Hírek
Klánliga – Félévi összefoglaló

Klánliga – Félévi összefoglaló

Féltávnál jár az FM 14 Klánliga, és a két hét szünetet kihasználva itt az ideje, hogy összefoglaljuk az eddig történteket…

Azok akik figyelemmel követték az idei Klánliga mérkőzéseit, (a szerk. szerintem) nem csalódtak, mert bátran kijelenthetjük, hogy öt nagyon izgalmas fordulón vagyunk túl… de mi is történt eddig?…

A táblázat – Strategy Killers – a név kötelez…

Hogy a harc mennyire kiélezett, azt a Klánliga jelenlegi állása is jól mutatja, négy csapat, 3 ponton belül. Természetesen ehhez, az egyre jobb és sűrűbb mezőnyre is szükség volt…

A táblázatot meglepő módon – öt mérkőzésből, csak egyet elbukva – a tavalyi 4. helyezett, Strategy Killers vezeti…  a csapat két húzóembere, az MVP ranglista élén álló Bergendi Szabolcs és a csapat vezetője, Bánszegi „Balage” Balázs… csapatuk 59 „rúgott” góljából, 31 a kettejük nevéhez fűződik, ezzel is kiérdemelve a legeredményesebb páros díját. Természetesen nem feledkezhetünk meg a csapat többi tagjáról sem, hisz Varga Gábor, Kupsza Csaba és Sánta Tamás kiegyensúlyozott teljesítményére is szükség volt a csapat jó helyezéséhez… Az üldözőboly három, egyaránt 9 pontos csapata közül, jobb gólarányának köszönhetően, a Society Spirit (+14) áll a dobogó második fokán, őket a tavalyi győztes Davids (+11) és az újonc Teamgeist (+2) követ. A tavalyi  2. helyezett Outlaws, idén csak az 5. helyre fér oda – 3 gyűjtött ponttal – ami igen csak nagy csalódás, annak fényében, hogy a tavaly ezüstérmet szerző alakulat keménymagja idén is megmaradt. A másik három pontos csapat a tavaly sem brillirozó Fuckin’ Walkers.

Table

MVP ranglista_1

 

Interjúk

Ime az MVP ranglista vezető és csapatvezetők nyilatkozatai:

Bergendi Szabolcs (Staretgy Killers)

Egyéni helyezése az MVP listán: 1.

Csapata helyezése a Klánligába: 1.

Szerk.: Köszönöm Szabolcs, hogy elfogadtad a felkérést az interjúra. Féltávnál Te vezeted az MVP listát. Úgy gondolod, hogy van esély arra hogy megőrizd ezt a poziciót, vagy valaki más lesz az aki majd kvalifikálja magát Football Manager 2014 Online Szuperkupába?

Szabolcs: Szia. Köszönöm szépen a megkeresést. Hát igen, MVP lista. Nagy motiváció számomra, hogy féltávnál vezetem a listát. Nem szeretnék nagyon előre nézni ill jósolgatni, hogy kinek mekkora esélye van megnyerni ezt a rangos elismerést. Az biztos, hogy én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy bezsebeljem ezt a címet, ezáltal a klánt is maximálisan segíteni. Van pár nagyon jó manager kolléga, a lista élmezőnye is szoros, ezért elég egy kis botlás és már hátrányban van az ember. Megmondom őszintén, két játékos van, akiktől nagyon „félek”. Az egyik klasszikus nem más mint Jakab Zoli. Habár 7 pontos előnyöm van vele szemben, de Zoli képes bármikor elképesztő dolgokra. A másik kolléga szintén Zoltán, és ő nem más mint Radics kolléga. Elég ránézni a tabellára és lehet látni, hogy a klánligában eddig 100Ü-os teljesítményt nyújt. Hál istennek azért kíméli magát, remélem megtartja ezt a jó szokását. Ejtenék még pár szót a többiekről is. Habár nem szeretnék kiemelni senkit sem. A második helyen jelen pillanatban Lőre Attila áll. Számomra ez nem meglepetés, ugyanis Attilát nagyon jó stratégának tartom. A véleményem szerint eddig hiányzott neki a „kis szerencse”, ami most úgy néz ki megfordult. Ádám Norbert és Várady Gyula Attila számomra még ismeretlenebb managerek közé tartozik, ugyanis ha nem tévedek Gyula a 14-es szériátol online, míg Ádám Norbert a 13-as széria vége felé kapcsolódott be aktívan az online közösségbe. Ahogy látom szép eredményeket érnek ők is el, fel kell kötni a gatyát. És akkor nem mehetek el szó nélkül a klántársam, Bánszegi Balázs mellett sem. Folyamatosan kiegyenlítetten jó teljesítményt nyújt, ott a helye a TOP játékosok között. Annak ellenére, hogy ő lila ruhát visel én meg zöldet, meg kell hagyni nagy az összhang a klánon belül.

