvelt mozgások” (Prefered moves) és játékos képességek, mi szükséges egy sikeres taktikához.

Mielőtt nekilátnál a taktika kidolgozásának, nagyon fontos, hogy megnézd, hogy mire is képes a csapatod, melyik játékstílus illik hozzá a legjobban és melyik lehet a leghatékonyabb, így választhatsz támadó focit, kontra játékot, vagy labdatartásra épülő taktikát, ami az alap játékstílusod lesz majd. Ahogy szeretnél játszani, amelyik stílus közelebb áll hozzád, mindezt befolyásolhatod a csapat utasításokkal.

Polaris_highpressingtacticEz a stílus ismét egy olyan, amit a fentiekkel együtt lehet használni. Gyakran alkalmazzák, ha gyorsan kell elérni labdabirtoklást amikor labdatartós játékot, támadó taktikát vagy valamilyen fokú kontrajátékot használunk. A magasan feltolt stílus lényegében azt jelenti, hogy a játékosaidat arra ösztönzöd, hogy minél közelebb helyezkedjenek a labdát birtoklóhoz, valamint agresszióval és elszántsággal járuljanak hozzá hogy újra megszerezzék a labdát.

A magasan feltolt játék leginkább a tiki-takának nevezett labdabirtoklásos stílushoz passzol, de a Bayern Münchenéhez hasonló támadó futballhoz is remekül illik. Célja, hogy az ellenfelet gyorsan letámadják és kevés időt hagyjanak hogy birtokolják a labdát. Ezt a stílust leginkább a 4-2-3-1-gyel lehet alkalmazni, vagy meccselemzés segítségével a védősorunkat az ellenfélhez igazodva megfelelően feltolni.

A taktika sikere azon múlik, hogy az ellenfélre vonatkozó beállítások mennyire működnek. A magasan feltolt taktika leginkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy bevédjed oly módon a védelmedet, hogy az első és második fedezési vonalad végezze a piszkos munkát (középpálya és támadósor).

Az a minimum, hogy 3 belső középpályás legyen a pályán, szerepkörökre lebontva pedig szökség lesz labdaszerző középpályásra, támogató utasítással rendelkező védekező kp-ra, registára, védekező szélsőre és védekező csatárra.

Ajánlott általános edzéskategória: taktika.

Csapatutasítások:

Polaris_highpressinginstructions

 

Az eredeti szöveget fordította: Polaris

Kapcsolódó részek:

Játékstílusok: Pozíciós játék (Labdatartás)

Játékstílusok: Kontra támadás (avagy a direkt futball)

Játékstílusok: Támadó futball

 

Comments

comments

About Polaris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com