Hírek
Taktika teszt: 3-5-2 Horváth Béla

Taktika teszt: 3-5-2 Horváth Béla

Az FM13-as szezon után -ahol a Ferencváros csapatát hívtuk segítségül a taktikák tesztelésében- az idei kiadással is elindítjuk a Taktika teszt rovatunkat. Idén a Bayer Leverkusen csapata lesz a segítségünkre a taktikák tesztelésében.

Küldjétek be nekünk saját készítésű taktikáitokat, melyeket mi tesztelünk, sorrendbe állítunk és letölthetővé tesszük mindenki számára.

footballmanager.hu@gmail.com

 

 3-5-2 Horváth Béla

Letöltés -> 3-5-2 Horváth Béla (576)

3 belső védő, 2 védekező középpályás, 1 középpályás, 2 szélső és 2 csatár (egy hamis 9-es és egy mélységi támadó).

A taktika próbálja a támadó szelleműséget és a kiegyensúlyozott játékot kombinálni. Védekezésnél a három középső védőt kisegíti a két szélső játékos, illetve a két védekező középpályás. Lekontrázni a csapatot nagyon nehéz, ugyanis a 3 védő mindvégig hátul marad, sőt az egyik védekező középpályás is figyel támadáskor a védekezésre. Támadásnál 6-an felmennek, az egyik védekező középpályás pedig ha kell segít. “Röghözkötött” a taktika, a játékosok nem sok szabadságot kapnak, hosszú passzokkal operálnak és mindezt gyorsan próbálják megtenni. A pálya közepét erőltetik, nem céljuk a széleket kihasználni.

Bayer 04 Leverkusen_ Tactics Team

20 beadási kísérlet volt a kiemelt meccsen összesen, ebből 11 a szögleteket és szabadrúgásokat is elvégző Guardado nevéhez fűződött. A taktika egyáltalán nem erre épül, a támadások nagy része középen folyik.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-3

A 3 belső középpályásnál van a legtöbbet a labda, ők mozgatják a csapatot, érdemes a DM és AP pozícióba jól passzoló, kreatív játékosokat tenni, míg a BWM pozícióba inkább a védekezésben erős játékos a jó megoldás. Szélen kevés passz történik, középen viszont annál több.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-2

Ezen a meccsen sok lövés nem volt, viszont nagyon hatékony a helyzetkihasználás, 6 lövésből 2 gól született.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance

A “hőtérkép” nagyon szépen kirajzolja a játékosok helyezkedését, a két szélső szerepe nagyon fontos, védekezésben elengedhetetlenek, a három belső középpályás pedig komoly stabilitást ad a csapatnak.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-4

Nos, akkor nézzük meg, mit is értünk el a taktikával 6 felkészülési meccs után 6 tétmeccsen.

Csupán a Dortmund bizonyult komoly ellenfélnek ez idő alatt (mind eddig az összes taktikánál), az Augsburgot a balszerencsének köszönhetően nem sikerült legyőzni, így 10 pontot hozott össze a taktika, amely a 4. helyre volt elegendő.

Bayer 04 Leverkusen_ Fixtures Schedule

 

German First Division_ Overview Stages-2

Összegzés és statisztika:

1

5 bajnoki meccsen 10 pontot sikerült szerezni a taktikával és ezzel a 4. helyen áll a csapat. A játék képe nagyon biztató volt, mint írtam könnyedén lehetett volna 12 pont is ebből. Engem meggyőzött a taktika, attól függetlenül, hogy nem szeretem a 3 védős játékrendszert. Az egyetlen vereség alkalmával (Dortmund elleni 1-3) sikerült 5 ziccert kialakítani, amelyek be fognak menni, ha a csapat még jobban megtanulja a taktikát.

Várjuk a Te taktikádat is!

 

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com