Szerk.: A klánliga feléhez érve, csapatod az 1. helyen áll. Kérlek értékeld az eddigi teljesitményeteket.

Szabolcs: Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Nagyszerűen teljesít csapat annak ellenére, hogy az utolsó párharcnál becsúszott a vereség. Szeretnénk m egőrizni az első helyet, ehhez mast nem kell csinálni, mint a maradék 5 meccset megnyerni. Bízom a srácokban, hogy ez meglesz. Csalódott lennék ha nem jönne össze a siker.

Szerk.: Amint látod négy csapat küzd a bajnoki cimért. Mit gondolsz, ki nyeri meg az idei Klánligát?

Szabolcs: Ez nem kérdés, csakis a $trategy Killer$!

Szerk.: Milyen teljesitményre számitasz a csapatodtól a bajnokság második felében? Szerinted hányadik helyen fejezitek be a bajnokságot?

Szabolcs: Ahogy említettem, eddig kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtanak a srácok. Folytatni kell a megkezdett utat, és not van, not tú, but fájv meccset kell megnyérni. És akkor asszemmindenféleképpen mi nyerjük a bajnokságot. Szeretnénk megnyerni a bajnokságot, de a klánunknak egyértelmű célja az, hogy megnyerjem az MVP díjat.

Szerk.: Szabolcs, Köszönöm szépen hogy a rendelkezésemre áltál és válaszoltál a kérdésekre. További sok sikert kivánok Neked és a csapatodnak.

Bánszegi “Balage” Balázs (Staretgy Killers leader)

Egyéni helyezése az MVP listán: 5.

Csapata helyezése a Klánligába: 1.

Szerk.: Köszönöm Balázs, hogy elfogadtad a felkérést az interjúra. A klánliga feléhez érve, csapatod a 1. helyen áll. Kérlek értékeld az eddigi teljesitményeteket.

Balázs: A csapat megmaradt gerincéhez igazoltunk egy idei kupagyőztest és egy tavaly is egyenletesen jól teljesítő játékost, így nagy reményekkel vágtunk neki a sorozatnak. Büszke vagyok a klánra, hiszen vezetjük a ligát, több nagyon erős csapat között.

Szerk.: Szerinted ki volt a csapatod húzóembere?

Balázs: Húzóembert nem emelnék ki külön, egységesen jól teljesítettünk.

Szerk.: Amint látod négy csapat küzd a bajnoki cimért. Mit gondolsz, ki nyeri meg az idei Klánligát?

Balázs: Szoros a tabella, de a Klánligát idén a Strategy Killers nyeri meg.

Szerk.: Milyen teljesitményre számitasz a csapatodtól a bajnokság második felében? Szerinted hányadik helyen fejezitek be a bajnokságot?

Balázs: Egyéni kupákkal is megpróbáljuk még bővíteni a „serleggyűjteményt”., de a Klánliga győzelem lenne a csúcskategória.

Szerk.: Féltávnál Bergendi Szabolcs vezeti az MVP listát. Szerinted ki lesz a legjobb a végén, aki majd kvalifikálja magát Football Manager 2014 Online Szuperkupába?

Balázs: Szurkolok válogatott társamnak, kívánom tartson ki a jó sorozata a szezon végéig, ebből mi is csak profitálnánk. Aktívak vagyunk online versenyeken így nem sajnálnánk Szabitól az MVP címet.

Szerk.: Balázs, Köszönöm szépen hogy a rendelkezésemre áltál és válaszoltál a kérdésekre. További sok sikert kivánok Neked és a csapatodnak.

Radics Zoltán (Society Spirit leader)

Egyéni helyezése az MVP listán: 8.

Csapata helyezése a Klánligába: 2.

Szerk.: Köszönöm Zoli, hogy elfogadtad a felkérést az interjúra. A klánliga feléhez érve, csapatod a 2. helyen áll. Kérlek értékeld az eddigi teljesitményeteket.

