Hírek
Klub hírnevet befolyásoló tényezők

Klub hírnevet befolyásoló tényezők

Bizonyára sokunkat érdekelt mindig is a téma, hogy mitől emelkedik vagy csökken egy-egy klub hírneve (reputation). A régebbi szériákban ez sajnos egy változtathatatlan beállítás maradt, képtelenség volt egy kiscsapatból világhírű, domináns csapatot csinálni. Mára azonban ez –mint oly sok minden- megváltozott, nézzük át tehát, hogy milyen tényezők befolyásolják a csapatok hírnevét.

A játék elején minden klub a valóságnak megfelelő, legalábbis megfelelni próbáló hírnévvel rendelkezik.  Egy helyi hírnevű csapathoz nem fogunk tudni világklasszis játékost vagy stábtagot igazolni, először hírnevet kell szereznünk, ami alapján az adott játékos vagy stábtag már szívesen csatlakozna hozzánk. Ez egy olyan funkció, ami szerencsés esetben akár egy év alatt is változhat, míg más esetekben hosszú évek kellenek egy szint teljesítéséhez.

(pár év alatt teljesen megváltozhatnak az erőviszonyok)

World_ Clubs List-2

World_ Clubs List

Ha sorozatban meccseket nyer a csapat, jönnek majd a hírek a klubhoz, miszerint megdöntöttük a klubrekordot vagy épp a liga-rekordot, tehát hírnevet szerzünk.

A bajnokság végén, a tabellán elfoglalt helyezések alapján szintén növelhetjük hírnevünket. A helyezésekért pontokat kapunk, ami hozzáadódik hírnév pontrendszerünkhöz. Nyilván egy dobogós helyezés sokkal több pontot ér, mint egy kilencedik hely, de egy nyolcadik vagy tízedik hely között már nincs akkora különbség. Természetesen, ha egy nagy csapattal sorozatban gyenge helyezéseket érünk el, akár csökkenhet is a hírnevünk.

Ha magas helyezést értünk el, kijutunk a nemzetközi porondra. Ez szintén hozzájárulhat a hírnevünk emelkedéséhez. Itt aztán tovább növelhetjük pontjaink számát a győzelmek után, de egy kupagyőzelem még jobban segíthet a felemelkedésben.

Amint híres lett a csapatunk, szívesebben jönnek hozzánk sztár játékosok vagy sztár stábtagok. Ezzel tovább növelhetjük hírnevünket. Néhány esetben kisebb hírnévvel rendelkező klub is tud magasabb hírnevű játékost igazolni, ha pl. az adott játékos összeveszett klubjával vagy kiestek a ligából, olykor hajlandó a játékos hozzánk igazolni, ha minden további feltétel adva van persze.

A feltételek, tehát a klub utánpótlásrendszere vagy edzéslehetőségei szintén pluszpontokat jelentenek. Lehetünk akár kiscsapattal is a második ligában, ha tökéletes a klub anyagi helyzete és megfelelőek az edzés- és utánpótlás lehetőségek, hamarabb növelhetjük hírnevünket.

Az anyagi helyzet szintén befolyásoló tényező lehet. Manapság egyre gyakrabban történnek tulajdonosváltások szerte a világban. Ha egy addig átlagos lehetőségekkel bíró csapatot megvesz egy sejk, szultán vagy olajmágnás, rögtön mi leszünk a liga gazdag gyerekei. Rögtön képesek lehetünk magas fizetésű, nagy hírnevű játékosokat igazolni, akikkel aztán tovább építhetjük tulajdonosunk álma szerint a csapatot.

A hírnév tehát egy ma már egy változtatható tulajdonság, a főbb befolyásoló tényezők pedig, sorozatos győzelmek, tabellán elfoglalt helyezés, nemzetközi szereplés, magas hírnevű játékosok vagy edzők, infrastruktúra valamint pénzügyi helyzet.

 

Comments

comments

About Hasy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com