Hírek
Taktika teszt: 4-3-3 Oláh Tibor

Taktika teszt: 4-3-3 Oláh Tibor

Az FM13-as szezon után -ahol a Ferencváros csapatát hívtuk segítségül a taktikák tesztelésében- az idei kiadással is elindítjuk a Taktika teszt rovatunkat. Idén a Bayer Leverkusen csapata lesz a segítségünkre a taktikák tesztelésében.

Küldjétek be nekünk saját készítésű taktikáitokat, melyeket mi tesztelünk, sorrendbe állítunk és letölthetővé tesszük mindenki számára.

footballmanager.hu@gmail.com

 

4-3-3 Oláh Tibor

Letöltés -> 4-3-3 Oláh Tibor (666)

Íme a második alany amit tesztelünk, beküldője Oláh Tibor.

4 védő, 1 védekező középpályás, 2 középső középpályás, 2 szélső (egyikük klasszikus szélső, másikuk pedig befelé törő csatár) és 1 klasszikus csatár.

A taktika egyértelműen támadó szellemű, hiszen Attacking és Fluid beállítások láthatóak. Sok instrukció lett hozzárendelve a taktikához, többek között, hogy középre próbálják a labdát eljuttatni, gyors tempóban passzolgassanak, támadják le az ellenfelet, fogjanak szorosan embert, próbáljanak szélesen játszani és passzoljanak be az üres területekre.

Bayer 04 Leverkusen_ Tactics Team

A széles játék és a labda középre erőltetése instrukciók megmutatkoznak a meccseken, 29 beadási kísérlet és 5 pontos is volt. Gól nem született belőle, de próbálkozás nélkül gól sincs. 🙂

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-3

Gyors labdajáratás és résekbe passzolás utasítás hatására a labdabirtoklás nem magas, nem is ez a cél és nem is az hogy nagyon sok passzból épüljön fel a támadás. Nincs is kiemelkedően sokat passzoló játékos, 40-50 körüli az átlag, gyors támadásokat sejtet.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-2

25 lövésre volt jó a csapat egy 1-0-ra megnyert meccsen, ahol azért az ellenfél nem fejtett ki túl nagy ellenállást. A lövések nagyon pontatlanok voltak, több távoli próbálkozás is volt, ezek rendre célt tévesztettek. Komoly szükség lenne egy kis célzóvízre meccsek előtt. 🙂

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance

A “hőtérkép” nem árul el nagyon sok információt, annyit azért bizonyosan, hogy a csapat fölényben játszott ezen a találkozón, sokat tartózkodtak a büntetőterületen belül (ezt a lövések is mutatják), illetve, hogy a baloldali támadás erőteljesebb volt mint a jobb. Több is futott ott és hatékonyabb is volt (beadások, passzok).

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-4

Nos, akkor nézzük meg, mit is értünk el a taktikával 6 felkészülési meccs után 6 tétmeccsen.

Az eredmények nagyon gyengére sikeredtek, hiszen a kupameccs mellett mindössze egy bajnokit sikerült megnyerni és egyet döntetlenre hozni. Pedig a felkészülési időszakot követően nagyon bizakodó voltam, hogy itt bizony komoly pontözön lesz. Tévedtem.

Egy 14. helyet azért sikerült elérni a bajnokságban 5 fordulót követően.

Bayer 04 Leverkusen_ Fixtures Schedule

 

German First Division_ Overview Stages

Összegzés:

5 bajnoki meccsen 4 pontot sikerült szerezni a taktikával és ezzel a 14. helyen áll a csapat. Az előszezon nagyon biztató volt, erre lehet építeni.

Várjuk a Te taktikádat is!

 

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com