Hírek
Európa bajnokai!

Európa bajnokai!

Véget ért az Európai Online Liga első szezonja. 6 országban hirdetünk Bajnokot, Gólkirályt és kiderül melyik játékos lett Európa legjobb góllövője, azaz az Aranycipős!

A Liga lényege, hogy szimuláljuk az európai klubfutballt kicsiben. Azaz legyenek nemzeti bajnokságok és nemzetközi kupák. El is indult 6 ország bajnoksága kicsiben (egy ország bajnokságában 5 csapat/játékos vesz részt), szigorúan kis és középcsapatok bevonásával. A lényeg, hogy mind a 6 országban közel egyenlő erejű csapatok legyenek, így kiegyenlítve a nemzeti és a nemzetközi megmérettetéseket.

Az első szezon a hivatalos GOCLand oldalon: http://gocland.com/hu/hungary/fm2015/europai-online-liga

A Liga hivatalos Facebook csoportja: http://www.facebook.com/groups/fm15.online.liga/

Idő közben már elindult az Európai Online Liga második szezonja is, immáron 7 ország részvételével (Anglia, Olaszország, Németország, Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Portugália), illetve a Bajnokok Ligája és Európa-liga küzdelmekkel.

De hagyjuk most a 2. szezont, nézzünk vissza a múltba és derüljön már végre ki, hogy kik a Bajnokok és melyik csapat milyen nemzetközi kupában indulhat!

PL

Angliatabella

Kiegyenlített szezonon vagyunk túl, melyből a walesi Swansea City jött ki győztesen, nem kicsit köszönhetően menedzserüknek Mangerd Wanlarnak! Ez bizony Bajnokok Ligája indulást jelent a walesieknek és komoly dicsőséget az első szezon bajnoki címe miatt. 🙂

Az angol bajnok nyilatkozata:

Mint mindig, lelkesen vágtam bele ebbe a ligába és most remek érzés a brit foci koronázott királyának lenni 🙂 Hiszen egy szezonon keresztül wales-i csapatként angol bajnoknak mondhatjuk magunkat, és ha jövőre nem is sikerülne a címvédés ezt a bajnoki címet már senki nem veheti el tőlünk (hacsak nem lesz egy calciopoli 🙂 ) Bár a Genie Scout szerint a leggyengébb PL csapatot kaptam, szezon előtt a cél a BL indulás volt, vagyis az első két hely egyike. Az első körben 2 meccsen 6 gólt hintett Gomis és sokan az aranycipőst látták benne, de én tudtam, hogy ezzel ellőtte minden puskaporát… Szerencsére ha ő már nem is nagyon, a többiek lövögették a gólokat, így sikerült behúzni a bajnoki címet. A következő szezon már sokkal nehezebb lesz, hiszen két fronton is helyt kell állni és már a második hely is kevés lehet egy újabb BL-hez! Az első BL szezonunkban szeretnénk továbbjutni a csoportból (lehetőleg a BL-ben maradva) míg az bajnokságban szeretnénk tovább bőszíteni az angolokat azzal, hogy egy wales-i a(z egyik) legjobb angol! Reméljük ez még nem a hattyúdal…

A második helyre a Crystal Palace futott be Pospischill Péter menedzserúrral a palota ablakban, amely szintúgy Bajnokok Ligája indulást jelent.

A harmadik helyen a Hull City végzett mindössze 1 ponttal lemaradva a második helyről. Menyhárt Dávid menedzser Úr ez miatt egy picit minden bizonnyal bosszús. Így maradt nekik az Európa-liga.

A maradék egy Európa-liga hely két csapat között dőlt el, az Aston Villa és a QPR közül előbbi bizonyult jobbnak, így Tombor Szilárd csapata indulhat a nemzetközi kupában a következő szezonban, míg Hrutka Ákosnak valamit ki kell találnia, hogy javítson a csapata teljesítményén.

A Premier League gólkirálya pedig…

angliagol

gomis

Gomis a Swansea játékosa lett, így a walesi csapat mondhatni duplázott hazájában.

