Hírek
Taktika teszt: 4-3-3 Gyóni Roland

Taktika teszt: 4-3-3 Gyóni Roland

Az FM13-as szezon után -ahol a Ferencváros csapatát hívtuk segítségül a taktikák tesztelésében- az idei kiadással is elindítjuk a Taktika teszt rovatunkat. Idén a Bayer Leverkusen csapata lesz a segítségünkre a taktikák tesztelésében.

A Taktika teszt fül alatt pedig az összes eddig tesztelt taktika statisztikáit megnézhetitek, sorba rendezhetitek őket, rájuk kattintva elolvashatjátok a tesztet és le is tölthetitek őket!

Küldjétek be nekünk saját készítésű taktikáitokat, melyeket mi tesztelünk, sorrendbe állítunk és letölthetővé tesszük mindenki számára.

footballmanager.hu@gmail.com

 

 4-3-3 Gyóni Roland

Letöltés -> 4-3-3 Gyóni Roland (543)

Egy klasszikus 4-3-3 (4-5-1, kinek hogy tetszik) taktikáról van szó (nagyon közkedvelt manapság ez a forma), a jobboldali védő támadó, míg a baloldali inkább védő feladatokat lát el és ugyan ez megfigyelhető a szélsőknél is, csak pont fordítva, a jobboldali inkább középpályás, míg a baloldali inkább csatár. A védekező középpályás védekezésnél visszalép 3. belső védőnek, elől pedig egy hamis 9-es próbálja lőni a gólokat.

A taktika az utasítások alapján megfontolt, védekező, inkább a kivárásra játszó (Rigid, Control), nincs túlbonyolítva csapatutasításokkal sem, labdabirtoklásra utasít és az ellenfél letámadására, gyötrésére.

Bayer 04 Leverkusen_ Tactics TeamMegfigyelhető, hogy a jobb oldalról sokkal több beadás érkezik, a támadások nagy része itt fut (nem hiába itt játszik a támadó hátvéd és a AP-ként játszó szélső). 25 beadási kísérlet, ebből 18 jobbról és 7 balról. A pontosságról ne ejtsünk sok szót, mindössze 3 volt jó, de a taktika célja egyértelműen kirajzolódik, erőltessük a jobboldalt.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-3

A passzok száma átlagos, a két belső középpályáson kívül csupán a jobbhátvédnél van sokat a labda, látszik is a passzoknál, hogy a jobbon sokkal aktívabb a támadás.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-2

Lövésekkel nem vagyunk elkényeztetve, de a hatékonysággal gond nincs, 8 lövés 3 gól. (Azt az egy hátrafelé történő lövést mondjuk nem értem, ez valami FM poén lehet :D) Kiemelkedő a hamis 9-es csatár hatékonysága, 3 lövés 2 gól.

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance

A “hőtérkép” is mutatja, hogy a jobboldal az erősebb támadásban, a bal pedig védekezésben. Érdemes tehát kiemelten odafigyelni a jobboldali védő személyére, nagy munkabírású és jó beadási képességgel rendelkező játékost tegyünk oda (több mint 13 km futás és 7 beadás).

Leverkusen v Hoffenheim_ Analysis Performance-4

Nos, akkor nézzük meg, mit is értünk el a taktikával 6 felkészülési meccs után 6 tétmeccsen.

Az első taktika amely nem kapott ki a Dortmundtól (igaz a Dortmund a meccs nagy részében emberhátrányban játszott), de az akkor még csontutolsó Hannover megviccelte egy picit. 8 pont jött össze 5 meccsen és a 8. helyezés.

German First Division_ Overview Stages

Bayer 04 Leverkusen_ Fixtures Schedule

 

Összegzés és statisztika:

Nekem tetszik ez a taktika. 6 tétmeccsből 5-ön fölényben játszott a csapat, egyedül a Dortmund ellen voltunk alárendelt szerepben, de ott sikerült mákolni és 1 pontot szerezni. A két döntetlen és az egy vereség nagy balszerencse eredménye, a ziccereket be kell lőni!

Merem ajánlani a taktikát mindenkinek, csak figyeljetek, hogy a megfelelő játékost tegyétek a megfelelő pozícióba! 🙂

stat

Várjuk a Te taktikádat is!

 

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com