Hírek
Hamarosan indul az FM16 Klánliga!

Hamarosan indul az FM16 Klánliga!

FM16 Klánliga beharagozó

A hagyományokat folytatva, idén is megrendezésre kerül, a Magyar FM közösség legrangosabb online csapatversenysorozata, az FM Klánliga.

Azok akik az elmúlt években figyelemmel követték a Klánligát, tudják hogy miről is van szó, akik viszont most hallanak először a Klánligáról, most figyeljenek.

Fontos: mivel ez egy online veresnysorozat, így csak EREDETI Football Manager 2016-el rendelkező managerek tudnak részt venni.

A Klánliga – amint már szó volt róla – a Magyar FM közösség legrangosabb online csapatversenye. Tehát csapatok küzdenek egymással a végső dicsőségért.

A veresnysorozat formátuma egy bajnokságéhoz hasonló, az az minden csapat játszik mindenkivel kétszer, ezt követően alakul ki a Klánliga végső sorrendje.

Az FM15 Klánliga végeredménye

Egy Klánliga mérkőzésen, minden csapat öt managert küld pályára, akik egymás ellen játszanak (nyilván mindenki „csak” egy ellenféllel). Minden csapatnak szüksége van egy vezetőre (leader), aki meghatározza az adott mérkőzés öt kezdőjét, ebből kifolyólag minden csapat minimum öt tagból kell hogy álljon (a maximum szám nincs meghatározva).

Az ellenfelek – egy előre meghatározott időpontot követően – a hivatalos FM16 kalapokból csapatokat választanak, majd két mérkőzést játszanak a választott csapatokkal. A két mérkőzés eredménye NEM összesítve számít, hanem külön-külön. A győzelem 2, a döntetlen 1, a vereség 0 pontot hoz minden csapat konyhájára, tehát egy manager – a csapatának – maximum 4 pontot szerezhet (két győzelem esetén). Azt követően, hogy mind az öt egyéni párharc lebonyolításra került, látni fogjuk a két csapat mérközésének a végeredményét.

Egy FM15 Klánliga mérkőzés végeredményének a képe

Mindamellett, hogy ez egy csapatverseny, létezik egy egyéni ranglista is – az MVP ranglista – ahol minden Klánliga résztvevő eredménye egyénileg is fel lesz tüntetve.

Az FM15 Klánliga MVP ranglistája

Az FM16 Klánliga 2015. február 1-én, hétfőn veszi kezdetét, a nevezések leadásának határideje pedig 2015. január 30, szombat. Minden forduló egy hétig tart, tehát minden résztvevőnek egy hete lesz arra, hogy egyeztessen az ellenfelével és lejátsza az adott mérkőzést.

Klanliga

Az FM16 Klánliga csapatai (természetesen más csapatok jeletkezését is várjuk)

Hungarian Crown

A FM15 Klánliga bajnokcsapata idén megpróbálja a címvédést. A tavalyi csapat merőben átalakult, többen távoztak, viszont rengeteg fiatal, tehetséges játékos érkezett. Hogy mire lesznek képesek? Majd kiderül!

Távozók: Varju Richárd, Hőgyes Kristóf, Bujdosó Sándor, Kincses Róbert (Okányi FM Team), Budai Richie (Liberty)

Érkezők: Varga Gábor, Gribovszky Gergely (mindketten Startegy Killers), Jármi László (kölcsönből vissza – TeamGeist), Szunai Péter (szabadügynök)

HC_1

Society Spirit

A kétszeres FM Klánliga bajnok Society Spirittől sokak megleptésére távozott az alapító Radics Zoltán. Az új csapatvezetőt szerintem senkinek nem kell hogy bemutassam, hiszem Lőre Attila a Magyar FM-közösség egyik legjobb managere. Radics Zoli mellett rengeteg régi tag távozott, viszon a csapat magja megmaradt, ráadásul érkezett egy tehetséges fiatal manager Mangerd Wanlar személyében.

