Hírek
Magyarország – Brazília

Magyarország – Brazília

Elérkezett az idő, a Magyar FM Válogatott elindul az úton amely végén az FM Világbajnokság (Nations Cup) várja.

Első felkészülési meccsünk rögtön egy VB döntőnek is beillene, ugyanis az egyik legjobb és legnagyobb FM-es nemzettel csapunk össze, Brazília válogatottja vár ránk.

A Magyar FM Válogatott keretéről és terveiről már olvashattatok (Magyar FM Válogatott – felkészülési időszak), de már az is kiderült, hogy mely az az 5 játékos aki Brazília ellen képviseli országunkat. Velük, valamint a Szövetésig kapitánnyal egy rövid interjút is készítettünk.

Magyarorszag - Brazillia v1.6

A kezdőcsapat:

Galda Dávid 

(első válogatottságára készül)

Szerk.: Gratulálok a válogatottsághoz, először fogsz címeres mezt húzni. Izgulsz? Sok online versenyen veszel részt, így kellő rutinnal rendelkezel, de nemzetközi meccsen játszani mindig más, talán plusz motivációt is jelent. Mit gondolsz, mire lehet képes a Magyar Válogatott a hamarosan induló Nemzetek Kupáján?

Galda Dávid: Persze hogy izgulok, ki ne izgulna? A meghivo egy visszajelzes, hogy valamit jol csinalok, ez buszkeseggel is tolt el egyben. A megfogalmazásod nem az igazi, hisz az összes online versenyen részt vettem az elmúlt ket evben. A motivacio megvan, meg akarom mutatni, hogy helyem van itt, es nem hozott a kapitany rossz dontest velem kapcsolatban. A valogatott barmire kepes lehet, erosek vagyunk, biztos vagyok benne, hogy gyoztesen “terunk haza”. Hajrá Magyarok!! 🙂

Pandula László 

(többszörös válogatott, tagja volt az FM06-al VB ezüstérmet nyert csapatnak is)

Szerk.: Gratulálok a válogatottsághoz, de neked sem ez lesz már az első, hiszen régebbi kiadással már voltál válogatott, sőt tudomásom szerint tagja voltál a 2006-ban ezüstérmet nyert csapatnak. Milyen érzés ismét válogatottnak lenni és szerinted mire lehetünk képesek idén? Lehet olyan sikeres ez a csapat is mint az elődök?

Pandula László: Nagyon megtisztelő és mélyen magamban számítottam rá, legalábbis bíztam benne, hogy újra eljön ez a nap, nem csak a válogatottságomat nézve, hanem hogy újra beindul a nemzetek közti verseny. Ha mindenki eleget gyakorol, és legalább kalaponként két csapatra húz egy nagyszerű taktikát, a mostani korszak is nagyon szép lehet. Végig nézve a csapattársakon erre nagyon is meg van az esély.

Bergendi Szabolcs

(első válogatottságára készül)

Szerk.: Először is szeretnék gratulálni a válogatottsághoz, nem kevés játékosból választott ki a Szövetségi kapitány. Milyen érzések keringenek benned a válogatottsággal kapcsolatban, illetve mennyire izgulsz az első párharcod előtt, hiszen nem akármilyen válogatott ellen debütálsz, az ellenfél Brazília.

Bergendi Szabolcs: Koszonom szepen a megkeresest. Nagy megtiszteles hogy bekerultem a kivasztottak koze. Ami a meccset illeti, nem izgulok, inkabb kivancsian varom. Bizom a csapatban, es bizok benne, hogy sikerul jol teljesiteni. Annyit meg tudok igerni, hogy mindent megteszek a 3 pont bezsebelese erdekeben. Egyuttal szeretnek mindenkit meghivni a meccsre ugyanis az mlsz ezt a meccset a csaladbarat meccsek koze sorolta.

Jakab Zoltán 

(sokszoros válogatott, az FM09-el VB 4. helyet szerző csapat tagja)

Szerk.: Szeretnék gratulálni a válogatottsághoz, de ha valakiről akkor rólad mindenképpen elmondható, hogy ez az érzés neked nem új, hiszen régi FM játékos vagy és nem mellékesen sokszoros Magyar Válogatott (régebbi FM részeket figyelembe véve). Mi a véleményed a válogatottról, szerinted mire lehet képes ebben az idényben? Elég komoly versenyeztetés van, kívülről felkészültnek tűnnek a játékosok.