 

olasz

olaszországtabella

Az olasz bajnokságot egy szicíliai csapat, név szerint a Jármi László által irányított Palermo nyerte, méghozzá meggyőző fölénnyel, 5 pontos előnnyel. Irány a Bajnokok Ligája!

Az olasz bajnok nyilatkozata:

“Az europai online ligát nagyon vártam mivel nem rég csatlakoztam az online közösséghez és fanatik ligában nem vettem részt igy mégjobban vártam és sok uj embert tudtam megismerni. Ez által
az olasz seria a-t választottam mert tudtam ott sok jó közepes csapat van és ott kiderül hogy ki a legény a gáton . A sassuolot szerettem volna erre megkaptam a tavalyi seria b-s bajnokot a palermot, háát semmi öröm csüggedtség, tudtam hogy ott van barreto, dybala, vázquez ennyi de nem több.
Ennek ellenére sok tesztelés árán kialakult a csapatom és megnyertem a bajnokságot elég érdekes módon első két meccsemen 1-0 és 0-0 lett háát ott tudtam h nem lesz vmi fényes ez a karrier, de láss csodát, utolsó fordulóban buktam el a veretlen szezont de ennyi . Nem rossz a palermo de nem is jó nemzetközin nem sok esélye van sztem. A csapatba kellemes megeleptés volt sorrentino aki 7,1 alatt nem nagyon védett sokat köszönhetek neki és még franco vázqeuz aki házi golkirály lett meg sok golpassz jo passz tartozik hozzá neki köszönhetem a bajnoki aranyat dybala sérülékeny és 3 csatár van a keretbe egyik se megygőző a középpálya közepesen hozza a kötelezőt de legjobba védelmem olasz mezőnybe sztem itt van posztokra sok változat egy meccsen kaptam 3 golt és többin 1et vagy 0at.
Lényeg a lényeg kellemes meglepetés volt a palermo örülök h nyertem!”

A második helyet Nagy János és csapata a Genoa szerezte meg, ő is a Bajnokok Ligájába kvalifikálta magát.

Egy ponttal maradt le a BL-ről Léhárt Zsolt a Sassuoloval, így neki az Európa-ligában kell bizonyítania a 2. szezonban.

Az egy megmaradt EL helyre Jaksa Sándor Atalantaja ért be és ha azt nézzük, hogy -10-es gólkülönbséggel érte ezt el, akkor mondhatjuk hogy bravúr. 😀

Érdekesség, hogy a Serie A leggólerősebb csapata végzett az utolsó helyen. Hiába a 19 lőtt gól, a védelem az utolsó helyre hozta be az Udineset. Varga Gábornak ezen dolgoznia kell!

A Serie A gólkirálya pedig...

olaszgól

… hármas holtversenyben Aguirre, Vázquez és Barardi. Remélem a következő szezonban csak egy gólkirály lesz és tudok tenni róla képet. 😀

 

német

németországtabella

A német bajnok (óriási meglepetésre) a Stuttgart és menedzsere Ric Dávid lett. Az “ask to pick” királya immáron német kancellár is lett. 😀 -> Bajnokok Ligája!

A német bajnok nyilatkozata:

“Köszönöm a megkeresést, gyors összefoglalom az előző szezonomat.

Örültem amikor a Stuttgart csapatát kaptam, velük játszottam volna legszívesebben, ami valóra is vált. Túl sokat nem ismerkedtem velük, egy két taktikai próbálkozás után megtaláltam a megfelelő beállításokat, és sikeresen vettem a nehézkes akadályokat. Az elejében fontos volt a jó start, 4/4 meccset tudtam nyerni, ezzel kisebb önbizalomhoz jutva. Volt meglepetés az alapszakaszban, Tamásról nem sokat hallottam, ő őszintén tényleg meglepett, gratulálok neki. Végén magamat is meglepve mondhatni izgalom nélkül lettem első, valami hasonlót tervezek a második szezonban is. Mindenképp villantani akarok a BL-ben, a bajnokság pedig jól indult, 6 ponttal 2 meccs után teljesen elégedett vagyok. Sok sikert mindenkinek, de nincs esélyetek! 😛

A második helyre Mándli Tamás Freiburgja futott be, melyet jobb gólkülönbségének, azaz plusz 3 gólnak köszönhetett. Így ő is kiharcolta a BL indulást.

