Hírek
Nemzeti Liga esélylatolgatás

Nemzeti Liga esélylatolgatás

A napokban kezdetét vette a Nemzeti Liga 2. szezonja, így ideje egy picit beleásni magunkat az egészbe, kicsit esélylatolgatni, kicsit kérdezősködni, kicsit elemezgetni.

Jelzem, hosszú lett, de ha már leírtam, olvassátok el! 😀

Az első szezonról egy rövid értékelést már olvashattatok, méghozzá “És a Magyar Bajnokságot nyerte…” című cikkben, valamint egy szezon indító rövidke iromány is megjelent már az oldalon “Nemzeti Liga: Indul a 2. szezon” címmel.

De most ezektől függetlenül itt a CIKK, amely megmutat, leleplez, feltár, összeugraszt és pofánvág mindenkit!! Na jó, ez nem igaz, de igyekszik picit esélylatolgatni. 🙂

Azt ugye már tudjátok (hiszen százszor elmondtuk/leírtuk), hogy a Liga része az Online Ranglistának! Az Online Ranglistát (aktuális állás itt) évről-évre meghirdetjük, vezetjük, de idén van először, hogy a győztese nem csak a dicsőségnek örülhet, hanem egy eredeti Football Manager 2016-nak is! A Nemzeti Liga nagyon komoly pontszámmal járulhat hozzá a Ranglista győzelmetekhez, így érdemes odatenni magatokat. :)

Nemzeti Bajnokság_1Nemzeti Kupa

A Liga hivatalos oldala pedig itt található: http://gocland.com/hu/hungary/fm2015/2-nemzeti-liga

De amit nem tud senki, az az, hogy ki hol fog végezni a végén. Nos, mi most erre keressük a választ!!

Kezdjük is az “elemzést” az Első osztály lehetőségeivel.

1

Mint látható, két mérkőzést már le is játszottak itt, ezzel megkönnyítve a dolgomat. 😀

Nagyon elcsépelt és unalmas lenne azt írnom, hogy ez a mezőny bizony nagyon kiegyenlített és 8 hasonló képességű menedzser található itt, de hát mi mást tudnék írni, ha egyszer ez az igazság?! Mert ez az igazság. De odateszem magam ígérem és igyekszem tudományosabb alapon megközelíteni a kérdést.

Hihetetlen tudományossággal most megtippelem, hogy ki nyeri a 2. szezont (figyelem, hatásszünet következik, tamtaratappptapp tamm tamm), hát véleményem szerint nem más mint jaxika, azaz kedves druszám Jakab Zoltán! És, hogy mi alapján feltételezem ezt? Íme pár érvem: a 2013-as és 2014-es Szuperkupa győztese bizony Zoli. Az első szezonban a 2. helyen végzett a Nemzeti Ligában, jelenleg 12. helyen tanyázik a Fanatic League-ben (ami nem lenne egy nagy teljesítmény, ha nem írnám le, hogy mindezt a Crueziro csapatával érte el), valamint és nagyon nem mellékesen jelenleg 2. helyen áll a Klánliga MVP listáján. Van kérdés? NINCS! Köszönöm.

Na, de ha ez ilyen egyszerű lenne, le sem kellene játszani az egész bajnokságot…, szerencsére nem ilyen egyszerű, mert (mint korábban írtam) sok szupertehetségűmenedzser (pontosan 8) van az Első osztályban.

Jaxika egyik legnagyobb kihívója egyértelműen a Bajnoki Címvédő és Kupagyőztes McVerleck lehet, akinek bár a Fanatic League-ben nem nagyon megy (a Benficával 23. jelenleg a 26 fős mezőnyben), de a Klánliga MVP listáján a 4. helyet foglalja el és mint írtam Ő a Bajnoki Címvédő!! Hát mi szólna jobban mellette ha nem ez a TÉNY!! Semmi! Ami még szintén mellette szól, hogy elkezdte magát “temetni”, de erről úgyis olvashattok a nyilatkozatában. VICC!! Ricsiiiiiiiiii ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐ, jó menedzser vagy, ne kamuzz hülyeségeket!! 😀 Mert ha a tabellán nem is előzi meg végül jaxikát, az biztos hogy “kifogásgenerálásban” bajnok lesz, az fix! 😀