Zoli: Tisztelt Szerkesztő Úr, köszönöm a felkeresést. Nagyon örülök, hogy a 2. helyen állunk jelenleg, főleg úgy, hogy ebben a szezonban nagyon sok jó csapat képviselteti magát a Magyar Klánligában. Az FM13-as szezonban 5. helyen végeztünk, idén szeretnénk ezen változtatni és sokkal jobb helyezést elérni. A csapat nagyon jó, szinte az összes játékos tapasztalt online játékos, pár újoncunk pedig nagyon tehetséges. A játékosok tudását mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy jelenleg két játékosunk is a Magyar FM Válogatott tagja és ez a kettes szám még csak a kezdet, lesz több is.

Szerk.: Szerinted ki volt a csapatod húzóembere?

Zoli: Nem szeretnék senkit kiemelni, ez egy csapat. Mindenki teljesítménye hozzájárul a jelenlegi 2. helyezésünkhöz és abban is biztos vagyok, hogy mindenki még jobb teljesítmény fog nyújtani a szezon 2. felében.

Szerk.: Amint látod négy csapat küzd a bajnoki cimért. Mit gondolsz, ki nyeri meg az idei Klánligát?

Zoli: A Strategy Killers nagyon jól indította a szezont, de az 5. fordulóban hibáztak, így 4 csapat 3 ponton belül van. Ebből a 4 csapatból bármelyik befuthat az első helyre, de ki merem jelenteni, hogy mi a végsőkig ott leszünk az aranyéremért folyó küzdelemben és remélem sikerülni is fog az első helyen végezni. Olyan izgalmas lesz a Liga, mint a Spanyol bajnokság végjátéka volt.

Szerk.: Milyen teljesitményre számitasz a csapatodtól a bajnokság második felében? Szerinted hányadik helyen fejezitek be a bajnokságot?

Zoli: Az előző kérdésnél már erre is válaszoltam nagyjából és mint írtam a Spirit még jobb teljesítményt fog nyújtani a szezon 2. felében és ha az FM Istene is úgy akarja, akkor a Soceity Spirit nyeri meg az FM14-es Magyar Klánligát!

Szerk.: Féltávnál Bergendi Szabolcs vezeti az MVP listát. Szerinted ki lesz a legjobb a végén, aki majd kvalifikálja magát Football Manager 2014 Online Szuperkupába?

Zoli: Szabolcs nagyon jó játékos (nem hiába válogatott), de ezt mondhatnám nagyon sok játékosra aki részt vesz a Klánligában. Egy-egy waron nyújtott jó, vagy rossz teljesítménnyel sokat lehet előre, illetve hátralépni. Nálunk Lőre Attila és Dán Endre szerezte eddig a legtöbb pontot, így nekik komoly esélyük van arra, hogy az első helyen végezzenek, de a csapat érdeke az első, mindig az a lényeg, hogy nyerjünk.

Szerk.: Zoli, Köszönöm szépen hogy a rendelkezésemre áltál és válaszoltál a kérdésekre. További sok sikert kivánok Neked és a csapatodnak.

Galda Dávid (Davids leader)

Egyéni helyezése az MVP listán: 17.

Csapata helyezése a Klánligába: 3.

Szerk.: Köszönöm Dávid, hogy elfogadtad a felkérést az interjúra. A klánliga feléhez érve, csapatod a 3. helyen áll. Kérlek értékeld az eddigi teljesitményeteket, szerinted ki volt a csapatod húzóembere?

Dávid: Köszönöm az interjús lehetőséget, végre produkálhatom magam. A csapat húzóembere? Nincs olyan, egységesek vagyunk, mindenkinek van rossz napja és jó napja egyaránt.

Szerk.: Amint látod négy csapat küzd a bajnoki cimért. Mit gondolsz, ki nyeri meg az idei Klánligát?

Dávid: Tavaly is az egység miatt nyertünk, idén is ez lesz. A Klánligát vagy mi nyerjük meg, vagy a Strategy Killers. Más nem szólhat bele szerintem.

Szerk.: Milyen teljesitményre számitasz a csapatodtól a bajnokság második felében? Szerinted hányadik helyen fejezitek be a bajnokságot?

Dávid: A tavalyi érában is a második felét hoztuk le 5 győzelemmel, ezzel nyertünk. Idén is erre törekedünk, de a lényeg, hogy játszunk. Nem fogok könnyeket hullajtani, ha esetleg nem védünk címet.

Szerk.: Féltávnál Bergendi Szabolcs vezeti az MVP listát. Szerinted ki lesz a legjobb a végén, aki majd kvalifikálja magát Football Manager 2014 Online Szuperkupába?

Dávid: Bergendi tavaly is kedvenc ellenfelem volt, nagyon jó játékos, de idén még nem volt formaingadozása, lassan eljön ez a pillanat is. Nevet nem tudnék mondani, kívánom Szabolcsnak hogy nyerje meg, helye van a Szuperkupában.

