Hírek
Taktikai útmutató – Bevezetés

Taktikai útmutató – Bevezetés

Sikerek eléréséhez menedzseri pályád valószínűleg legfontosabb eleme a taktikád beállítása. Meghatározza játékosaid miképp játsszanak egy csapatként, illetve kulcsszerepe van abban, hogy átlagos játékosaidból valami átlagon felülit hozhass ki, vagy, hogy világklasszis játékosaid stabilan meg tudjanak felelni az elvárásoknak.

A footballmanager.hu öt további cikket fog megjelentetni a témával kapcsolatban, mindegyikben kitérve egy-egy taktikai elemre.

A taktikai képernyőn hat fület találsz, amelyek segítségével taktikád különböző részleteit tudod beállítani. Az áttekintés (overview) fülön létrehozhatod, áttekintheted, illetve szerkesztheted a kezdő taktikádat és két alternatív taktikád, amelyeket játékosaid a felkészülési edzéseken (match preparation training) sajátíthatnak el. Az elsajátítottsági sáv (familiarity bar) mutatja a játékosok felkészültségét a taktikákból. Minél nagyobb a felkészültségük a játékosoknak az adott taktikából, annál jobban képesek alkalmazni azt a pályán.

Ez az ismertető bemutatja a taktikakészítés különböző fázisait, amelyekkel egy kiegyensúlyozott, a játékosaidhoz leginkább illő taktikát tudsz létrehozni mindvégig ragaszkodva egy meghatározott játékstílushoz.

Taktikai cikksorozatunk következő részében a taktikai felállásról fogunk írni. Különösképp kitérve arra az esetre, ha egy új csapathoz csatlakozáskor adott képességű játékosok állnak csak rendelkezésre. Ezzel jobb rálátást nyerhetsz a játékosaid valós képességeire.

Majd részletesebben kitérünk a csapat utasításaira (team instructions), benne a mentalitásokra (mentality). Segítséget próbálunk majd nyújtani a megfelelő stílus és mentalitás kiválasztásához. A taktika rugalmasságának (fluidity) hatásairól, illetve a speciális csapat utasításokról (specific team instructions) fogunk értekezni, amivel tovább szabhatod csapatod stílusát.

Miután az általános dolgokat megtárgyaltuk, lesz egy cikk, amelyben a játékos instrukciókra (player instructions) és a szerepkörökre (roles and duties) fogunk kitérni.

Majd szót ejtünk a speciális játékos utasításokról (specific player instructions)

Ezzel a fő taktikakészítési cikkek végére érünk majd. Majd kitérünk a rögzített szituációk (set pieces) beállításaira), ami igen fontos lehet, extra pontokhoz juttathat a bajnokság során szögletek, szabadrúgások, büntetők jóvoltából.

Végül pedig megtárgyaljuk, miket kell figyelembe venni egy jó csapatkapitány (captain) kiválasztásához. Amíg a taktikáddal meghatározod csapatod játékát, hatalmas előnyt jelenthet egy olyan „csk” választása, aki motiválni tudja játékosaidat a pályán.

 

Comments

comments

About Titya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com