Hírek
Nemzeti Liga: Indul a 2. szezon!

Nemzeti Liga: Indul a 2. szezon!

Végre eljött a várva várt pillanat és egy fantasztikus első szezon után már itt is van a második szezonja a Nemzeti Ligának!!

Már biztos tudjátok, de azért tuti ami tuti leírom, hogy mi is az a Nemzeti Liga. Nem más, mint egy több szezonon át tartó (egészen az FM16 megjelenéséig) sorozat, amely 3 osztályból álló Bajnokságból, valamint egy Nemzeti Kupából áll össze egy egésszé. Minden szezon végén vannak Bajnokok, kiesők, feljutók és remélhetőleg új jelentkezők. 🙂

Az előbb említett dolgok az első szezonban sem maradtak el, ahogy erről az első szezont értékelő És a Magyar Bajnokságot nyerte… című cikkünkben be is számoltunk.

Mielőtt még belevágnék az új szezon ismertetésébe, ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos dologról, méghozzá az Online Ranglistáról! Az Online Ranglistát (aktuális állás itt) évről-évre meghirdetjük, vezetjük, de idén van először, hogy a győztese nem csak a dicsőségnek örülhet, hanem egy eredeti Football Manager 2016-nak is! A Nemzeti Liga nagyon komoly pontszámmal járulhat hozzá a Ranglista győzelmetekhez, így érdemes odatenni magatokat. 🙂

Nemzeti Bajnokság_1Nemzeti Kupa

A Nemzeti Bajnokság hivatalos oldala!

A Nemzeti Kupa hivatalos oldala!

Most, hogy ezt tisztáztuk, bele is vághatunk a 2. szezon beharangozásába. Történt pár változás az 1. szezonhoz képest, méghozzá kezdjük egy nagyon örömteli dologgal, konkrétan azzal, hogy 7 (!!!!) új jelentkező is képbe került. Így a 22 fős első szezon után, most a másodikban már 28 játékos (egy visszalépés) vesz részt a Bajnokságban!

A létszámnövekedés miatt viszont a bajnoki rendszeren is csiszolgatnunk kellett picit, ami végül egy 8 fős Első osztályt, egy 10 fős Másodosztályt és szintén 10 fős Harmadosztályt szült.

A következő képeken láthatjátok, hogyan is alakult végül az első szezon utáni feljutás, kiesés és hogyan vágunk neki a második szezonnak.

1Annyi változás történt az első szezont értékelő cikkünkben leírtakhoz képest, hogy 3 kieső helyett csupán ketten búcsúztak az első osztálytól és 1 feljutó helyett ketten csatlakoztak.

2A másodosztályban már nagyobb volt a mozgás, a két kieső mellett 4 feljutót köszönthetünk a magasabb osztályban, 4 játékos pedig nem váltott osztályt. Így alakult ki a 10 fős másodosztály.

3

A bajnokság harmadik osztályába soroltuk be az új jelentkezőket (értelem szerűen ők nem vettek részt az első idényben), pontosan 7 új játékos kezdi meg a 2. szezont a 3 “veterán” mellett a legalsó osztályban.

Ettől a szezontól kezdve viszont már nem óhajtunk változtatni a bajnoki rendszeren, minden esetleges új jelentkező egy negyedik osztályba kerül besorolásra. A feljutás, kiesés is rögzített innentől kezdve, az Első osztályból a 7. és 8. kiesik, helyükre a Másodosztály 1. és 2. helyezettje jut fel. A Másodosztály 9. és 10. játékosa kiesik, helyükre a Harmadosztály 1. és 2. helyezettje jut fel, míg a Másodosztály 8. helyezettje osztályozót játszik a Harmadosztály 3. helyezettjével.

 

Ebben a szezonban is (akárcsak az előzőben) Nemzeti Kupa is indul a Nemzeti Liga mellett, itt is komoly létszámnövekedés tapasztalható, míg az első idényben 24-en indultak, most már 32 fősre duzzadt a Kupa mezőnye. Reméljük ez a tendencia megmarad és szezonról szezonra egyre többen leszünk a Bajnokságban! 🙂

A Nemzeti Kupa nem mellékesen egyben Szuperkupa 2015 selejtező is, ahol a Győztes bejut a Szuperkupába (annak győztese pedig eredeti Football Manager 2016-ot nyer), a 2. helyezett pedig a Vigaszági-selejtezőbe (innen még be lehet jutni a Szuperkupába) kvalifikálja magát.

szuper

Mindenkinek jó játékos és sok sikert kívánunk a szezonra! 🙂

 

Comments

comments

About gentdelbarca

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com