Véleményem szerint a Bajnoki Címért folyó küzdelemben jaxika és McVerleck seggében lesz (vagy pont fordítva) egy bizonyos Víz nickre hallgató FM játékos. Water a Másodosztály Bajnokaként (100%-os teljesítmény) vág bele a szezonba, a Fanatic League-ben jelenleg 6. helyen áll a Shakhtar Donyeck csapatával és 7. a Klánliga MVP rangsorában. A Klánligában jelenleg listavezető Society Spirit csapatkapitánya első meccsét már meg is nyerte a Bajnokságban, így ennyivel máris közelebb van az első helyhez, valamint mindenkit az FM Istene óvjon attól, hogy szembekerüljön jelenlegi taktikájával. Én szembekerültem és… nem nyilatkozom… :'( maximum csak annyit: nekem miért nincs ilyenem??????? Hinnye!!

Haladjunk is tovább… gondolkozzak, gondolkozzak, ki lehet még esélyes az első hely megszerzésére… jaaa igen meg is van hát Mangerd!! Egy fiatal, feltörekvő onlineos csodagyerekről beszélek, aki az első szezonban már belevájta pár játékosba a körmeit és egy bronzérmet happolt el sok rutinos játékos elől. Fontos még megemlíteni, hogy az első szezonban a Nemzeti Kupában az elődöntőig jutott, majd a 4. helyet szerezte meg. A Fanatic League-ben jelenleg 3. helyen tanyázik (csapata a Tottenham), a Klánliga MVP listáján pedig jelenleg a 20. helyen áll, de csapata az Outlaws 2. legjobbja. Nos Mangerd, képes leszel rá, mi?? Képes?? 😉

Menyus a következő kiszemeltem, hiszen ha elég időd tesz bele a játékba, akkor Ő is a megállíthatatlan kategóriába tartozik. És tudomásom szerint (nyilatkozata is ezt sugallja) most bizony oda akarja tenni magát. Ez mégiscsak az Első Osztály, hol tenné magát oda az ember ha nem itt? Menyus, szerencséd, hogy így nyilatkoztál, különben összeakasztottuk volna a bajszunkat. 😀 Egyik kedvenc Dávidom az első szezonban éppen hogy csak bent maradt az osztályban, de a legtöbb gólt ő szerezte, a Fanatic League-ben jelenleg 7. helyen áll a Newcastle csapatával, a Klánliga MVP listán pedig nagyonnagyonnagyonnagyonnagyon szorosan tapad Waterre, kéz a kézben haladnak előre (szerintem egyébként járnak, de erről senkinek egy szót se, mert csak semmi buzulás!!). Nem mellékesen van benne SPIRITusz!! (szójáték lvl 99999999999999) 😀

A következő páciens az Öreg Hölgy öreg kapusa Buff0n. A nicknév mögött “rejtőző” fiatalember sem fiatal már, sőt eléggé benne van a kórban, természetesen csak átvitt értelemben, az átvitt értelem itt pedig nem mást jelent, mint az online tapasztalatot, rutint (ezt a mondatot nem merem még egyszer átolvasni, mert szerintem sírnék, olyan sz@r lett). Nem mellékesen szerintem ő a Fekete Ló kifejezés tökéletes példája. Nemzeti Kupában a döntőig jutott, az előző szezonban 5. helyen végzett, a Fanatic League-ben 22. jelenleg a Sevilla csapatával. Keresgéltem még a Klánliga MVP listáján is, de huncutul Ő abban nem vesz részt, ezzel is próbálja magát kiismerhetetlenné tenni (vagy csak simán “beszari”, ki tudja) 😀

Utolsó bajnokesélyesünk klasszis. Az első szezonban éppen hogy lemaradt a dobogóról, a Fanatic League-ben a Bilbaot csodálatosan irányítja (jelenleg 4. helyen áll) és 18. a Klánliga MVP listáján. Amit még szeretnék megemlíteni az az, hogy FM14-el olyan versenyt sikerült nyernie aminek köszönhetően nem kellett pénzt áldoznia az FM15-re. Hogy ebből mit akarok kihozni? Hát hogy győztes típus és (bár elveszítette első ligameccsét) ezt tartani fogja ebben a szezonban is!!