Szerk.: Dávid, Köszönöm szépen hogy a rendelkezésemre áltál és válaszoltál a kérdésekre. További sok sikert kivánok Neked és a csapatodnak.

David Laslo (Teamgeist leader)

Egyéni helyezése az MVP listán: 22.

Csapata helyezése a Klánligába: 4.

Szerk.: Köszönöm Dávid, hogy elfogadtad a felkérést az interjúra. A klánliga feléhez érve, csapatod a 4. helyen áll. Kérlek értékeld az eddigi teljesitményeteket.

Dávid: Mindenképpen pozitív érzéseim vannak hiszen nagyon sok átalakuláson mentünk keresztül, nem is kezdtük jól a szezont de egyre magasabb színvonalon játszottunk, úgy érzem egy nagyon jó közösség alakult ki és szeritem a szezon végére komoly esélyesként kell velünk számolni.

Szerk.: Szerinted ki volt a csapatod húzóembere?

Dávid: Ádám Norbertet nevezném meg, mindig bőséggel szállítja a pontkat, ha ő nem lenne, valószínűleg hátrébb állnánk a tabellán. De megemlíteném még Baróczi Sanyit is aki hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, és nagyon hasznos tagja a klánnak. Természetesen nem hagyhatom ki a többi klántagot, akik ugyanúgy a legjobbukat próbálják nyújtani minden war során.

Szerk.: Amint látod négy csapat küzd a bajnoki cimért. Mit gondolsz, ki nyeri meg az idei Klánligát?

Dávid: Úgy gondolom, hogy mivel én elhagyom a klánt egy kis külföldi kiruccanásért, illetve nagyon jó igazolásokat hajtottunk végre nem olyan rég, így ha ilyen formában játszik a klán akkor komoly esélyesként kell velünk számolni. De véleményem szerint nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok így bármi megtörténhet.

Szerk.: Milyen teljesitményre számitasz a csapatodtól a bajnokság második felében? Szerinted hányadik helyen fejezitek be a bajnokságot?

Dávid: Hasonlóan jó szereplést. A bajnoki cím nem elvárás, de a dobogó szeintem kijárhat a klánunknak.

Szerk.: Féltávnál Bergendi Szabolcs vezeti az MVP listát. Szerinted ki lesz a legjobb a végén, aki majd kvalifikálja magát Football Manager 2014 Online Szuperkupába?

Dávid: Szabolcs nagyon magas szinten űzi a Football Managert, így nagyon jónak kell lennie annak aki meg akarja előzni. Ha a klánomból kell meneveznem valakit, akkor már elhangzott a neve, Ádám Norbert nagy esélyes az MVP címre, ha másik klánból nézem a menedzserkollégákat, akkor Jakab Zoli, illetve Váradi Attila is meg tudja előzni.

Szerk.: Dávid, Köszönöm szépen hogy a rendelkezésemre áltál és válaszoltál a kérdésekre. További sok sikert kivánok Neked és a csapatodnak.

Dávid: Köszönöm a lehetőséget.Hajrá Teamgeist!!!

Pandula László (Outlaws leader)

Egyéni helyezése az MVP listán: 6.

Csapata helyezése a Klánligába: 5.

Szerk.: Köszönöm Laci, hogy elfogadtad a felkérést az interjúra. A klánliga feléhez érve, csapatod a 5. helyen áll. Kérlek értékeld az eddigi teljesitményeteket.

Laci: Szia, nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen gyengén csupán 3 ponttal állunk, annál is inkább, mert tavaly végig éles küzdelemben az utolsó meccsen múlva lettünk másodikok.

Szerk.: Szerinted ki volt a csapatod húzóembere?

Laci: Nem szabadna ilyet írnom, de a húzóember én voltam, eddig.

Szerk.: Milyen teljesitményre számitasz a csapatodtól a bajnokság második felében? Szerinted hányadik helyen fejezitek be a bajnokságot?

Laci: Szeretnék minél előrébb végezni, még ebben a szituációban is, mert hiszem, hogy nem itt a helyünk ahol most állunk.

Szerk.: Féltávnál Bergendi Szabolcs vezeti az MVP listát. Szerinted ki lesz a legjobb a végén, aki majd kvalifikálja magát Football Manager 2014 Online Szuperkupába?

Laci: Az mvp ből viszont nem engedek, szeretnék ott lenni a végén az elején.

Szerk.: Laci, Köszönöm szépen hogy a rendelkezésemre áltál és válaszoltál a kérdésekre. További sok sikert kivánok Neked és a csapatodnak.