Ennek a három gólnak a levét Bergendi Szabolcs Hannovere itta meg, így neki csak a bronzérem és az Európa-liga jutott.

A 4. helyet és az EL indulást Gribovszky Gergely szerezte meg az Augsburggal. A második legtöbb lőtt gól nem volt elég jobb helyezés eléréséhez.

Akit nem terhel a nemzetközi kupa a következő szezonban az Pandula Laci és a Mainz. Talán majd jövőre… 😀

A német gólkirály pedig…

németgól

Werner és Ya Konan. Mind a ketten 9 gólt szereztek.

 

francia

franciatabella

Ha a Stuttgartra azt írtam, hogy meglepetés, akkor a Toulouse bajnoki címe még inkább az. A papíron második leggyengébb csapat óriási meglepetésre lett francia bajnok, ami a menedzserük, Lőre Attila érdeme. Irány a BL!!

A francia bajnok nyilatkozata:

“Megmondom őszintén nem számítottam sikerre rögtön az első szezonban, de tudtam, hogy nem ügyetlen a csapat. Sikerült gyorsan összecsiszolni a csapatot és a taktikát, ennek a továbbfejlesztése a terv a következö szezonra. De nincsenek nagy elvárásaim, csak az Evian ne előzzön meg, mert akkor lemondok! :D”

A második helyre Havasi Ádám és a Saint-Etienne ért oda, ami nem meglepő, hiszen Ádám minimum 5000000000 szezont lejátszott már a zöldekkel offline. 😀 Na, de ez mire lesz elég a BL-ben?

A harmadik helyet és az Európa-liga indulást a Bordeaux és Hőgyes Kristóf szerezte meg, mindössze 1 ponttal gyűjtött kevesebbet mint az ezüstérmes.

Az utolsó EL helyért nagy harc volt a Marseille és az Evian csapatai között. Végül jobb gólkülönbségének köszönhetően Kincses Róbert ért oda a 4. helyre a Marseille csapatával és pihenőre küldte Radics Zoltán Evianját. 😛

A francia gólkirály pedig…

franciagól

yedder

Ben Yedder lett, 6 gól is elég volt a címhez. 🙂

 

holland

hollandtabella

Már nem tudom hova fokozni… ha írtam a Stuttgartot és a Toulouset hogy meglepetés bajnokok lettek, akkor mit írjak a Twentere? Óriási meglepetés!! Olyan csapatokat előzött meg mint az Ajax, PSV, Feyenoord! Jár a gratuláció a menedzserüknek Baróczi Sándornak! BL-ben mi lesz? 🙂

A holland bajnok nyilatkozata:

Nagyszerű élmény volt megnyerni a holland ligát. Iszonyat kemény a bajnokság, csupa-csupa jó manager előtt sikerült befutnom. Voltak nagyon necces pillanatok, de a most már úgy nevezném hogy “sztár csatárom” megmenekítette a székemet a kirúgástól. 😀 Nagyon kíváncsian várom hogy a BL-be mire lesz elég ez a papíron 2. leggyengébb csapat. A következő szezon Hollandiában nagyon kemény lesz, a nagy mesterek szokták mondani: megszerezni könnyebb mint megtartani.”

A második helyet Váradi Attila-Gyula és csapata az Ajax szerezte meg, ráadásul óriási izgalmak között, ugyanis a későbbi bajnok ellen játszotta utolsó mérkőzéseit és egy győzelemmel bajnoki címet ünnepelhetett volna. De a két mérkőzésen két döntetlen született (5-5 és 6-6) így maradt a második hely, ami Bajnokok Ligáját jelent.

