Hírek
LiveCup & SprintCup Sorozat

LiveCup & SprintCup Sorozat

Lezavartuk két LiveCup utána az első SprintCup-ot is. Nagyon érdekesre és izgalmasra sikeredett, de még mielőtt belevágnék az “értékelésbe”, tisztázzuk, hogy mi is az a LiveCup Sorozat és a SprintCup Sorozat egyáltalán.

Minden az  Online Ranglistával kezdődött! Az Online Ranglistát (aktuális állás itt) évről-évre meghirdetjük, vezetjük, de idén van először, hogy a győztese nem csak a dicsőségnek örülhet, hanem egy eredeti Football Manager 2016-nak is! A LiveCup & SprintCup Sorozat komoly pontszámmal járulhat hozzá a Ranglista győzelmetekhez, így érdemes odatenni magatokat. :)

Az Online Ranglista sok versenysorozatból áll, minden versenysorozatban pontokat tudtok szerezni. Most két ilyen versenysorozatról is szólnék pár szót, tehát a LiveCup Sorozatról és a SprintCup Sorozatról.

LiveCup Sorozat

A LiveCup Sorozat több kicsi LiveCupból áll, azaz sok kicsi kupából, melyeket időről-időre meghirdetünk és ha éppen onlineok vagytok és kedvetek is van játszani, akkor jelentkeztek és játszotok. A LiveCupok hagyományosabb jellegű villámkupák (egy nap alatt kell lejátszani az egész kupát, sőt úgy a pontos a megfogalmazás, hogy 1-2 óra alatt), amikbe azért időről-időre némi érdekességet mindig csempészni fogunk. 🙂 Minden ilyen pici LiveCupban pontokat tudtok szerezni (25 pont győztesnek, 18 pont a másodiknak, 15 pont a harmadiknak, 12 pont a negyediknek, 10 pont az ötödiknek, 8 pont a hatodiknak) melyeket a LiveCup Sorozat végeztével összesítünk és így kialakul a rangsor ami alapján kiosztjuk azokat a pontokat amelyek már beleszámítanak az Online Ranglistába.

Aki az egész LiveCup Sorozatot megnyeri az 3000 pontot szerez, ez hozzáadódik a más versenysorozatokban szerzett Online Ranglista pontjaihoz.

Sprint es Live Cup

A LiveCup Sorozatból két villámkupa már le is zajlott és hamarosan meghirdetjük a harmadikat, figyeljétek az oldalt. 🙂

A LiveCup Sorozat állása két verseny után:

LiveCup

 

SprintCup Sorozat

A SprintCup Sorozat több kicsi SprintCupból áll, azaz sok kicsi kupából, melyeket időről-időre meghirdetünk és ha éppen onlineok vagytok és kedvetek is van játszani, akkor jelentkeztek és játszotok. A SprintCupokat mindig különlegesebbre tervezzük (ellentétben ugye a LiveCupoktól), ezek is villámkupák (egy nap alatt kell lejátszani az egész kupát, sőt úgy a pontos a megfogalmazás, hogy 1-2 óra alatt), akárcsak a LiveCupok. 🙂 Minden ilyen pici SprintCupban pontokat tudtok szerezni (25 pont győztesnek, 18 pont a másodiknak, 15 pont a harmadiknak, 12 pont a negyediknek, 10 pont az ötödiknek, 8 pont a hatodiknak) melyeket a SprintCup Sorozat végeztével összesítünk és így kialakul a rangsor ami alapján kiosztjuk azokat a pontokat amelyek már beleszámítanak az Online Ranglistába.

Aki az egész SprintCup Sorozatot megnyeri az 3000 pontot szerez, ez hozzáadódik a más versenysorozatokban szerzett Online Ranglista pontjaihoz.

Sprint es Live Cup

Most, hogy ezeket az alap dolgokat tisztáztuk és tudjuk, hogy mi is az a LiveCup Sorozat és a SprintCup Sorozat, valamint azt is tudjuk, hogy hogy egy-egy LiveCup Sorozat sok pici LiveCupból áll, valamint a SprintCup Sorozat sok pici SprintCupból áll, rátérhetek az Első SprintCupra, amire vasárnap került sor.

