Hírek
A Skóciában “gyilkos” 4-3-3-as taktika

A Skóciában “gyilkos” 4-3-3-as taktika

Úgy döntöttem publikálom nektek első olyan saját készítésű taktikámat amely talán már működik is offline. De legalábbis biztató megmozdulások, események vannak benne és a statisztikák sem rosszak.

Online még nem próbáltam, de valószínűsítem, hogy ott nem működne, mert én készítettem és ha enyhén szeretnék fogalmazni, akkor az Online Játék Istene nem kedvel különösebben! 😀

Ezzel egy időben ösztönöznélek titeket, hogy küldjétek be nekünk saját taktikáitokat, készítsetek hozzá leírást és illusztráljátok képekkel is, hogy minél több ember érdeklődését felkeltsétek.

Ide küldjétek: fmclnshu@gmail.com

 

A taktikám egy 4-5-1, vagy nevezhetjük 4-3-3-nak is. Igazából lényegtelen, a lényeg, hogy nyerjünk vele. 🙂

A támadások lényege, hogy szélen sikerüljön a védők mögé kerülni, beindulásokkal, vagy egy az egy elleni párharcok megnyerésével. Ezért jó, ha a két szélső támadó gyors és a labdával is jó barátságban van. Ha még beadni is tud az pedig már maga a tökéletesség. A két szélső hátvéd is segíti a támadásokat, így tud a csapat fölénybe kerülni a széleken.

Az egyetlen csatár szerepe összetett, osztogat szélre, valamint természetesen az ő feladata befejezni a támadásokat. Fontos, hogy jól fejelő legyen és az sem árt ha a befejezés képessége sem gyenge, mivel a beadások keverten érkeznek, néha lábbal is ténykednie kell.

4-3-3

 

A széles játék és a feltolt védelem is alappillére a taktikának, igyekezni kell leszűkíteni a területeket és az ilyen labdaszerzésekből indítani a támadást, amelyek főleg szélen mennek, belső érkezőkkel. Ezért is van beállítva a gyors játék és a kontratámadás.

 

teamstrat

 

A taktikát szezon közben készítettem, ilyen eredményeket értem el eddig vele. Nem hibátlan, de még a játékosok nem érzik teljesen a mozgásokat, nem sajátították el a taktikát. De ez idővel remélem javulni fog.

Két vereség is becsúszott már, az elsőnél 3 lövésből kaptunk 3 gólt, a másodiknál pedig “B” csapat állt fel, ugyanis a kezdőcsapatom tagjai fáradtak voltak a sorozatterhelés miatt.

 

alap

 

Főleg a rövidpasszos játék dominál, időnként oldalfordításokkal és sok-sok széljátékkal.

Íme pár meccs statisztikája:

Rangers v Ross County_ Pitch Split

 

Rangers v Ross County_ Analysis Performance-2

 

Rangers v Ross County_ Analysis Performance

 

Aberdeen v Rangers_ Pitch Split

 

Aberdeen v Rangers_ Analysis Performance-2

 

Aberdeen v Rangers_ Analysis Performance

 

Telepítése: másoljátok a letöltött file-t a Dokumentumok/Sports Interactive/Football Manager 2013/tactics mappába.

 

Ha tetszik, próbáljátok ki:

gentdelbarca 4-3-3 (896)

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com