Magamat utoljára hagytam (gentdelBARCA) és nem is fogok sokat írni, hiszen 1: béna vagyok, 2: csak akkor nyerek ha szerencsém van, 3: ha nyerek is akkor sem a saját érdemem, ugye McVerleck? 😀

Ennyi csodás menedzser egy osztályban?! Na, de akkor ki fog kiesni? Persze rajtam kívül. Na, ez az amit nem tudok még megjósolni sem. 😀

SportFogadás szemmel a bajnoki esélyek:

1odds

Nyilatkoztak is kedvenc Menedzsereink, olvassuk hát, ők mit gondolnak:

Water: „Természetesen győzelemre török minden fronton, de tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen erős mezőnyben akár egy rossz meccs miatt elúszhat a lehetőség. Van realitása a céljaimnak, de pengeélen táncol a dolog az biztos. Legjobban a Jaxi elleni meccseket várom, mert revansot kell vennem a múlt sérelmeiért! 😀 Általában jó meccseket játszunk, de kiélezett helyzetekben mindig felé billen a mérleg nyelve. Igyekszem ezen fordítani. :D”

Menyus: „Maximalistaként (no meg egoistaként :D) muszáj a lehető legjobbra törekednem, így nem kérdés, hogy a végső győzelemre pályázom mindkét sorozatban. Sajnos az előző bajnokság nem úgy sikerült, ahogy azt terveztem, de ez a rendszer még új volt számomra, idén már odateszem magam becsülettel, és nem lesz kegyelem 😀 A kupában tavaly Budai Úr ellen búcsúztam a negyeddöntőben. Idén már túl vagyok 2 győzelmen, így az idei quaerter-final is zsebben. A sors furcsa fintora, hogy ellenfelem nagy eséllyel ismét Richie lehet, hiszen ő is egy ágra került velem, és rajta kívül nincs igazán „nagy hal” a nevek között, természetesen nem szeretném megsérteni ezzel a többi résztvevőt, de az eddigi eredmények ezt mutatják. De ismerjük milyen a foci, és ez hatványozottan igaz az FM-re is, tehát bármi megtörténhet, nincsenek előre lefutott párharcok.. Rengeteg fantasztikus ellenfél vár rám, mind a ligában, mind pedig a kupában. így konkrét neveket nem szeretnék említeni, elég csak az 1. osztály névsorát elolvasni, magáért beszél. Minden egyes találkozón ki-ki meccsre lehet számítani, itt már nincs mellébeszélés, az győz, aki folyamatosan tudja hozni a jó formát. Legnagyobb ellenfelemnek mégis talán Jakab Zolit tartom „természetesen”, bár ő egy teljesen más dimenzióban játszik, elég csak a ladder állására pillantani, de nem hiába ő a jelenlegi „Aranylabdás”. „Impossible is nothing”, idén duplázni fogok csak tessék figyelni! :D”

Mangerd: „Előző szezonban 3. ill 4. voltam, cél természetesen a fejlődés, de már azzal is nagyon elégedett lennék ha újra hasonló eredményt érnénk el. Reális a bajnoki középmezőny, a kupában viszont klasszis és jaxika is az ágamon van, ott 8 közé már szép lenne eljutni.
Nyílt sisakos filozófiám és a tökéletlen taktikám miatt minden meccs rangadó. Bárkitől ki tudok kapni és bárkit meg tudok verni. Újoncként még nem alakult ki igazi riválisom, azonban ha választani kell akkor a Budai Richie. Ellene a leggyászosabb a mérlegem és az se vigasztal hogy nem csak nekem nem megy ellene.”