…az Első SprintCup!

Előre meghirdettük, így azért volt jelentkező bőven, de a 14 játékos még így is nagy meglepetést okozott nekem, nem hittem volna, hogy ilyen sokan össze tudunk jönni elsőre. Remélem, hogy ebben a létszámban a kupa érdekes lebonyolítása is szerepet játszott, hiszen ilyen még nem volt! Csupán egy félidőt kellett lejátszani és aki ott vezetett, az bizony továbbjutott és azonnal játszhatta a következő párharcát. Persze akadtak hosszabbra nyúló meccsek is, hiszen nem mindenhol sikerült eldönteni 45 perc alatt a továbbjutást, sőt akadt olyan párharc is ahol a büntetőrúgás döntött.

A Kupa hivatalos oldala és minden egyéb tudnivaló az első versenyről: http://gocland.com/hu/hungary/fm2015/i-sprintcup

SC

A Kupát Mangerd nyerte Water előtt, míg a bronzérmet Joey szerezte meg, így 4. helyen végzett nosztaguru.

A győztes nyilatkozott is nekünk a verseny után:

Mangerd: Ebben a formában online-szűzként vágtam neki az FM15-ös szezonnak, így különösen nagy siker az első trófea. Az I. Nemzeti kupa elődöntő és liga bronz mellé nagyon szépen csillog végre egy arany is.

De ne szaladjunk ennyire előre! Roppant érdekesnek tűnt a sprint kupa, hogy 45 perc alatt el kell intézni az ellenfelet, ennek megfelelően a leggólgazdagabb overload taktikáimat vettem elől. Úgy gondoltam 45 perc alatt nem lesz olyan nagy baj belőle, hogy ezek elől-hátul gólgazdagok… Pedig volt bőven! Rögtön az első meccsen hiába jöttek futószalagon a helyzetek, Lehi 4 kaput eltaláló lövésből 3 gólt szerzett és a csak a második félidőben sikerült felül kerekedni. (5-3)

Aztán jött Menyus már 15 perc után 2-0 volt neki, de még a félidőre sikerült egyenlíteni. Meglepő módon a másodikban nem született gól, viszont a vége előtt kiállították tőle Herrera-t, 10 ember ellen pedig már az első hosszabbításban sikerült eldönteni a továbbjutást. (4-2) Az elődöntőben ugyanolyan csapatokkal voltunk Joey-val, mint előtte Menyussal, és ez nem volt jó előjel! Ő már a 6. percben 2-0ra vezetett, de a 16,ban már mi vezettünk és nem is engedtük a meccset. (4-2, Ilyen ez a sprint tele gólokkal!) A döntőben Water azzal a Shaktarral volt, akivel az első meccsen meggyőző játékkal (de sokáig mérsékelt eredménnyel) nyertem, ez se tűnt jó előjelnek. De előbb egy szép akció végén Moutinho szerzett vezetést, majd Berbatov térfél közepéről beverte, még az operatőr is lemaradt róla! De ki bántaná őt? Senki se gondolta, hogy onnan lőni fog, szerintem még edzésen se lőtt 16oson kívülről gólt Berba… Wellington Nem még tudott szépíteni, de az újabb Shakhtar rohamokat megúsztuk. Így végül a döntő lett az első meccs amelyiket nem 2 góllal nyertem, de ezt a legkevésbé se bántam.
Valaki az orosz rulettet említette a kupával kapcsolatba, én forgótáras helyett félautomatával játszottam, de kivételesen bejött Nagyon örülök a sikernek, de a következő sprint kupáig ezek a taktikák visszakerülnek a vésztartalékba… Remélem egyhamar nem lesz újabb sprint kupa, mert minden meccsen kapkodni kellett a szívgyógyszerem után!
Gratulálok minden részvevőnek a gyors, gólgazdag és színvonalas játékhoz! A szervezést pedig a nevükben is nagyon köszönjük és várjuk a további ötleteket!

Egy verseny után a SprintCup állása:

SprintCup

Következő SprintCup időpontja még nem ismert, de figyeljétek az oldalt és értesülni fogtok róla. Azt ígérhetem, hogy az is ŐRÜLT egy kupa lesz!! 😀

Jó játékot!

 

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com