Bronzérmes lett a PSV és menedzserük Bognár Árpád. Neki így az Európa-liga maradt, ahol bizonyíthat, illetve minden bizonnyal a második szezonban igyekszik visszavágni a Twentenek.

A 2. EL helyre a Feyenoord ért oda, jócskán lemaradva az élbolytól. Lesz még mit dolgoznia Karsa Ákosnak a taktikán.

Az 5. pihenő helyre a papírforma szerint is leggyengébb Vitesse jutott, Jójárt Csabának komolyan kell törnie a fejét, hogyan hozhat ki többet ebből a csapatból. Sok sikert!

A holland gólkirály pedig…

hollandgol

castaignos

Castaignos lett, aki 14 (!!!!!) gólt szerzett egy szezonban!

 

spanyol

spanyoltabella

Varju Richárd bajnoki címet szerzett a Granadával. Fantasztikus támadójátékkal rukkoltak elő a dél-spanyol csapat és ez meg is hozta a gyümölcsét a Bajnoki címet. Irány a BL!

A spanyol bajnok nyilatkozata:

Őszintén megmondom félve vettem át a Granadát, de nagyon kellemesen csalódtam. Kevés tesztmérkőzés alatt találtam a csapathoz illő taktikát, így sikerrel abszolváltam a bajnokságot. Miután jobban szemügyre vettem a csapatot, igazából mindenkinek megtaláltam a megfelelő szerepkört és szerencsére sikerült bajnok csapatot faragnom belőlük. Izgalommal várom a BL-t és remélem ott is minél tovább jutunk.

Második helyre a valenciai Levante ért oda, menedzserük Ádám Norbert a Bajnokok Ligájában irányíthatja a következő szezonban a csapatot.

Harmadik helyre a Deportivo futott be, Simon Norbert Európa-liga pozícióba irányította a nagy múltú csapatot.

Sajnos a bajnokság csonka lett a végére, ugyanis a “Draft-ügy” miatt két menedzser is lemondott (Jakab Zoltán és Budai Richie), így ezek a csapatok a kizárás sorsára jutottak. A következő szezonban két új menedzser próbálja sikerre vezetni az egyesületeket.

A spanyol liga gólkirálya pedig…

spanyolgól

cordoba

Córdoba, a Granada játékosa lett 10 góllal.

 

Most hogy végeztünk a Nemzeti bajnokságok eredményhirdetésével, lássunk pár olyan adatot ami még fontos. 🙂

Először is egy KIEMELKEDŐEN FONTOS DÍJ átadása következik, ami nem más mit…

arany

…melyet a Twente játékosa, Castaignos nagy fölénnyel nyert meg, 14 gólt szerzett a bajnoki szezonban 8 mérkőzésen. Ezt a rekordot nehéz lesz megdönteni!!

Aranycipő

luc-castaignos1

A Trófea táblázat még nem mutat sokat, de ez folyamatosan alakulni fog. Lesz olyan csapat amelynek több trófeája is lesz? 🙂

Trofeák

Az UEFA-együttható táblázat még nem mutat semmit, hiszen a második szezontól lépnek be a Nemzetközi kupák, de ez is komoly érdekessége a ligának:

koeff

Már folyamatban van a 2. szezon, folynak a Nemzeti bajnokságok, a Bajnokok Ligája küzdelmek és az Európa-liga összecsapások. Örömmel köszöntjük az új belépőt, Portugáliát a Ligában!

Nemzeti bajnokságok: http://gocland.com/hu/hungary/fm2015/europai-online-liga-2-szezon

Bajnokok Ligája: http://gocland.com/hu/hungary/fm2015/bajnokok-ligaja-csoportkor-2-szezon

Európa-liga: http://gocland.com/hu/hungary/fm2015/europa-liga-csoportkor-2-szezon

 

Nagy izgalommal várom, hogyan alakul a második szezon, ki nyeri a BL-t és az EL-t, lesz-e címvédés valamelyik bajnokságban. Sok kérdés, de 2 hét múlva mindenre választ kapunk! 🙂

 

Comments

comments

About gentdelbarca

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com