Jakab Zoltán: Először is azt szeretném kihangsúlyozni, hogy ez mekkora megtiszteltetés. Mostanság talán még nagyobb a konkurencia, mint az előző években. Ez viszont abból a szempontból pozitiv, hogy nagyobb a meritési lehetőség. Eljutottunk oda, hogy a kupáknak/bajnokságoknak köszönhetően mindig van aktiv és éppen formában levő magyar játékos. Úgy gondolom erős keretünk van, bármire képesek lehetünk. DE. Nem tudhatjuk mi vár ránk, rég nem volt nemzetközi meccs. Viszont jó alkalom lesz megnézni hol tartanak mások. Sok sikert kivánok a társaimnak, mindent bele.

Bánszegi Balázs 

(első válogatottságára készül)

Szerk.: Először is szeretnék gratulálni a válogatottsághoz! Számítottál meghívóra a Szövetségi kapitánytól? Mennyire izgulsz az első megmérettetésed előtt? A Magyar Válogatott régebbi FM kiadásokkal ért már el 2. és 4. helyet is, gondolod, hogy ez a garnitúra is képes lehet ilyen sikerekre?

Bánszegi Balázs: Köszönöm szépen a gratulációt és a Szövetségi kapitány bizalmát. Úgy éreztem, hogy szerepelek azon játékosok bő listáján ahonnan Elek kiválaszthatja a legjobbakat. Tavaly is jól ment a játék, idén pedig egyre jobban belelendültem a különböző versenysorozatok meccseibe. Az pedig, hogy már az első mérkőzésen bizonyíthatok jelentős adrenalin fröccsöt és bizonyítási vágyat ad. Egymásért játszunk, mindenki a maximumot nyújtja, természetes, hogy senki sem akarja visszahúzni a csapatát. Úgy tudom a korábbi FM még teljesen más rendszereken keresztül ment, de mi is a csúcsra szeretnénk törni. Már jó pár online meccset játszottunk egymás ellen, és bár nálunk sokkal népesebb FM táborokkal rendelkező országok is versenyben vannak, úgy érzem ez a csapat okozhat még meglepetéseket. Annyit ígérhetek, hogy a brazilok ellen biztos nem lesz a két csapat között annyi különbség, mint Neymar és Torghelle között. Előre srácok! Ria-ria Hungária!

 

A tartalékok

Szerk.: Szeretnék gratulálni először is a Válogatott kerettagsághoz. A Szövetségi kapitány döntése alapján Brazília ellen tartalék játékos vagy, de ha az információim helyesek, akkor a következő mérkőzésen Izrael ellen már a kezdőcsapatban kapsz helyet. Meglepett a meghívó a Válogatottba? Sajnálod hogy Brazília ellen nem játszhatsz? Várod, hogy bemutatkozhass Izrael ellen, izgulsz?

Lőre Attila: Köszönöm! Mivel rég óta aktív online játékos vagyok, és voltak már kisebb-nagyobb sikereim, tudtam hogy benne vagyok a kalapban, de nagyon megörültem mikor megkaptam a meghívót a Szövetségi Kapitány Úrtól. Annak, hogy az első meccsen még nem kapok lehetőséget, véleményem szerint nincs nagy jelentősége. Vagyunk nyolcan a bő keretben, nagyjából hasonló képességű játékosok, egy barátságos összecsapáson a Kapitánynak mindenkit ki kell próbálnia, és fel kell mérnie az erőviszonyokat annak érdekében, hogy a Nations Cup-ra a lehető legjobb összeállításban küldhesse ki a keretet. Nyugodtan várom a lehetőségemet, és élni is fogok vele, mikor megkapom azt Izrael ellen. Az utóbbi meccseken kirobbanó formában voltam, és bízom benne, hogy ez a válogatottban is kamatoztatni tudom majd! Végezetül szeretnék minden jót kívánni a brazilok ellen készülő csapattársaimnak! Hajrá magyarok!

