Hírek
FM13 karrier élménybeszámoló – Cornellá

FM13 karrier élménybeszámoló – Cornellá

Hunival beszélgetve arra jutottunk, hogy érdemes lenne Offline játékokról élménybeszámolókat írni. Gondoltam, hogy kezdjük egy talán érdekessel, hiszen nem biztos, hogy sokan szeretnek kis csapatokkal játszani, és megpróbálni minél feljebb jutni vele akár osztályokat is ugorva.

Előzményekről:

A mentésemet, még 3 hónapja kezdtem el, és több, mint 20 évet toltam le a Fradi edzőjeként, majd onnan több neves nyugat-európai csapathoz is elmentem, igazából achievement halmozás céljából is 🙂 Majd mikor meguntam, hogy mindent megnyerek, akkor kerestem egy sokadosztályú spanyol kiscsapatot, hátha a Spanish Hero nevű “oklevelet” is elérhetem.

Választás szempontjai, szabályok:

Olyan csapatot kerestem, akik kiesőjelöltek a legalsó ligában(Second Division B3), és lehetőleg zöld fehér színekben játszanak 🙂 A második választást szerintem nem kell külön megindokolnom 🙂 Az első lényege, pedig a nehezítés volt. Tudni kell az adott bajnokságról, hogy előre kell minden játékost regisztrálni, vagyis csak az játszhat a bajnokságban, akit előre regisztráltunk. (Véges darabszámú játékos, 22), akit regisztráltunk, azt nem lehet lecserélni következő regisztrációs ablakig másra, csak üres helyekre lehet bármikor igazolni ingyen játékost. 5 cserét lehet nevezni, és a legjobb négyben kell végezni a feljutást jelentő rájátszásos helyekért.

Első évad:

Sajnos játék közben nem igazán csináltam képeket, így utólag szedem ki őket, vagyis nem tudok mindenről képet berakni. Lényeg, hogy az elején a csapatnak nem volt B(ifi) kerete, és az első csapatban is kb. csak olyan játékosok voltak, akik semmire sem jók. Első feladatom az volt, hogy a szűkös keret (mind játékosban, mind pénzben) ellenére próbáljuk egy ütőkepés csapatot összerakni. Bíztam benne, hogy a majd 30 éves tapasztalat a játékban (mivel épp 2042-t írtunk) segít idehozni nevesebb játékosokat olcsón. Persze itt véletlenül sem kell világsztár játékosokra gondolni, de pár ifit csak kölcsön tudok venni erősebb csaptokból. Végül az első év folyamán 5 játékostól szabadultam meg, és helyükre 12 új játékost igazoltam. Nem volt egyszerű dolog, ugyanis aki képes egyenes rúgni a labdába az nagyon nem akart ide jönni, aki mégis az sokkal több pénzt kért. Sajnos még scout sem igazán volt a csapatban, aki volt az is inkább minek, így nem maradt más, mint kb. egyesével végig nézni az összes ingyen igazolható játékost, illetve akit kölcsönre ajánlanak azokat is, hátha valamit sikerül csinálni.

42_transfer

Az első félév bár nem sikerült katasztrofálisra, de nem mondanám sikeresnek. Végig az alsó házban szerepeltünk. Bár a kiesés elkerülése biztosnak tűnt(és ez volt a vezetőség célkitűzése) számomra egyértelműen az első 4 hely valamelyike volt a terv.  Sajnos a “bevásárlás” pénzügyileg nagyon megnehezítette a klub dolgát, de bíztam benne, hogy feljutás esetén már lesz miből gazdálkodni. Ha csődbe megyünk, akkor pedig úgyis kirúgnak. Lényeg, hogy az első évben ötödik helyen végeztünk, és 2 ponttal lemaradtunk a feljutásról…

 42_bajnokság

A következő évnek az első év második félévében tapasztalt játéka adott bizalomra okot, bár a költségvetés  hiánya miatt igazolás helyett inkább csak megszabadultam játékosoktól. Inkább kevesebb játékosom legyen (így év közben is tudok pluszban igazolni ingyenes játékost, mint, hogy csődbe menjen a csapat. )

43_transzfer

Így az év végén bár a bajnoki címért nem tudtunk harcolni, de sikerült megcsípni a második helyet, ami már rájátszást eredményezett.

43_bajnokság
Rájátszásban a következő eredmények születtek:

playoff_43

És igen, sikerült feljutnunk a második osztályba! Éljen!

Másodosztály:

Itt már más szabályok érvényesek mint a legalsó ligában voltak. 25 játékost lehet nevezni, 7 cserével, és első kettő automatikusan feljut, míg a következő 4 rájátszás után kerülhet fel.

Feljutásunk után kaptunk egy kisebb pénz magot, amit egyértelműen a játékosok bérére fordítottam, így lehetőségem volt újabb játékosokat igazolni. Persze pénzt megint nem adtam ki egyre sem, de legalább nagyobb volt a bérkeret.44_transzferA megerősített kerettel, bár nem volt egyszerű, és elsődleges cél a rájátszás volt, de sikerült megcsípni a második helyet a bajnokságban.

44_bajnokság

A következő évet már a legfelső ligában kezdjük, kezdtük, egyelőre nagyobb sikerek nélkül, de első évben a kiesés elkerülése a cél. Ami egyértelműen látható volt az eddigi játékban, hogy az alsó 2 liga között nincs olyan nagy szint különbség, de az első osztályhoz sokkal több kell. Hiába próbáltunk megint erősíteni, és bár pénz is van most már, az első 7 meccsen csak egy döntetlenre futotta 6 vereség mellett.

Sajnos a célomat, hogy megszerezzem a “spanyol hős kitüntetést” nem sikerült teljesíteni, pedig elvileg ezzel az eredmény sorral meg kellett volna kapnom. Nem tudom még a további terveimet, lehet maradok még spanyolban akár itt, akár másik csapatnál, de az is lehet, hogy ha kedvenc csapatomnál megüresedik a vezetőedzői pozíció akkor hazaigazolok oda.

Végezetül egyik kedvenc játékosom adatlapját még megmutatom, neki is köszönhető volt a feljutás(senkit ne tévesszen meg a sok * a reportnál, a scoutjaim még mindig nem túl jók)

özdemir

 Néhány adat a karrieremről:

Overview:

overview

Profile: profile

Ha nektek is van olyan karrieretek, melyet megosztanátok velünk és az olvasókkal, akkor küldjétek be az fmclnshu@gmail.com címre 🙂

Comments

comments

About syxtus

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com