Hírek
Tévhit, vagy igaz?

Tévhit, vagy igaz?

Szeretnénk egy tévhitet, vagy egy „netes hiedelmet” eloszlatni. A játék beállításoknál szerintem mindannyian találkoztatok már azzal az opcióval, hogy a gép meccseit milyen gyorsan pörgesse, szimulálja le a gép. Nevezetesen a „Speed to process other teams matches”-re gondoltam.

Először is, nézzük meg, hogy mire is jó ez a beállítás, miért is jó nekünk az, hogy van egy ilyenünk.

Football Manager 2014_ Preferences Match

Sajnos, nem mindenki tud olyan gépen játszani, ami gond nélkül elviszi a Football Manager 2014-et. Nos, ez a kis beállítási forma egy kicsit segít a játék menetünkön gyorsítani. Sokan tapasztaltátok már, hogy hosszú percekig pörgeti azokat a mérkőzéseket, amelyek igazából nem is érdekes számotokra. De nem tudsz mit csinálni, maximum a „háttérben” lehet egy kicsit dolgozni a csapaton.

Viszont, ha nem szeretnénk sokat várni, a megoldás egyszerű: A „speed to process other teams’ matches” opciót egyszerűen tegyük fel a leggyorsabbra. Ebben az esetben a mérkőzéseket a lehető leggyorsabban fogja lepörgetni. Ilyenkor, egy dolgot nem tehetünk meg, mégpedig azt, hogy a háttérben nem tudunk semmit sem csinálni.

Ez egy hasznos beállítás, viszont rengeteg hiedelem, tévhit kering a játékosok körében, miszerint ez az opció befolyásolja a mérkőzések végkimenetelét, irreális eredmények születhetnek, amik dönthetnek akár kupák vagy éppen bajnoki címek sorsáról is.

Ezt a kis szóbeszédet próbálom megcáfolni, vagy éppen bebizonyítani. Erre egy apró kis tesztet hajtottam végre. Egy általam választott csapattal (Everton), mindenféle igazolások nélkül lejátszottam két fél szezont ugyanazzal a taktikával. Fél szezon alatt azért nagyjából látszódik az, hogy van-e alapja a feltételezésnek, miszerint ez az opció befolyásolhatja a bajnokság állását.

dsad

Speed to process other teams’ matches – alap beállítás

És akkor jöjjön a teszt végeredménye. Mint ahogy írtam, minden körülmény ugyanolyan volt, a taktika, a csapat, egyedül a beállításoknál volt a különbség. Tisztán látszik, hogy amit annyian állítanak, hamisnak bizonyult. A két beállítás között kiugró, eltérő eredmény nincsen. Tehát nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy a beállítás, miszerint gyorsabban, vagy lassabban pörgeti le a meccseket, NEM befolyásolja jelentősen a meccseket.

Speed to process other teams’ matches – leggyorsabb

Remélem, hogy egy fikciót sikerült eloszlatni!

És akkor a végére egy rövid kérdés hozzátok:
Ugyan nekem sikerült ezzel a kis tesztel bebizonyosodni, hogy mi is az igazság, de ha esetleg nektek van valami kivételetek, ami erősíti a szabály, osszátok meg velünk!

 

Comments

comments

About Gaszton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com