Dán Endre: Jók az információk, ha minden jól megy Izrael ellen tapasztalataimat bővíthetem majd és játszhatok. Igen meglepett, mert kezdő vagyok az online játékokban, bár 2002-es CM óta játszok a Managerrel, de ez az első online szezonom. Sokat kell még csiszolódnom. Persze sajnálom, mert kíváncsi vagyok milyenek a nemzetközi ellenfelek, de első sorban az a fontos, hogy nyerjünk és vannak tőlem tapasztaltabbak, akiknek szurkolok, hogy jók legyenek és nyerjenek. Azt hiszem tanulhatok majd tőlük. Várom, mint mondtam érdekel nagyon milyen egy nemzetközi ellenfél, de izgulni nem izgulok. Ha lehetőségem van hogy “pályára” lépjek, onnantól csak az érdekel, hogy több gólt rúgjak, mint az ellenfél.

Bujdosó Sándor: Köszönöm a gratulációt. Megmondom őszintén, nem lepett meg a meghívó, elég jó formát mutattam a klánligában. Tudtam, hogy a szövetségi kapitány figyelemmel követi a klánligát, és persze Ő maga is részt vesz benne, szóval ezért nem lepett meg annyira, de mindenképp jó érzéssel tölt el. Kicsit sajnálom, hogy a Brazilok ellen nem kaptam lehetőséget, de természetesen nem vagyok elkeseredve, mert ott az Izrael elleni mérkőzés, és a szövetségi kapitány már jelezte, hogy a kimaradók lehetőséget kapnak. Nagyon várom a debütálást, kicsit izgulok is miatta, hiszen egy válogatott meccsről beszélünk, mindegy hogy az barátságos. Még egyszer köszönöm a lehetőséget! Mindenki szurkoljon a Magyar FM Válogatottnak!!

Gaszton Elek

(Szövetségi kapitány)

Szerk.: Első válogatott összecsapásodra készülsz a kispadon. A bő keret összeállt, következik az első felkészülési meccs Brazília ellen, majd idővel kezdődik a Nemzetek Kupája. Mire számítasz az első meccsen? Előfordulhat, hogy a keret változik még a Nemzetek Kupájáig, vagy ha nem lesznek technikai problémák, akkor ez a 8 játékos küzd majd a Világbajnokságon? Eddig 4-szer játszottunk Brazília ellen (régebbi FM kiadásokkal) és 2 győzelem, valamint 2 vereség a mérleg. Billen-e most pozitív irányba ez?

Gaszton ElekÜdvözlök mindenkit! Igen, első megmérettetésemre készülök. Nagy feladat volt, hiszen nem kis munka volt a részemről, illetve Radics Zoltán szövetségi elnök részéről, hogy sikerült újraéleszteni az FM Válogatottat. Sokat agyaltam a keret összeállításakor, volt 10-12 név a fejemben, de úgy gondolom, hogy tényleg azok kerültek be a keretbe, akiknek ott a helye. Még akkor is, ha voltak kritikus hangok. Természetesen a Nemzet Kupájáig, ami remélhetőleg 1 hónapon belül elindul, a keret változhat, hiszen senkinek nincsen bérelt helye a keretben. Ráadásul bárki elkaphatja a fonalat a különböző online versenyeken. Igen a statisztika eddig kiegyenlített, viszont nagyon bízok abban, hogy most már felénk billen az a bizonyos mérleg. Nem akarok nagy szavakat használni, hogy a felkészülés a lényeg, vagy hogy egy “szerethető” válogatottunk legyen. A túrót! Mi, a magyar FM közösséget képviseljük, tehát nem lehet más a célja annak az 5 embernek, aki éppen kezd, hogy megnyerje az összecsapást, és a csapat érdekeit tartsa szem előtt. Szeretném itt, a médián keresztül is üzenni, hogy minden játékosom gyakoroljon, és játsszon a csapatért, a magyar FM közösségért! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 

Brazíliával az évek során többször is összecsaptunk már, eddig a mérlegünk kiegyenlített, két győzelem és két vereség.

2006. augusztus 12. Magyarország – Brazília 20-0 (FM06 Nemzetek Kupája negyeddöntő)

2008. március 9. Magyarország – Brazília 3-17 (FM08 barátságos mérkőzés)

2009. május 10. Magyarország – Brazília 7-13 (FM09 Nemzetek Kupája elődöntő)

2010. március 14. Magyarország – Brazília 12-8 (FM10 barátságos mérkőzés)

2014. május 30. Magyarország – Brazília xx-xx (FM14 barátságos mérkőzés)

 

A válogatott mérkőzés eredményéről folyamatosan tájékoztatunk mindenkit itt a honlapon, illetve Facebookon az FMKockák csoportban!

Hajrá Magyarország!!

 

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com