McVerleck: „Szia/sziasztok Köszönöm az ismételt lehetőséget. A mostani szezonban sokak meglepetésére talán, de a bentmaradást tűztem ki célnak a kupában pedig az első kör túlélését. Erre tartom magam esélyesnek, mivel a való élet prokektjei jelenleg teljesen elfoglalnak, valamint új patchek is jöttek ki. “Sajnos” én magamnak gyártom a taktikáim így most erőteljes lemaradásban vagyok úgy érzem. Legnagyobb ellenfelemnek pedig ahogy eddig is jaxika alias Jakab Zoltán kétszeres Szupkupa győztest tartom akivel az a megtiszteltetés ért, hogy egy klánban szerepelhetek kezdő létemre. Ellene minden meccs egy igazi hamisítatlan bl döntő. Persze egyértelműen többen is vannak például a teljes HC klán és pár ember rajtuk kívül akiket nem nevezek meg mert csak SMILE, de ti kifejezetten így kérdeztétek.”

jaxika: „Még nem érkezett nyilatkozat!”

Buff0n: „Ami a bajnokságot illeti, számomra a realis esély a kiesés elkerülése lesz. Nagyon erős az első osztály és vannak nálam sokkal jobb managerek is akik majd a bajnoki címért fognak küzdeni, pont ezért az 5.-6. helynek már nagyon örülnék. A kupa már teljesen más, ott szeretném megismételni az első ciklusban mutatott teljesítményemet, bár itt elég egy hiba és vége mindennek.

Számomra a legjobb ellenfélnek a bajnoki címvédő illetve az Online Ranglistát vezető Budai Richie számít. Ellene nem lesz könnyű nyernem, az igazság az hogy eddig még nem is sikerült 😀 Nyílván az FM13 és FM14 legjobb magyar managerét, Jakab Zolit sem szabad elfelejteni, hiszen nem hiába volt az elmúlt két év legjobbja. Aki ellen még érdekes összecsapás elé nézek, az a Society Spirit csapatkapitánya, Lőre Attila.”

gentdelBARCA: „Szeretném elkerülni a kiesést, de mivel az első meccsen máris vereséget szenvedtem, az eddigi csekély esélyeim még kisebbek lettek. A Kupában szeretnék sokáig eljutni, ott elég a szerencse, nem muszáj világklasszis FM-esnek lenni.

Kiemelt rangadóként kezelem a csapattársaim (Society Spirit) ellen vívott csatákat. Klánmeccseken egymásért küzdünk, de egyéni versenyeken ők a legnagyobb ellenfeleim. 😀 Legkevésbé McVerlek elleni párharcot várom, mert ha véletlen valami csoda folytán nyernék, hallgathatnám, hogy azért nyertem mert: az Ő taktikáját használtam, sirnorbo taktikáját használtam, hipohondra taktikáját használtam, jaxika taktikáját használtam, gina9284 takikáját használtam, Buff0n taktikját használtam, klasszis taktikáját használtam, vagy letöltött taktikát használtam, esetleg sima FM alaptaktikát használtam. :D”

klasszis: „Még nem érkezett nyilatkozat!”

 

No, akkor rátérnék a Másodosztályra, lássuk itt mik az elképzeléseim.

2

Ebben az osztályban még kevésbé tudom eldönteni, hogy ki hova érhet oda (mi lesz így velem a harmadosztálynál??????). Alapból esélyesnek kell kikiáltanom az előző szezonban még az Első osztályt erősítő két játékost, sirnorbót és hipohondrát. Nem csak azért, mert magasabb osztályból érkeztek, hanem mert mind a ketten erősségei a Klánligában jelenleg második THC klánnak, online aktivitásuk is kiemelkedik a mezőnyből (utóbbi időben ez főleg már csak sirnorbora igaz, mármint a kiemelkedő). Mind a ketten tagjai a Fanatic League-nek, hipohondra a 10. pozícióban tanyázik a Cuadradot elveszítő Fiorentinával, míg sirnorbo a 13. a valóságban a dobogóra most fellépő (megelőzték az Atletico Madridot a LigaBBVA-ban) Valenciával. Mindemellett hipohondra a 8., sirnorbo pedig a 17. a Klánliga MVP rangsorában. Egy személyes megjegyzésem, élményem még van sirnorboval kapcsolatban a közelmúltból, Fanatic League meccseinken (Valencia vs Spartak Moscow) én az FM15 alatt ennyit még nem taktikáztam és gondolkoztam senki ellen, mint ellene. Nagyon élveztem. 🙂

