Hírek
Taktika teszt: 4-5-1 Horváth Béla

Taktika teszt: 4-5-1 Horváth Béla

Az FM13-as szezon után -ahol a Ferencváros csapatát hívtuk segítségül a taktikák tesztelésében- az idei kiadással is elindítjuk a Taktika teszt rovatunkat. Idén a Bayer Leverkusen csapata lesz a segítségünkre a taktikák tesztelésében.

Küldjétek be nekünk saját készítésű taktikáitokat, melyeket mi tesztelünk, sorrendbe állítunk és letölthetővé tesszük mindenki számára.

footballmanager.hu@gmail.com

 

 4-5-1 Horváth Béla

Letöltés -> 4-5-1 Horváth Béla (459)

4 védő, 2 középső középpályás, 1 támadó középpályás (árnyékék), 2 szélső (mind a kettő védekező szélső) és 1 hamis 9-es.

A taktika támadó szellemű, még úgy is, hogy mind a 4 szélen játszó játékos fontos szerepet kap a védekezésben, sőt még úgy is, hogy Counter és Balanced csapatmentalitás van beállítva. Két Full back és két Defensive winger segít be hátra, majd mennek át gyorsan támadásba (Counter beállítás). A labda középre lövése, a szélek erőltetése és szűkebb játék picit üti egymást (de mégis működik), fegyelmezett pozíció tartás beállításokat láthatunk.

Bayer 04 Leverkusen_ Tactics Team

A széles játék és a labda középre erőltetése instrukciók megmutatkoznak a meccseken, 37 beadási kísérlet, de mindössze 4 volt pontos, pedig ha Kiessling pontos beadást kap abból gól születik.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-3

A két belső középpályásnál van a legtöbbet a labda, ők próbálják mozgatni a csapatot, persze a két támadó is visszalép beállításaik miatt (SS és F9), így a két szél megnyílik és lehetőség van a védelem mögé kerülni (ezt bizonyítja az előző beadásos kép is).

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-2

13 lövésre volt jó a csapat, ami bőven elég, ha az ellenfelek kevesebb gólt szereznek. Ez a kontra és a komoly védekező feladatott miatt ennyi, csak akkor lőnek a játékosok, ha tiszta helyzetbe kerülnek.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance

A “hőtérkép” jelen esetben nagyon érdekes, én még sosem használtam F9-et és SS-t egyszerre, fura látni, hogy mennyire egymáson van a két támadó és mennyire visszahúzódva, ellenben mégis mennyire piros az ellenfél büntetőterülete. Nagyon tetszik nekem ez a beállítás. A szélsők is inkább behúzódnak és figyelnek a védekezésre, nincs is sok piros folt a támadó harmad két szélén.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-4

Nos, akkor nézzük meg, mit is értünk el a taktikával 6 felkészülési meccs után 6 tétmeccsen.

A felkészülési időben nem győzött meg a taktika, de a tétmeccseken teljes mértékben. A kupameccs nagyon sima lett (bár ez eddig általában minden taktikánál így volt) és a bajnoki mérkőzések is szépen alakultak. A Dortmund elleni vereség borítékolható szinte mindig (semmi esélyünk sem volt a pontszerzésre, lásd lent a képet), viszont a Hannover elleni vereség nagyon meglepő volt számomra, óriási fölényben volt a csapat, az ellenfél pedig 2 lövéssel nyert.

Dortmund v Leverkusen_ Pitch Split

4. helyre volt jó a taktika, 9 pontra, ami ha az FM nem viccel meg akkor simán lehetett volna 12 pont és 2. hely.

Bayer 04 Leverkusen_ Fixtures Schedule

 

German First Division_ Overview Stages

Összegzés és statisztika:

bay

5 bajnoki meccsen 9 pontot sikerült szerezni a taktikával és ezzel a 4. helyen áll a csapat. A játék képe nagyon biztató volt, mint írtam könnyedén lehetett volna 12 pont is ebből. Engem meggyőzött a taktika!

Várjuk a Te taktikádat is!

 

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com