Hírek
Football Manager 14 Klánliga

Football Manager 14 Klánliga

Ugyan sokan tudjátok, milyen az, amikor egy online megmérettetésre készülsz. Próbálod a helyes taktikát beállítani, jól választani csapatot, és izgulsz, hogy a végén te nyerjed a párharcot. Jó érzés, nem? Na de gondolj bele, milyen az, amikor nem csak a Te párharcod, hanem 4 másik ember, egy klán győzelme függ rajtad!

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezésre kerül, a Klánliga elnevezésű verseny. Ez annyiban különbözik a szokásos online megmérettetésektől, hogy itt elsősorban nem a saját magad sikeréért harcolsz, hanem a csapatodért.

Mint a bevezetőben is olvashattátok, itt nem egyének, hanem csapatok, úgynevezett klánok csatáznak egymás ellen. Egy klánban minimum 5 főnek kell lennie. (De célszerű a csapatban 6-7 személynek lennie, ha esetleg valaki nem érne rá.) A csapatok meccseit warnak hívják. Egy war 5 párharcból áll. Tehát az aktuális fordulóban előre nevezett 5 játékos játszik, a másik klán ugyanúgy előre nevezett játékosaival. Ezt a klán vezetőjének kell megtennie a megadott határidőig. A csapaton belül leadott sorrend alapján pedig kialakulnak a waron belüli párharcok. Egy párharc, két mérkőzésből áll. Egyszer hazai, egyszer pedig idegenben. Aminek az eredményeit külön kell kezelni. A győzelemért 2, a döntetlen 1, a vereség pedig 0 pontot ér. (Tehát ha sikerül kétszer is legyőznöd az ellenfeledet, akkor 4 pontot szereztél a csapatodnak.) Így alakul ki a war végeredménye. ( például: „A csapat” vs. „B csapat” 12-8). A győztes csapat 3, a vesztes 0, és ha a war döntetlenre végződik, akkor 1 pontot kap.

Visszatekintő

A tavalyi évben 6 csapat vett részt. Név szerint a Davids, Outlaws, Rising Generation, Strategy Killers a Society Spirit és a Fuckin’ Walkers. A verseny végén a Davids örülhetett, és hódították el a Klánliga trófeáját. Sikerült billentyűzet-végre kapni a győztes csapat leaderét, azaz kapitányát, Galda Dávidot. Arról érdeklődtem, hogy mi a véleménye a kezdeményezésről, miért érdemes újabb csapatoknak alakulni, és végül azt, hogy a Davids ott lesz-e a nevezettek között:

A tavalyi széria alatt folyó Klánliga szezon a legjobb “verseny” volt az FM 13 történelmében, ugyanis rengeteg embert hozott össze, noha az elején viták tarkították az egészet. Szerintem egy ilyen nagysikerű kupàt mindig érdemes megszervezni, már alig várom az ideit! Mint említettem, egy klánban 5 tök idegen ember egy csapattà válhat, és akár barátokká! Ezt mindenki átérezte tavaly. Ez nem csak egy liga, itt barátságok alakulnak ki, a klánok egymásért izgulhatnak, mármint a tagjaik, és ezért is ajánlom. Azon belül pedig maga a verseny is megér annyit, hogy összeálljanak 1 klánná az emberek. Mindenképp arra törekedünk, hogy induljunk. Én és Jakab Zoli már harcra készen vagyunk, Ric, a csapat radiátora èppen vásárlás alatt van, a másik két Dave pedig passz. De ha nem is teljesen, de garantálom, hogy ott leszünk, és nyerni fogunk!!”

Ha szeretnétek minél többet megtudni a klánliga tavalyi szériájáról, szabályzatról (ami idén előreláthatólag nem fog lényegesen változni), akkor az „online versenyek” menüpont alatt megtaláljátok!

Szóval hajrá, szerveződjetek, alakítsatok csapatokat, mert hamarosan indulunk! A további részleteket megtaláljátok majd itt a honlapon, illetve az FM Kockák facebook csoportban, vagy a külön erre a célra kialakított FB Csoportba lépjetek be, amit az alábbi linken értek el:

A KLÁNLIGA FACEBOOK CSOPORTJA ITT!

Egy konkrét példával is szeretnénk szolgálni (FM13-as Klánliga bajnokcsapatának egy meccsével), hogy is néz ki egy-egy war, hogyan kerülnek kiosztásra a pontok egy waron belül.

5 párharcra kerül sor, két meccset játszik mindenki (a párharcok előre ki vannak sorsolva), egyet otthon, egyet idegenben, de mind a két meccs külön számít. Győzelem két pont, döntetlen egy pont, vereség 0 pont.

Jelen példában a Davids játékosai 7 meccset nyertek meg, 1 lett döntetlen és 2-t veszítettek el, így összesítésben 15-5-re nyertek, a csapat jutalma pedig 3 pont!

Davids [15:05] Society Spirit

Ric Dávid [1-3] [2-1] Léhárt Zsolt // Szabó Dávid [2-0] [4-4] Hiesz Péter // Dankó Dávid [3-2] [3-0] Szilágyi László // Galda Dávid [0-2] [2-1] Lőre Attila // Jakab Zoltán [2-0] [2-1] Radics Zoltán //

davss

MoM: Dankó Dávid

 

Hajrá!

 

Comments

comments

About Gaszton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com