Gabszi és “.” (komolyan mondom/írom, legyen már valami normális nicked Szabi, mert nagyon kellemetlen mindig így jelölni a nickedet. A BDSRSTNT!!!!) mindketten a Strategy Killers klán tagjai, a feljutásért véleményem szerint Gabszi fog küzdeni, ő a Harmadosztályból jutott fel, Klánliga MVP listáján a 7. helyet foglalja el (Klánja legjobbja) és nem mellékesen nagyon régi online FM játékos. “.” jelenleg legnagyobb ellensége az FM15, ott utálják egymást ahol lehet. 😀 Ez meg is látszik a teljesítményén és aktivitásán, mind a kettő jóval az előző széria alatt van. Így sajnos kinéz egy Harmadosztály a következő szezonra…

Egy játékosban érzem még, hogy a feljutásra esélyes lehet, ő nem más mint Ghost. Laci nagyon szeszélyes, képes bárkit megverni, de képes bárkitől kikapni. Az Outlaws csapatkapitányaként viszont nem tehet mást, mint példát mutat a társainak és keményen odateszi magát és küzd. Már ha nem felejti el, hogy van meccse, mert ez is gyakori a fiatalembernél. 😀

A többi játékos szerintem a kiesés elkerüléséért fog játszani, röviden esélyesek a 4.-től a 10. hely valamelyikére. Guba, Kassy, hado231, akeeboy, lehi89 mind tehetséges játékosok, hogy kinek lesz esélye közülük beleszólni a feljutásért folyó küzdelembe csak azon múlik, hogy mennyi időt tudnak szánni a gyakorlásra. Ha valamelyikül ráfekszik a játékra, akkor meglepetést okozhat, ha nem akkor nagy tülekedés lesz a két utolsó hely elkerüléséért. Meglátjuk, én izgatottan várom. CÁFOLJATOK MEG SRÁCOK!!

SportFogadás szemmel a bajnoki esélyek:

2odds

Nyilatkoztak is kedvenc Menedzsereink, olvassuk hát, ők mit gondolnak:

lehi89: „A minimális célkitűzés a jelenlegi formám miatt a bentmaradás a másodosztályban, úgy érzem ennél többre a jelenlegi taktikai repertoárommal nem juthatok. A kupa az mondjuk más tészta, mert ott egyenes kiesés van, így ott durr bele taktikát kell alkalmazni, ettől függetlenül a sorsolásom elnézve ha már az első fordulón túljutok akkor már megveregetem a vállam.
Nem tudom megmagyarázni, de Varjú Ricsi kolléga ellen mindig parázs meccseket játszok, ahol nűanszok döntenek az egyik vagy a másik fél javára. Így az ellene vívott párharcokat várom a leginkább.”

hipohondra: „Mivel az első szezonban csont nélkül kiestem az első osztályból, más célom nem is lehet, mint egyből visszajutni oda. Érdekes, hogy minden sorozatban voltak jobb eredményeim, a Nemzeti Ligában és a Kupában is egyaránt könnyedén átgázolt rajtam mindenki.

Mivel már elindult a második szezon és az első mérkőzésemet sikerrel abszolváltam, így úgy gondolom, hogy lehet esélyem elérni a célomat.

A jelenlegi másodosztályú mezőnyben szerintem Gabszi alias Varga Gábor és a klántársam sirnorbo alias Ádám Norbi lesz szerintem a legnagyobb vetélytárs. “Derby hangulatú” mérkőzésre szerintem nem fog sor kerülni, azt csak a legnagyobbakkal tudom elképzelni, de ők jelenleg mind az első osztályban játszanak. Ha mégis választanom kell, hogy ki elleni mérkőzést várom a legjobban, akkor Gabszit mondanám, ugyanis Ő egy 11:3-as eredménnyel kezdte az új idényt.”

kassy: „Még nem érkezett nyilatkozat!”