Varju Richárd (Fuckin’ Walkers leader)

Egyéni helyezése az MVP listán: 31.

Csapata helyezése a Klánligába: 6.

Szerk.: Köszönöm Ricsi, hogy elfogadtad a felkérést az interjúra. A klánliga feléhez érve, csapatod a 6. helyen áll. Kérlek értékeld az eddigi teljesitményeteket.

Ricsi: Én köszönöm, hogy felkerestél. Bizony csupán a hatodik helyen szerénykedünk, sajnos az idei évben is úgy tűnik az FW nem az élmezőnyhöz tartozik majd a Klánligában. A teljesítményünk gyakorlatilag értékelhetetlen kivétel Bujdosó kollégáét, mi többiek sokszor már megnyert mérkőzéseket párharcokat bukunk el. Nem tudom mi lehet ennek az oka. Talán az, hogy nem jó taktikákat készítünk.

Szerk.: Szerinted ki volt a csapatod húzóembere?

Ricsi: A csapatunk húzóembere egyértelműen Bujdosó Sanyi aki remek formájának köszönhetően a válogatottba is meghívást kapott.

Szerk.: Amint látod négy csapat küzd a bajnoki cimért. Mit gondolsz, ki nyeri meg az idei Klánligát?

Ricsi: Szerintem a jelenlegi éllovas a Strategy Killers behúzza az egészet.

Szerk.: Milyen teljesitményre számitasz a csapatodtól a bajnokság második felében? Szerinted hányadik helyen fejezitek be a bajnokságot?

Ricsi: Így féltávnál elhatároztuk, hogy mi is “downloadbetyárok” leszünk és arcoskodunk a letöltött csodataktikáinkkal, így mindenképpen minőségi javulást várok a srácoktól a hátralévő fordulókban. Azonban ennek ellenére sem hiszem, hogy túl sokat ugorhatnánk előre. A célunk az, hogy ne legyünk utolsók.

Szerk.: Féltávnál Bergendi Szabolcs vezeti az MVP listát. Szerinted ki lesz a legjobb a végén, aki majd kvalifikálja magát Football Manager 2014 Online Szuperkupába?

Ricsi: Bízom benne hogy a csapattársunk Bujdosó Sanyi nyeri az MVP címet!

Szerk.: Ricsi, Köszönöm szépen hogy a rendelkezésemre áltál és válaszoltál a kérdésekre. További sok sikert kivánok Neked és a csapatodnak.

Richi: Köszönöm a lehetőséget, mindenkinek jó letöltögetést… vagyis bocsánat, akarom mondani játékot kívánok!!!

 

Statisztika – Fogadni mernék hogy lesz három gól…

Az  öt forduló alatt lejátszott 150 mérkőzés során, 478 gól született… ez 3,19-es meccsenkénti gólátlagot eredményez, ami nagyon hizelgő a Klánligára nézve… a legtöbb gólt szerző és egyben listavezető csapat, a Strategy Killers volt – számszerint 99 találattal – mögöttük négy egységgel lemaradva a Society Spirit áll. Kapott gólok szempontjából a Davids teljesitett a legjobban, csupán 70 kapott góllal, ám a Strategy Killers-es (72) illetve a Society Spirit-es (73) srácokra sem lehet mondani, hogy nem tudnak védekezni.

Stats_111

Stats_3

A mérkőzések 20,0%-a (a legtöbbször előforduló) 2-1-es eredménnyel ért véget. Legtöbb gólt – számszerint nyolcat – az ötödik fordulóban (kétszer is) láthattunk, Jakab Zoli – David Laslo (7-1) illetve Menyhárt Dávid – Forró Csaba (6-2) jóvoltából… A legnagyobb gólarányú 7-0-ás győzelem, az MVP listavezető, Bergendi Szabolcs nevéhez fűződik. Az hogy csupán hétszer fordult elő a gól nelküli döntetlen, és hogy a mérkőzések majdnem egyharmadán (98), három vagy annál több gól született, arra enged következtetni, hogy mindenki kedveli a támadó szellemű focit… vagy senki nem tud védekezni? Ezt mindenki döntse el maga…

Stats_2

10269434_10152054700956074_5816550819195376460_n

10304982_865377110145624_5557445305766122798_n

10330248_702129186513094_4357741825664413752_n

Azzal hogy négy csapat küzd az idei Klánliga cimért, a folytatás nagyon jónak igérkezik… Követsd figyelemmel és csatlakozz Te is a Klánligához!

by Buffon.

Comments

comments

About Buff0n

Forza Bianconeri!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com