Hírek
Edzés az FM14-ben- Bevezető rész

Edzés az FM14-ben- Bevezető rész

Az edzés minden nap automatikusan megtörténik, kivéve, ha a játékosoknak pihenőnap van kiadva vagy a szezon lezárultával szabadságukat töltik. A képzés nem csak segít fenntartani a játékosok erőnléti állapotát, de képességek fejlesztésére is nagy befolyással bír. Különösen fontos a fiatalok fejlődése szempontjából, de az idősebb játékosoknál is nagy jelentősége lehet, ha szeretnénk fenntartani minél tovább a már meglévő képességeket.

A játékosok a csapat edzésben (Team training) töltik a legtöbb időt együtt, amelyben harmonizál az általános képzés (General training) és a mérkőzésre történő felkészülés (Match training), amit az edzők vezényelnek le. Az egyéni képzés is helyet kap, hogy mindenki a saját egyéni feladatát külön-külön elvégezze, ez magába foglalja az egy adott képességre összpontosító edzést, az új pozicóba (new position training) való átképzés és a kedvelt mozdulatok (preferred move training) elsajátítását.

A csapat edzés képernyőn és az alképernyőkön tudod a feladatokat részletesen beállítani. Ezen felül itt van lehetőséged egy átfogó képet kapni az edzésről, láthatod, hogy a csapat mennyire elégedett az edzéssel, mennyire örülnek vagy csalódottak a terheléstől. a figyelemre méltó edzés teljesítményeket, így részletes képet kapunk azokról a játékosokról, akik különösen jól teljesítenek és láthatjuk még a csapat erőnléti állapotát.

A felnőtt csapat, az u21 és az u18-as keret mindegyikének megvan a saját beállítási képernyője, ahol egyénileg be kell állítani a képzést, ahogy ez ebben az útmutatóban is szerepel.

Az edzésben léteznek rövid és hosszú távú célok. Rövidtávon azt kell megfelelően meghatározni, hogy az általános tréningben (General training) és az egyéni képzésben (Individual training) a játékosok ne legyenek aluledzettek vagy túlterheltek, legyenek fittek és boldogok. Meg kell határozni a megfelelő mérkőzésedzést (Match training), hogy a csapat felkészüljön a következő ellenfélre és a meccsre, azért, hogy ott a megfelelő teljesítményt tudja nyújtani.

A hosszú távú edzés fő célja, hogy fejlessze a játékosok képességeit és az egyéb tulajdonságaikat, valamint, hogy annyit fejlődjenek, amennyit csak lehetséges. Ez úgy érhető el, hogy a játékosokat keményen megdolgoztatod az általános edzéssel (General training) ellentétesen a meccs tréninggel, anélkül, hogy káros hatással lenne a hangulatukra és az erőnlétre, add meg minden játékosnak a keretben a megfelelő egyéni képzést, hogy fejlődhessenek a gyengébb képességekben. A megfelelő edzéshez elengedhetetlen a minőségi edzők jelenléte, így igazold le az elérhető legjobb edzőket, hogy az adott feladatokat minél jobb minőségben tudják továbbadni a játékosoknak.

A leírás további részében minden egyes területet érintve nézzük meg, hogy is kell ezeket beállítani.

A játékosok fejlődése
Az edzés mellett vannak még fontos tényezők, amelyek hatással vannak a fejlődésre, ilyen a fiatal játékosok oktatása (tutoring) és az első csapatbeli tapasztalat. Ezeket külön részben a „játékosok fejlődése” részben tárgyaljuk, a játékos morál egy másik kulcsfontosságú tényező, ezért is fontos, hogy jó vezetéssel tartsuk a játékosokat jó hangulatban, valamint hatással van még a fejlődésre, a személyiség.

Fordította: VincentVega

Comments

comments

About VincentVega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com