Gabszi: „1. Szeretnék minél tovább abban a hitben élni hogy továbbjussak a bajnokságba. A tabella első fele a cél. Kupában most már szeretnék minél messzebb jutni sajnos, ezekben a kieséses kupákban nem szerepeltem idén elég jól, de talán most. 🙂

  1. Minél többet megteszek hogy minél messzebb jussak de ha már a bajnokság felénél látom hogy elég jól állok kicsit nyugodtan leszek. Kupában meg amennyit kitudok magamból meg a taktikámból hozni. 🙂
  2. Hát Varju Richárd és Ádám Norbert-el úgymond egykét ladder meccset lenyomtunk sajnos nem állt mellém a szerencse de remélem most majd igen 🙂 De természetesen minden meccs fontos számomra és várom mindegyik manager kollégával a párharcot 🙂

Köszönöm a megkeresést!”

Ghost: „Még nem érkezett nyilatkozat!”

hado231: „Köszönöm kérdését! Az új idényben célom a bajnokságban a biztos középmezőny elérése. Nem tartom magam esélyesnek a feljutásra, de remélem a kiesés sem fog veszélyeztetni. Minden meccset ugyanolyannak élek meg, mivel nem vagyok az online közösség régi tagja klasszikus rangadó még nem alakult ki. Emellett a kupában pedig a cél, hogy minél tovább jussunk. Köszönöm a lehetőséget és mindenkinek sok sikert a szezonban!”

Guba: „Még nem érkezett nyilatkozat!”

.: „Nem tuztem ki konkret celoat es pont! Ezert teljesen realis, hogy ezeket elerjem.
2. a legnagyobb ellenfelemnek magat a jatekot tartom, melyet alatamaszt az elozo szeriaban hordott “nevem”.
Osszessegeben mindenki ellen varom a meccset, remelem Budai manager ur elleni meccsig sikerul lehuznom vmi mukodo fasza taktikat. Ja es mindenkinek uzenem, hogy estenkent fel 9-9 ora utan vagyok elerheto. :)”

sirnorbo: „Mondhatnäm h a celjaim mindig gyerni blablabla…de tisztäban vagyok a kepessegeimmel..igy örülök ha az elsö 10 ben leszek..a kupa az meg KUPA..ott bärmi lehet…:)De ferfiasam bevallom meg decemberben könnyünek tünt a jätek most mar az Online resze kifejezetten nehez. Akkor meg hetente sikerült 1 müködö taktikät össze pakolni ..most mar a kieges jeleit tapasztalom..sose gondoltam volna:) Nagyobb kedvem van az Offlinehoz mint az online hoz…bär lehet ha vege lesz a Klän ligänak kicsit ujra lehet gondolkodni … De !!! Valoszinüleg nem ez lesz az az ev amikor meghoditom a Magyar FM Közösseget!! 🙂 En kicsit szerencses helyzetben vagyok mert a Klän tärsam a “Fenomeno” Jakab Zoli aki nem ismerne!!! 🙂 Oriäsi arc hatalmas forma..mikor csatlakoztam a klänhoz es kiderült hogy Ö is csapattag lesz kis pisis modjära remegtem a monitor mäsik oldalan..!!! Komolyan nagyon sokat hallottam rola…es arra is emlekszem h egyszer megvertem vagy 2 eve..meg az elejen…Rohadjak meg ugy orditottam ugy nyomtam le 3-4 sört mint meg soha!! Ezt csak azert irtam h kik a rivälisok kik azok akikkel lehet Derbiket Jätszani!!! Zoli az !!! De ez mär Törtenelem!!! 🙂 Azok az emberek akik meg ebbe a kategoriäba tartoznak ???? Löre Atti mindenkepp!!!! Ö is egy hatalmas arc..olyan csatäkat nyomunk neha hogy senki mässal!!! 🙂 Menyus is bär Ö mindig ät gyalogol rajtam a Fio – taktikäjäval. 🙂 Mäst sajnos nem tudok emliteni mert nagyon kevesen Ladderoznak!! ahhh de Van meg Valaki!!! Nostraguru!!! Csupa sziv pali!!! Vele meg jo adok kapokat szoktam jätszani!!! Karsai Koma .Pandula vannak rendes Managerrek akikkel erdekes csatäkat lehet vivni…En szemelyszerint nagyon Örülök h igy beindult az Fm elet!!! Bar ez a 3ik evem köztettek…..de Megragadom mindig az alkalmat hogy Megköszönjem a szervezest, a plusz idöt. a täbläzatokat es a szinvonalas cikkeket 1 szoval mindent !!!! Köszönöm a Sok Melot amit Csinältok ezert a Közössegert!!!! A magyaritasert meg külön 1000 köszönet minden embernek akik benne volt…na eleg a brefenyezesböl…JÄTSZUNK!!!!!”

