Hírek
Édes november

Édes november

November 7.-e, Amaranta, Rezső, Lázár és Lázó napja. Az Amaranta görög eredetű női név, jelentése: hervadhatatlan. Az 1990-es években az Amarant és az Amaranta szórványosan fordult elő, a 2000-es években sem szerepelnek a 100 leggyakoribb női név között és így tovább és így tovább…de mindez kit érdekel?!

Hiszen november 7 az a nap, amikor megjelent a Football Manager 2015! Most, hogy mindenki túl van az első próbálgatásokon, lássuk, milyen is lett az idei játék!

Manager stilus

Rögtön az elején kapunk egy újdonságot, ugyanis a bajnokságok betöltése valamit irányítani kívánt csapatunk kiválasztása után jön a manager profil. Három edzői stílus közül lehet választani, taktikai, technikai és mentális, továbbá számértékekkel változtathatjuk, hogy melyik tulajdonságban mennyire legyünk jártasak. Természetesen a játékosmúltat is beállíthatjuk, sőt ezentúl azt is megadhatjuk, milyen licence birtokában kezdjük el a játékot.

első kép

Kezelőfelület

Ez az, amin sok-sok év után húztak egy váratlant…az eddig fent szereplő menü paneljeit baloldalra tették, ezáltal sokkal átláthatóbbá téve a felületet, ha megszokja az ember, bizonyára sokkal kézenfekvőbbnek találja ezt a nem kicsi újítást.

új kép

Amit a fenti sávon változatlanul hagytak az a kereső sáv. Nem csak, hogy nem változott, de fejlesztettek rajta, gyorsabb és okosabb lett, a begépelés közben a szó töredéke alapján már listázza is a megegyező találatokat, akár csak a népszerű keresőoldal hasonló funkciója.

Szintén a kezelőfelület átnézése után láthatjuk, hogy nincs külön játékos és személyzet kereső panel. Ezt ugyanis szétszedték. A játékosokra ezentúl a ’Scouting’ fül alatt kereshetünk. Bal oldalt adhatunk új küldetést megfigyelőinknek, a nagyobb jobb oldali panelen pedig szokásoknak megfelelően kereshetünk játékosokra, rengeteg adat és információ szerint.

kép scout

Két új szempont alapján is kereshetünk az idei szériában, elégedettség és nevelő egyesület, azaz könnyebben tudunk keresni saját nevelésű játékosokat, ha épp arra van szükségünk, vagy ha egy jó fogásra vágyunk, csak kilistázhatjuk az elégedetleneket.

A személyzetre történő keresés a ’Staff’ menü alatt található, és szintén itt hirdethetünk állásokat is.

 

Taktika

Az új taktika fül rengeteg újítást tartalmaz, például rögtön a játékosaink mellett meg lehet adni a szerepkört vagy utasítást tudunk adni nekik egyetlen kattintással.

Egy teljesen új taktikai elem is került a játékba, de ezt nem itt, csak a meccs közben láthatjuk. Ezek a meccs közbeni játékos utasítások, egy előző cikkünkben már beszéltünk róla. Hasznos lehet, ha vesztésre áll csapatunk és egy kis kreativitást kérünk a fiúktól, vagy csak meg akarjuk nyugtatni őket győztes állásnál.

kép utolsó

Új szerepkörök is kerültek a játékba, úgy mint a szélső védőknek látrehozott „Inverted wing back” pozíció, a szélső támadó középpályásoknak új „Raumdeuter” vagy a középpálya közepére kerülő „Roaming playmaker” szerepkör.

Egyéb újdonságok

Tovább bővült a játékosokkal való kommunikáció lehetősége. Ezentúl még több témában tudunk velük beszélgetni, de a csapat kapitányát egyre jobban be lehet vonni a hangulat kialakításába is. Meg tudjuk kérni, hogy beszélgessen egy-egy játékossal. A játékosok pedig ki is állhatnak egymásért egy esetleges managerrrel -velünk- történő vitában, de adott esetben mellénk is állhatnak társukkal szemben.

A sokat vitatott, szeretett vagy nem szeretett interjúk is tovább bővültek, bulvár és szakmai témában egyaránt többet tudunk beszélgetni kedvenc újságíróinkkal.

Habár ez a játék nem erről szól, de megújult a grafika és új stadion képek is kerültek a játékba.

Egyetlen sokat boncolgatott dolog maradt a végére, a meccsmotor, ami úgy néz ki idén sem sikerült tökéletesre elsőre, de ahogy azt megszokhattuk, hamarosan jönnek az első teljes patchek, amik remélhetőleg minden sérelmünket orvosolják majd.

Comments

comments

About Hasy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com