Távozók: Radics Zoltán, Léhárt Zsolt, Hiesz Péter, (The Professional Managers), Szilágyi László, Hencz Balázs, Dán Endre (szabadügynökök)

Érkezők: Mangerd Wanlar (Outlaws)

Outlaws

Hasonlóan a Society Spirithez, az Outlaws is nagy változásokon ment át. A csapatvezető – Pandula László – távozott, helyét egy fiatal, dinamikus manager, Terjék István vette át. A csapat magja itt is megmaradt, kiegészülve egy-két fiatal tehetséggel.

Távozók: Mangerd Wanlar (Society Spirit), Pandula László, Bognár Árpád (The Professional Managers)

Érkezők: Gulyás Gergő, Zarnescu Krisztián (szabadügynökök)

The Professional Manager

Radics Zoltán vezetésével újra összállt a TPM, azaz a The Professional Managers. A csapat amelyik idézem: “…egy dolog miatt jött létre: hogy jól szórakozzunk és játszhassunk szeretett játékunkkal.” Ettől függetlenül én úgy gondolom hogy igen komolyan meg fogják neheziteni a bajnoki címre törő csapatok dolgát.

Távozók: –

Érkezők: Radics Zoltán, Léhárt Zsolt, Hiesz Péter (Society Spirit), Pandula László, Bognár Árpád (Outlaws), Jójárt Csaba, Énok István (szabadügynökök)

Okány FM team

Varju Ricsinek egy év után újra csapatvezetői szerepe van, ám idén a legjobb barátaival – akik kizárólag okányiak – alapított csapatot. A csapat neve stílszerűen Okány FM Team lett, címerük pedig egy sörösüveg az Okányi KSK címere lett. A csapat magját a tavalyi bajnokcsapat Hungarian Crown tagjai alkotják, ám három fiatal újonc is érkezett. Több mint valószínű hogy számolni kell majd a csapat szurkolóival is, az Ultras Okány KSK-val, akik még a Fradi-ultrákat is lemnyomnák egy jo kis ustawkán.

Távozók: –

Érkezők: Varju Richárd, Hőgyes Kristóf, Bujdosó Sándor, Kincses Róbert (Hungarian Crown), Gál Balázs, Varju Sándor, Irázi László (szabadügynökök)

Liberty

A Havasi Ádám alapította Liberty első ránézésre nagyon veszéleyesnek tűnik, aztán kicsit jobban megnézve még veszélyesebbnek 😀 Viccet féretéve, szerintem számolni kell velük. A tavalyi bajnokscsapat Hungarian Crown és MVP cím győztes Budai Richie érkezésével komoly esélyeik vannak a győzelemre. Persze nem szabad elfelejteni a csapat többi tapasztalt tagját sem.

Távozók: –

Érkezők: Havasi Ádám, Ric Dávid (TeamGeist), Budai Richie (Hungarian Crown), Jaksa Sándor, Krokovics Gábor, Pospischill Péter, Csoma Márk (szabadügynökök)

Sajnos három csapat – mint minden évben legalább egy – feloszlott: a Startegy Killers, a TeamGeist illetve a Rookies.

A Society Spirit magasan vezeti az FM Klánliga örökranglistát, úgyhogy az idei évet is biztosan az élen fejezik majd be…  íme az FM Klánliga örökranglistájának állása az FM16 Klánliga kezdete előtt…

FM Klanliga_orokranglista *- már inaktív csapatok

Akik szeretnének jelentkezni az FM16 Klánligára, azok megtehetik a Klánliga facebook csoportjába való jelentkezéssel (a lenti linkre kattintva) és/vagy az FM 16 Klánliga szervezőjénél. Minden egyébb információt megtaláltok a facebook csoportban.

Link: FM16 Klánliga facebook csoport

Szervező: Buffon

Azoknak akik szeretnek szemezgetni a statisztikák között… íme az FM14 és az FM15 Klánligát összefoglaló cikkek

FM14 Klánliga összefoglaló: http://footballmanager.hu/?p=4782

FM15 Klánliga összefoglaló: http://footballmanager.hu/?p=6749

 

by Buffon

Comments

comments

About Buff0n

Forza Bianconeri!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
shared on wplocker.com