akeeboy: „Számomra a legjobb ellenfélnek a bajnoki címvédő illetve az Online Ranglistát vezető Budai Richie számít. Ellene nem lesz könnyű nyernem, az igazság az hogy eddig még nem is sikerült Nyílván az FM13 és FM14 legjobb magyar managerét, Jakab Zolit sem szabad elfelejteni, híszen nem hiába volt az elmúlt két év legjobbja. Aki ellen még érdekes összecsapás elé nézek, az a Society Spirit csapatkapitánya, Lőre Attila.”

 

És íme a legalsó osztály, ami a Harmadosztály!

3

Ahogy rápillantok a tabellára, azonnal 5 játékost is meg tudnék nevezni, akik fel fognak jutni. De csak kettő juthat fel, így valakik nem fognak (fogalmazás és logika 5-ös). Kezdjük is jaksával. Meggyőző teljesítményt nyújt a Fanatic League-ben (bár úgy látom most pár vereség becsusszant) és győzelemmel kezdte a Bajnokságot is. Kicsit még fekete ló, kevés online versenyben vesz részt. A következő bajnok esélyesem ricdavid, aki nem mellékesen vezeti a Fanatic League-et a Napolival és nagyon komoly rutinnal rendelkezik az online FM-ben. Hájböri14 újonc az online életben, ennek ellenére vezeti a Klánliga MVP listát (nem kis dologról van szó!!!!) és ha a számítógépe is úgy akarja, esélyes lehet a feljutásra. gina9284 (nem, nem egy csajról van szó, hanem egy kőkemény okányi macsóról) hirtelen robbant be idén ismét az online FM életbe és azonnal a 6. helyre röppent a Klániga MVP listán. Utolsó feljutásra esélyesnek érzett játékos szerintem nosztaguru, nagyon aktív, sokat játszik és egyre jobban jönnek neki az eredmények is. Számolni kell vele.

A másik 5 játékost a középmezőny-alsóház régióba tippelem (nagyon rosszul tippelek, tippmixen is elvétve nyerek csak), sokan újoncok az online életben és még nem igazán tudom, hogy mire lehetnek képesek. Páran már villantottak már, ppospischill a Fanatic League-ben pl a Sociedaddal jelenleg 5., hjamal komoly aktivitást mutatott régebben a Ladderben, sztilo07-ről legyen elég annyi, hogy nagyon aktív, kitartó és Rookies klán vezére, Böcse pedig csak simán EDZŐ, igen a valóságban is, nem csak virtuálisan., Pippo pedig egy igazi rutinos online FM róka! 🙂

SportFogadás szemmel a bajnoki esélyek:

3odds

Nyilatkoztak is kedvenc Menedzsereink, olvassuk hát, ők mit gondolnak:

jaksa: „Mivel onlineszűz vagyok és nem ismerem a mezőnyt, hogy ki mennyire erős igazán így a fanatic league-ben elég alacsony volt a célkitűzés. Ne én legyek az utolsó 😀 Persze nyilván sok múlik hogy ki milyen csapatot kap de én így indultam neki. Aztán persze menet közben változtak az elvárások. Az elején egész jól ment úgyhogy megcéloztam az első 6-ot. Mostanában kicsit döcög a szekér úgyhogy beérem az első 8-al is, ami szerintem így első online próbálkozásokkal elég szép eredmény lenne. De ami a lényeg hogy a barátomat aki szintén most kezdte online ( Pospischill Péter) őt előzzem meg. A nemzeti kupában a cél talán 2-3 forduló volt amíg meg nem láttam hogy Mangerd-ot kaptam 😀 sajnos igen peches körülmények között ki is estem és ez nagy csalódás volt. A nemzeti ligában természetesen a feljutás a cél és úgy gondolom meg is lesz. Itt is a cél hogy a barátomat megelőzzem 😀 ami a feljutással szép is lenne de erős a mezőny a harmadosztályban is. Az hogy ki ellen várom az összecsapásokat az kicsit fura mert alig játszottam más emberrel. De Mangerddal és sirnorboval elég jól összebarátkoztunk szóval velük és pospischillp-vel várom a párharcokat nagyon 😀 Ladderban jó lenne többet játszani de sajnos a kevés szabadidőmet meghatározza a párkapcsolat de mivel inkább kevesebbet alszok csakhogy játszhassak így ez meg van oldva részlegesen de annyit tudok ígérni hogy a jövőben többet játszok hogy erősíthessem a mezőnyt és még keményebbek legyenek a bajnokságok :D”

ppospischill: „2. Hely, nem realis, Jaksa Sandor. :)”

sztilo07: „1. A nemzeti ligában az a célom hogy minél előrébb tudjak végezni, vagy egy dobogos helyet eltudjak csipni. A kupán egy a cél hogy minél tovább tudjak eljutni. 2. Én mindenkit ellenfélnek tartok, mindenkivel nehéz lesz meccselni. A csoport össze tagja ellen várom a megmérettetést.”

gina9284: „A Nemzeti bajnokságban a célom nem lehet más mint a győzelem. A kupában pedig megelégednék egy elődöntővel. Úgy érzem, hogy reális esélyem van a céljaim eléréséhez bár ehhez kell a jó szerencse is .
Legnagyobb ellenfelemnek a kupában Varju Richárd barátomat tartom. Köszönöm a lehetőséget!”

nosztaguru: „Alapvető célkitűzés, mint az előző körben is a feljutás. Az, hogy reális e a cél, az más kérdés, mert ez az osztály hasonlít az angol másod- és harmadosztály küzdelmeire, ahol bárki megverhet bárkit, így szezon közben derül majd ki, lesz-e esély a feljutásra. A nemzeti kupában nehezen de sikerült továbblépni az első körben így a második kör már ajándék. Nyilván itt is a cél a kupa megnyerése, azonban mindig csak a következő ellenfél legyőzése a cél a többi pedig kiderül. A bajnokságban bárki megverhet bárkit így mindenki nehéz ellenfélnek számít, ezért senkit sem szeretnék kiemelni.”

Böcse: „Első sorban a cél a feljutás. Ez talán merész kitűzés egy újonctól a harmadik osztályban, de mivel ezt az online mókát én elég random eseménynek tartom, így bármi megtörténhet. Akkor már miért ne történne úgy, hogy az nekem is jól essen? Mindenképpen szeretnék helyt állni a bajnokságban. A Kupa sajnos már most sem téma, nosztaguru elintézett egy szoros mérkőzésen, összesítésben jobb volt. Persze ott is jobb lett volna tovább menni, de így koncentrálhatunk a bajnokságra, ahogy a „profik” mondják ilyenkor. A csoportomból talán nosztaguruval játszottam a legtöbbször, ami így se sok azért… Viszont ő megvert a Nemzeti Kupában, én őt egy ladder meccsen, ha jól rémlik, szóval mindkettőnknek van miért törlesztenie a másik felé. De minden mérkőzésemet várom, én a beszélgetős tipus vagyok, tehát ha nagyon kikapok, akkor is szórakozunk egyet.”

Hájböri14: „Még nem érkezett nyilatkozat!”

hjamal: „Még nem érkezett nyilatkozat!”

ricdavid: „Még nem érkezett nyilatkozat!”

Pippo: „Még nem érkezett nyilatkozat!”

 

Röviden ennyi így szezon előtt, amint vége a Bajnokságban az orrom alá lehet dörgölni ezt a cikket és a fantasztikus megérzéseimet. 😀

Jó játékot mindenkinek!

 

Comments

comments

About gentdelbarca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com